علائم و درمان شکستگی پا

جراحات پا امری شایع بوده و در برخی مواقع می‌تواند باعث آسیب به استخوان شود. شکستگی پا به وجود شکستگی یا تَرَک در یکی از استخوان‌های پا گفته می‌شود و علائم آن از خفیف تا شدید متفاوت خواهد بود. نوع، محل دقیق و شدت شکستگی تعیین می‌کند که فرد به چه نوع درمانی نیاز دارد.

شکستگی پا و بررسی آن

این مقاله به بررسی علل، نشانه‌های شکستگی پا و زمان مراجعه به پزشک خواهد پرداخت، همچنین در مورد کمک‌های اولیه، تشخیص و درمان، بهبود و راهنمایی‌های پیشگیرانه اطلاعاتی را در اختیارتان قرار خواهد داد.

شکستگی پا

حقایقی صریح در رابطه با شکستگی پا:

پای انسان حدودا از 26 استخوان تشکیل شده است.

شایع‌ترین علائم شکستگی پا، درد، تورم و کبود شدن می‌باشد.

بهبودی کامل شکستگی پا یا انگشت پا می‌تواند 1 تا 3 ماه زمان ببرد.

علائم و زمان مراجعه به پزشک

شکستگی استخوان می‌تواند یک ترک کوچک یا یک شکست کامل باشد که به دو یا چند قطعه تقسیم شود. شکاف شدید ممکن است پوست را پاره یا سوراخ کرده و ایجاد زخم نماید، این‌ موارد به عنوان شکستگی باز شناخته می‌شوند.

درد و تورم در پای فرد نیز می‌تواند ناشی از فشار یا رگ به رگ‌شدگی باشد. تَرَک‌های جزئی یا شکاف ممکن است باعث درد زیادی نشوند اما شکستگی درد زیادی را به همراه خواهد داشت.

سایر علائم شکستگی استخوان پا عبارتند از:

شنیدن یا احساس ضربه محکم و ناگهانی به هنگام آسیب

پارگی پوست یا زخم باز

درد و وجود مشکل به هنگام حرکت پا

درد به هنگام راه رفتن و یا تحمل وزن در پا

احساس ضعف و سرگیجه در بیمار پس از آسیب

فردی که دچار شکستگی انگشت پا خصوصا انگشت شست شده باشد باید برای درمان سریعا به پزشک مراجعه نماید. در نظر داشته باشید که این افراد به هیچ عنوان نباید رانندگی نمایند. شکستگی انگشت کوچک پا کمتر جدی بوده و معمولا در خانه درمان می‌شود. با این‌حال، اگر فرد در راه رفتن دچار مشکل شد و یا درد و تورم ناشی از شکستگی همچنان ادامه پیدا کرد و یا حتی بدتر شد، باید حتما به پزشک مراجعه نماید. پزشک هر گونه آسیبی که از راه رفتن فرد جلوگیری نماید را به دقت بررسی کرده و فرد را درمان می‌کند.

علل شکستگی پا چیست؟

اگر چه پا به طور معمول می‌تواند نیروی قابل توجهی را تحمل کند اما شکستگی استخوان پا یک رخداد رایج بین افراد می‌باشد و  این مشکل به علت تفاوت ساختار استخوانی، در کودکان بیشتر از بزرگسالان به وجود می‌آید.

شکستگی پا می‌تواند ناشی از آسیب، تَرَک خوردگی یا لگد زدن باشد. شکستن پا یا مچ پا به طرز ناخوشایندی با افتادن یا ضربه زدن به یک جسم سنگین می‌تواند سبب شکستگی استخوان گردد.

این نوع از شکستگی‌ها در ورزشکاران و رشته‌های ورزشی فوتبال، بسکتبال و سایر فعالیت‌ها بیشتر اتفاق می‌اُفتد. برخی از این تَرَک‌ها کوچک هستند و تنها با میکروسکوپ دیده می‌شوند اما گاهاً با گذشت زمان بزرگ خواهند شد.

کمک‌های اولیه هنگام شکستگی پا

اگر فردی به هنگام برخورد یا آسیب پای خود مشکوک به شکستگی باشد، باید از اصل RICE پیروی کند که شامل موارد زیر می‌گردد:

استراحت و تاثیرات آن:

دراز کشیدن و استراحت کردن گزینه اول برای بهبود درد پا می‌باشد زیرا ایستادن سبب آسیب بیشتر به پا از طریق تحمل وزن خواهد شد و یا اینکه سریعا به پزشک مراجعه نماید. در نظر داشته باشید که خود درمانی یا راه رفتن می‌تواند وضعیت را بدتر کند.

