5 مورد از بیماری های رایج در سنجاب های با مزه

سنجاب ها از نوع حیوانات وحشی می باشند. اما در صورتی که تمایل به نگهداری سنجاب در منزل هستید باید به مسائلی مانند غذا و تعذیه ، محل نگهداری و غیره در سنجاب خود اهمیت ویژه ای دهید . به یاد داشته باشید که سنجاب نیز مانند بسیاری از حیوانات مریض می شود ، در صورتی که حس کرده اید سنجاب شما مریض شده است حتما به فکر درمان باشید. در ادامه به 5 مورد از بیماری های رایج در سنجاب ها اشاره خواهیم کرد.

بیماری های رایج در سنجاب

بیماری های رایج در سنجاب ها

در ادامه ی این مطلب از مجله ی پزشکی آسان طب به بیماری های رایج در سنجاب ها می پردازیم . این مسئله بدین معنا نیست که همه ی سنجاب ها بیمار می باشند ، بلکه آن ها نیز مانند هر حیوان دیگری ممکن است بیمار گردند.

هاری در سنجاب ها

سنجاب ها می توانند ناقل برخی از بیماری های مشترک انسان و دام باشند که برخی از آن ها همانند بیماری هاری بسیار خطرناک می باشند. به خصوص در صورتی که سنجاب پرورشی نباشد احتمال آلودگی به بیماری هاری وجود خواهد داشت که در این حالت گاز گرفتگی ممکن است خطرناک باشد. به همین علت نگهداری از این حیوان در برخی کشور ها ممنوع می باشد.

قارچ و انگل های گوارشی

سنجاب ها به علت این که در قفس های کوچکی نگهداری می گردند بدنشان به ترشحات مدفوع و ادرارشان حساس می باشد ، به یک گونه قارچ که نوع آلبیکنز آن عامل برفک دهان است آلوده می گردند.

برخی از انگل های گوارشی مشترک میان سنجاب و انسان نیز وجود دارد که به منظور کنترل آن ها باید هر 3 ماه یک بار داروی ضد انگل توسط دامپزشک تجویز گردد و از دادن میوه و سبزی و دانه های شسته نشده خودداری شود. 

پوکی استخوان و انگل خارجی از رایج ترین بیماری ها در سنجاب

در سنجابهای خانگی پوکی استخوان ،انگل خارجی و بیماریهای تنفسی و مسمومیت بیش از سایر بیماری ها رایج می باشند.

انگل های خارجی: انگل هایی از قبیل کک ، شپش و کنه در موارد زیادی مشاهده شده اند . انگل های خارجی علاوه بر خون خواری می توانند موجب انتقال بیماری گردند. درمان این انگل ها به وسیله دارو های اختصاصی ، برخی از اسپری ها و شامپو ها میسر می باشد. در مصرف این داروها که سمی نیز هستند باید دقت زیادی داشته باشید ، به این علت که در صورت بلعیده شدن توسط سنجاب ممکن است موجب مسمومیت گردند.

پوکی استخوان: یک اختلال تغذیه ای است که در اثر کمبود کلسیم وفسفر یا ویتامین D یا اختلال در نسبت کلسیم به فسفر جیره به وجود می آید. در سنجاب هایی که در ایران در خانه ها نگهداری می گردند به دلیل نوع تغذیه و کمبود منابع کلسیم و فسفر در جیره این عارضه بسیار زیاد مشاهده می گردد. جهت پیشگیری از این امر ، باید نوزادان به اندازه کافی از شیر مادر را خورده باشد و پس از آن نیز مکمل های کلسیم دار به تناوب به جیره اضافه گردد.

بیماری های رایج در سنجاب

این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید : 3 نوع از بیماری های رایج در سنجاب های خانگی

سنجاب ها حیوانات مقاومی می باشند و به همین علت زمانی که علائم بیماری را نشان می دهند اغلب بیماری پیشرفته شده است و به همین دلیل باید در سریع ترین زمان ممکن اقدامات درمانی انجام شود. با مشاهده علائم زیر به دامپزشک مراجعه کرده و از او کمک بگیرید:

  • بی اشتهایی
  • اسهال
  • فلجی (کامل یا ناقص)
  • کوری در سنجاب
  • پنجه زدن مداوم به دهان
  • تنفس غیر طبیعی یا دشوار و یا صدا های تنفسی (عطسه، سرفه، خس خس)
  • آبریزش از بینی و یا چشم
  • ریزش مو ها به صورت ناحیه ای یا خارش پوست
  • سختی در دفع ادرار
  • ترشح زیاد بزاق در دهان حیوان

منبع : https://mag.asanteb.com

‫4.7/5 ‏‫(3 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا