هر آنچه باید از خواص پاپریکا بدانیم
پاپریکا یکی از معروف ترین ادویه ها در سراسر جهان محسوب می شود که از آسیاب کردن فلفل دلمه ای و فلفل شیرین به دست می آید. طعم متعادل این ادویه باعث شده است تا طیف زیادی از مردم با ان ارتباط برقرار کره و در غذاهای خود استفاده کنند. با این حال خواص پاپریکا تنها به استفاده در آشپزی معطوف نمی شود و از آن در پزشکی و ساخت دارو نیز بهره می برند. تا به حال آزمایشات فراوانی بر روی خواص پاپریکا انجام شده است که ما در این مقاله نتیجه برخی از آنها را بررسی می کنیم.
خواص پاپریکا
غنی از آنتی اکسیدان ها: شاید مهم ترین خاصیت پاپریکا، آنتی اکسیدان های موجود در آن باشد. فلفل و محصولاتی که از آنها ساخته شده است، یکی از عواملی هستند که می توانند به درمان بسیاری از بیماری ها کمک کنند. از مهم ترین مشکلاتی که این مواد قادر به برطرف کردن هستند، سرطان است. آنتی اکسیدان های زیادی در پاپریکا وجود دارد، از جمله کاروتنوئیدها، که در انواع مختلف پاپریکا متفاوت هستند. کاروتنوئیدها نوعی رنگدانه هستند که در بسیاری از گیاهان یافت می شوند که به عنوان آنتی اکسیدان ها به بدن خدمت می کنند، جلوگیری از آسیب استرس اکسیداتیو (ناشی از اضافه شدن رادیکال های آزاد در بدن) و مبارزه با بیماری از جمله مهم ترین خواص این آنتی اکسیدان ها می باشد. اینها مواد مغذی محلول در چربی هستند، به این معنی که وقتی که همراه با یک منبع چربی سالم مانند آوکادو مصرف می شوند، بیشترین تاثیر را می گذارند. کارتنوئید های موجود در پاپریکا شامل : بتا کاروتن، بتا کریپتوکسانتین و لووتیان / زاکسانتیین می شوند. بتا کاروتن دارای مزایایی فراوان از جمله حفاظت از پوست تا سلامت تنفسی تا حاملگی است. مزایای شناخته شده بتا کریپتوکسانتین توانایی کاهش التهاب در اختلالاتی مانند آرتریت است. و البته، لوتئین و زاکسانتیین برای نقش خود را در سلامت چشم و مبارزه با مشکلاتی مانند دژنراسیون ماکولا شناخته می شوند.
درمان بیماریهای اتوایمیون: یک تحقیق پیشگامانه در سال 2016 نشان داد که کپسایسین، مواد تشکیل دهنده فلفل چیلی و سایر گونه های گرم که پاپریکا را به ارمغان می آورند، ممکن است قدرت باور نکردنی در برابر بیماری های خودایمنی داشته باشد. این بیماری اغلب ناتوان کننده از سیستم ایمنی بدن است که به بدن میزبان حمله می کند. علائم بیماری های خودایمنی بر مغز، پوست، دهان، ریه، سینوس، تیروئید، مفاصل، عضلات، آدرنال ها و عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می گذارد. با این حال، در حالی که اختلالات خودایمنی قابل درمان نیست، این مطالعه 2016 نشان داد که کپسایسین باعث تحریک واکنش های بیولوژیکی با درمان بیماری های خودایمنی می شود. این می تواند یک تحقیق جدید باور نکردنی جدید در جستجو برای پیدا کردن راه های درمان بیماری به وسیله مواد غذایی باشد
درمان و جلوگیری از سرطان: کپسایسین موجود در پاپریکا تند در درمان تنها یک نوع بیماری مفید نیست – همچنین دارای توان بالقوه در درمان و / یا پیشگیری از سرطان است به نظر می رسد که کپسایسین با استفاده از چندین مکانیزم مختلف تغییر مسیرهای سیگنالینگ را که باعث محدود شدن رشد سرطان می شود و حتی سرکوب ژن هایی را که به تومورها می افزاید تا اندازه آنها را افزایش دهد. به طور خاص، یکی از خواص پاپریکا ممکن است توانایی آن در برابر سرطان معده باشد. یک مطالعه 2012 در مورد سرطان معده بیان می کند ، “سرطان معده دومین شایعترین سرطان در سراسر جهان و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان است.” خبر خوب این است که کپسایسین اثرات ضد التهابی قوی در بروز سرطان معده دارد، که در سال 2016 در تحقیقات اولیه از ژاپن کشف شد.
کمک به درمان دیابت: ه نظر می رسد مثل بسیاری از غذاهای غنی از مواد مغذی و ادویه جات و ترشی جات، پاپریکا قادر به کمک به تنظیم سطح قند خون و کمک به درمان دیابت است. هنگامی که بیماران مبتلا به دیابت از پاپریکا حاوی کپسایسین است، مصرف می کنند، هضم و پردازش قندهای موجود در خونشان بهبود پیدا می کند. علاوه بر این خانوم هایی که به دیابت دچار هستند در حین بارداری دچار افزایش بیش از حد جنین می شوند که بسیار خطرناک است، کپسایسین از این مشکل نیز جلوگیری می کند.
سلامت چشم: با توجه به مقدار زیادی آنتی اکسیدان هایی که در این ادویه وجود دارد مانند ویتامین A، لووتیان و زاکسنتین، در حال حاضر واضح است که پاپریکا به شما کمک می کند تا از بیماری هایی که به چشم شما آسیب می رسانند جلوگیری کنید. علاوه بر این مواد مغذی، وجود ویتامین B6 در پاپریکا نیز به حفظ چشم شما کمک می کند.
سلامت قلب: استفاده از خواص پاپریکا با سلامت قلب نیز کمک می کند. ویتامین B6 به پایین آوردن فشار خون بالا کمک می کند و عروق خونی را آسیب می زند. حتی این ادویه آنمی را با ایجاد هموگلوبین در خون که مسئول حمل اکسیژن از طریق جریان خون می باشد، درمان می کند.
منبع: https://mag.asanteb.com