گذاشتن یخ جهت کاهش آسیب:

اگر بلافاصله بر روی ناحیه آسیب دیده یخ قرار دهید سبب می‌شود تا درد و تورم کاهش یابد، بنابراین سعی کنید یخ یا کیسه‌ای از یخ‌های کوچک را درون یک حوله قرار داده و آن را بر روی پا بگذارید. همراهان آسان طب توجه داشته باشید بسته‌های یخ را می‌توان تا 48 ساعت به مدت 20 دقیقه چند بار در روز و در زمان‌های ثابت بر روی ناحیه آسیب دیده اعمال کرد اما از تماس مستقیم آن‌ها با پوست خودداری کنید.

شکستگی پا

فشرده سازی و کاهش علائم:

ناحیه آسیب دیده پا را با یک پانسمان نرم ببندید. اطمینان حاصل کنید که باند زیاد تنگ نباشد، زیرا ممکن است جریان خون را متوقف سازد.

انتخاب یک ارتفاع مناسب:

ارتفاع پا خود را تا حد امکان افزایش دهید، در حالت ایده‌آل، پا باید بالاتر از سطح قلب قرار گیرد. این کار همچنین به درد و تورم کمک بسزایی خواهد کرد.

انگشتان شکسته را می‌توان با انگشت مجاور آن پانسمان کرد، البته باید بین دو انگشت یک پارچه نرم قرار داد و پانسمان نباید بیش از حد تنگ باشد.

داروهای ضد درد مانند استامینوفن یا ایبوپروفن نیز می‌توانند به کاهش درد کمک کنند.

اگر قدم زدن بر روی یک پا یا انگشت ضروری باشد، فرد باید پوششی گسترده و محکم داشته باشد که فشار روی ناحیه آسیب دیده ایجاد نکند. اصل RICE نیز می‌تواند برای درمان فشار یا کشش در پا یا مچ پا استفاده شود.

چگونگی تشخیص شکستگی پا

پزشک از فرد سوالاتی در رابطه با آسیب و احساس وی خواهد پرسید. وی ممکن است یک اشعه ایکس برای تأیید یا بررسی بیشتر شکستن احتمالی به فرد توصیه نماید. برخی از شکستگی‌ها نیز ممکن است نیاز به MRI یا اولتراسوند داشته باشند، زیرا این شکستگی‌های کوچک را می‌توان توسط اشعه ایکس تشخیص داد. در برخی موارد نیز ممکن است سایر تکنیک‌های تصویربرداری اعمال شود.

روش‌های درمانی شکستگی پا

درمان شکستگی پا بستگی به نوع، محل و شدت آن دارد.

در اغلب موارد، شکستگی با استراحت و محدودسازی تحمل وزن بهبود می‌یابد.

داروهای ضد التهابی، از جمله ایبوپروفن یا ناپروکسن، می‌توانند برای کاهش درد و تورم استفاده شوند.

اگر در ناحیه آسیب دیده زخم به وجود آمده باشد، باید تمیز و درمان شود.

اگر پا تغییر شکل داده و یا استخوان‌ها ناپایدار باشند، ممکن است نیاز به جراحی باشد.  

زمان بهبودی شکستگی پا

شکستگی ناحیه پا ممکن است 4 تا 6 هفته طول بکشد تا کاملا بهبود یابد.

افراد باید از اصل RICE که پیش‌تر توضیح داده شد و دستورالعمل‌های پزشک خود پیروی نمایند. به کارگیری اشعه ایکس یا سایر اسکن‌ها نیز برای اطمینان از صحت و درستی تشخیص لازم است.

بازگشت به فعالیت بدنی خیلی زود می‌تواند آسیب مجدد یا شکستگی کامل را در معرض خطر قرار دهد، بنابراین در صورت بازگشت درد و تورم باید به پزشک مراجعه کرد.

جلوگیری از ایجاد شکستگی

کسانی که در محل‌های ساخت و ساز یا دیگر محیط‌های خطرناک فعالیت می‌کنند باید از کفش‌های ایمنی و حرفه‌ای استفاده کنند. در هنگام ورزش نیز توصیه‌های زیر می‌تواند به جلوگیری از شکستگی های‌شدید و سایر آسیب‌های پا کمک نماید:

شکستگی پا

استفاده از کفش و تجهیزات مناسب برای فعالیت و تعویض آن‌ها به طور مرتب

کشش و گرم کردن قبل از شروع ورزش

انجام تمرین برای ایجاد عضلات

یک در میان انجام فعالیت‌های کم اثری مانند شنا و دوچرخه سواری

خوردن غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین D برای ایجاد استحکام استخوان

نگاهی اجمالی

علائم شکستگی پا می‌تواند با فشار یا رگ به رگ‌شدگی اشتباه گرفته شود، بنابراین فرد باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نماید. در صورتی که پا تغییر شکل داده و یا اگر زخم باز باشد، باید سریعا به پزشک رجوع کرد. با این‌حال، انگشت‌های کوچکتر شکسته را می‌توان در خانه و با پیروی از اصل RICE درمان کرد.

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا