صافی شیمیایی مو توسط مواد اسیدی یا قلیایی
صافی شیمیایی مو در اصطلاح آرایشی یعنی ایجاد تغییر در حالت فرفری موها و تبدیل آن به حالت صاف و بدون گره به وسیله مواد قلیایی یا اسیدی که بسته به ضخامت و استحکام مو انتخاب می شود. صاف کردن مو به روش های مختلف انجام شده اما در این مقاله به بررسی قدیمی ترین روش صاف کردن مو پرداخته و چگونگی انجام آن را به اختصار بیان می کنیم علاوه بر آن نظری اجمالی به عوارض غیر قابل انکار این شیوه از صاف کردن موهای فر یعنی صافی شیمیایی مو در سالن های زیبایی خواهیم داشت.
درباره صافی شیمیایی مو
در روش صافی شیمیایی مو با استفاده از مواد شیمیایی که معمولا به حالت کرم ساخته شده اند به دیواره خارجی مو صدمه زده و ساختار گوگردی و هیدروژنی آن را شکسته و مو به حالت نرم و صاف در می آید. این روش نیز مانند تمامی روش های شیمیایی دیگر اعم از انواع رنگ مو ، دکلره، انواع صاف و فرکننده های مو از طریق واکنش های شیمیایی در مجاورت مو استفاده شده و با حرکتی تهاجمی سعی در شکستن ساختار طبیعی موها می شود. پایه اصلی صاف کننده های قلیایی مو هیدروکسید سدیم 5 تا 10 درصد بوده و در ترکیباتی به حالت یک ژل غلیظ ساخته می شود که پ هاش آن بین 5/8 تا 12 بوده و مخصوص موهایی با ضخامت و زبری زیاد است. نوع دیگر صاف کننده های مو اسیدی بوده و مواد شیمیایی موثر در آن تیو کلی کولات آمونیاک می باشد و به دلیل حالت اسیدی ملایم مخصوص موهایی با ضخامت نازک و ظریف است. در چنین حالتی کاملا پیداست که قرار گرفتن این مواد در مجاورت موها و انجام صافی شیمیایی مو تا چه اندازه سبب تخریب کوتیکول مو شده و باعث آسیب های جدی در موها خواهد شد.
روش انجام صافی شیمیایی مو
روش انجام صافی شیمیایی مو به این ترتیب است که موها پس از تقسیم بندی در 5 قسمت از پشت سر و با فاصله 2 سانتی از ریشه شروع به مواد گرفتن می کند. لایه لایه موها را از پشت سر توسط قلم رنگ مو به مواد صاف کننده مو آغشته کرده و بسته به مدت زمان مکث ماده مورد نظر به موها زمان می دهیم تا ساختار ابتدایی یعنی فرم فرفری موها شکسته شده و به حالت نرم و صاف در بیایند. در طی این پروسه نباید به موها فشار وارد کنیم و باید از ایجاد هر گونه کششی در موها پرهیز نماییم مدت زمان مکث این مرحله در مواد گوناگون متفاوت است. سپس موها را با آب نیمه گرم آبکشی کرده و صبر می کنیم مواد صاف کننده به طور کامل از موها پاک شوند سپس با یک شامپوی اسیدی شستشو می دهیم. مرحله بعدی استفاده از مواد خنثی سازی صاف کردن مو است که باید روند صاف شدن موها توسط این ماده متوقف گردد به این ماده تثبیت کننده نیز می گویند. پس از مدت زمان تعیین شده که باید مکث کنیم مجددا موها را شسته و از کاندیشنر (نرم کننده مو) استفاده کرده و آبکشی می نماییم. به این ترتیب موها از حالت فرفری به حالت صاف تبدیل می شوند که به این حالت اصطلاحا صافی شیمیایی مو می گوییم.
مضرات صافی شیمیایی موها
اولین عارضه صافی شیمیایی مو ها معمولا آسیب دیدن کوتیکول مو به شکلی سطحی یا عمیق است. این مسئله گاهی به شکل بی جان و کدر شدن موها خود را نشان داده و یا در موارد جدی تر به شکنندگی و چند شاخه شدن موها ختم خواهد شد. از عوارض اصلی صافی شیمیایی مو می توان به نازک شدن موها اشاره کرد که حتی پس از طی چندین ماه از انجام آن اگر شخص تصمیم به دکلره کردن موهای خود داشته باشد موهای صاف شده به وسیله مواد شیمیایی قادر به تحمل دکولوراسیون نخواهد بود و دچار سوختگی شیمیایی و تخریب کامل ساختار مو خواهد شد در چنین حالتی چاره ای جز صبر کردن برای رشد مجدد موها نیست. باید تا زمانی که موهای جدید رشد کنند صبر کرد و عمل تغییر رنگ موها را روی موهای جدید انجام داد. جهت حفظ سلامت موهای خود آسان طب به شما توصیه می کند از انجام این روش بپرهیزید.
مرور نکات مهم در صاف کردن موها
- در زمان حاملگی انجام صاف کردن مو مطلقا ممنوع است.
- کرم صاف کننده مو با فاصله 2 سانتی از ریشه مو ها به ساقه موها زده می شود.
- صافی شیمیایی مو ها بر روی موهای کاملا خشک انجام می شود.
- کرم صاف کننده مو باید در ظرفی غیر فلزی آماده شود.
- استفاده از دستکش در زمان صافی شیمیایی مو برای آرایشگر الزامی می باشد.
- در هنگام آبکشی موها باید بسیار مراقب بود تا مواد به چشم های متقاضی نفوذ نکند. در صورت وقوع این اتفاق بلافاصله چشم ها را با آب فراوان شسته و مصدوم را بدون اتلاف وقت به چشم پزشک برسانید.
- در صورت وجود زخم در ناحیه پوست سر باید تا بهبود کامل پوست از انجام صافی شیمیایی مو پرهیز کرد.
- ماده مصرفی برای صافی شیمیایی مو باید بسته به جنس و ضخامت موها انتخاب شود یعنی ماده قلیایی برای موهای زبر و ضخیم و ماده اسیدی برای موهای نازک و ظریف.
- قبل از انجام صافی شیمیایی مو باید تست استحکام مو بر روی قسمت کوچک و باریکی از مو انجام شود.
- ماده صافی شیمیایی مو نباید به هیچ عنوان با پوست سر و به طور کلی با پوست هیچ نقطه ای از بدن تماس داشته باشد.
- برای اطمینان از عدم نفوذ مواد صافی شیمیایی مو به پوست سر می توان به وسیله مالیدن اندکی وازلین یا روغن نارگیل بر پوست سر از این خطر جلوگیری کرد.
- جهت محافظت از پوست پیشانی و گوش باید از کرم چرب کننده استفاده کرد.
- از صافی شیمیایی مو های رنگ شده یا دکلره شده به شدت پرهیز نمایید.
- در طول مدت مکث به هیچ عنوان از حرارت سشوار استفاده نکنید.
- در طول زمان مکث از کشیدن موها پرهیز نمایید.
سخن نهایی
در روش صافی شیمیایی مو ها به وسیله مواد شیمیایی نمی توان امیدوار بود که موها به حالت صاف و ابریشمی تبدیل شوند بلکه تا حدودی به دلیل شکستن ساختار مو از حالت فرفری به حالت کشیده و صاف، اندکی کنترل می شوند اما هنوز حالتی وز و نامطلوب دارند و باید برای ایجاد حالتی زیبا در موها از براشینگ یا فرم دهنده های مختلف استفاده نمود، بنابراین می توان به وضوح تشخیص داد که این روش خشن و تهاجمی برای موها جز ضرر و زیان سودی نخواهد داشت.
منبع: https://mag.asanteb.com