رژیم غذایی چیست و چگونگی دسته‌بندی آن

واقعا رژیم غذایی چیست ؟ هر روز می‌شنویم که رژیم بگیر، یا رژیم گرفتم یا خاله خانوم رژیم گرفته یا خان دایی دلش نمی‌خواد رژیم بگیره!!! و این کلمه رژیم نقل و نباتی شده در دهان همه و هر روز همه سایت‌ها و رسانه‌های خبری-اجتماعی اخبار عجیبی در رابطه با رژیم لاغری و رژیم چاقی و … می‌گویند و هیچ کس نیست یک بار بپرسد این رژیم اصلا یعنی چه و اصولا شامل چه مواردی است یا اصلا چرا ما همیشه رژیم را با شیوه تغذیه اشتیاه می‌گیریم! بیایم با هم در رابطه با رژیم تغذیه بیشتر بدانیم.

رژیم غذایی چیست

رژیم غذایی چیست ؟

رژیم غذایی در هر حالتی، ورود جبری به نوع خاصی از شیوه های تغذیه است که این حالت جبری می تواند شکل خاصی از ورزش، دوره های مدیتیشنی و یا بیماری باشد. ورود جبری در هر حالی با تغییر و نوسان شدید در تغییر متد غذایی فرد همراه است. افزایش شدید مصرف پروتئین ورزشکاران در دوره افزایش حجم یا پروسه طاقت فرسای رژیم های لاغری که برای عده ای تبدیل به دکانی شده است و … همه نشان دهنده یک پروسه غیر طبیعی برای بدن است. پس نکته مهم این است که حتما شما درگیر یا مشغول چیزی غیر طبیعی از نیاز ارگانیگ بدنتان هستید که به دنبال رژیم می روید.

بدن ارگانیک 

ارگانیت در تعریف عرفی یعنی طبیعی اما در حقیقت ارگانیک معنای فراتر از طبیعی در تعریف کلمه عمومی آن است. زمانی که شما از بدن ارگانیک صحبت می کنید منظور انسانی است که تمامی ورودی ها و خروجی های بدنی و روانی اش به شکل منظم و درست و کاملا هوشمندانه در کنترل فرد است و او با هوشیاری کامل مشغول زندگی اش است. این بدن ارگانیک چیزی دور از دسترس یا فرا زمینی یا مخصوص اولیا خدا نیست، همه ما می توانیم با یک خواستن قلبی و تلاش به این روان تنی سالم و ارگانیک برسیم اما اگر از یک فرد چاق بپرسید چرا چاق شدی یا می گوید نمی تواند از غذاهای خوشمزه بگذرد، یا می گوید تعادل روانی اش را با غذا خوردن هماهنگ می کند یا می گوید من که چیزی نمی خورم این ها همه غم و غصه است!

پس فرد خود آگاهانه نظم ارگانیک خود را به با بهانه های واهی به هم می ریزد و به دلیل مشکلاتی که این بی نظمی برایش بوجود می آورد وارد پروسه رژیم یا رژیم درمانی می شود. پس جز در حالت ورزشی باقی حالت های رژیمی محصول به هم ریختگی تعادل ارگانیک بدن می‌باشد. با نگاهی به صف کودکانی که صبح به مدرسه می روند به سادگی می توانید ببینید که حداقل 50 درصد این کودکان از اضافه وزن و یا کاهش وزن شدید رنج می برند. آموزه های بدن سالم و ارگانیک از شخص به محیط خانواده و سپس به جامعه بیرون انتقال داده می شود. اما آن طیف پنجاه درصدی کودکان به دلیل ناآگاهی و یا زندگی غیر حقیقی والدین به این مصیبت دچار می شود و همین امر باعث بزرگترین آسیب ها به شخص و اجتماع پیرامونی اش خواهد شد.

دسته بندی کلان رژیم‌های غذایی

رژیم غذایی چیست

برای بیشتر دانستن این موضوع که رژیم غذایی چیست نگاهی می اندازیم به دسته بندی های کلان رژیم تغذیه:

  • رژیم های ورزشی: ورزشکاران بخصوص در رده های حرفه ای به نسبت نوع فعالیت و حرفه تخصصی‌شان برای آماده نگاهداشتن توانمندی در طول تمرینات و بعد مسابقات پیش رو با توجه به استفاده از اساتید متخصص تغذیه برنامه منظم و مشخصی دارند. در کشورهایی که از لحاظ حرفه ای ورزش پیشرفته هستند مربیان تیم های ورزشی حتی برنامه مصرف آب خوردن ورزشکارانشان را در طول تمرین به او می دهند. بر اساس هدف گذاری آموزشی آسان طب، در ادامه مقالات تغذیه و رژیم غذایی چیست حتما مباحث تخصصی تغذیه ورزشی را هم پیش خواهد گرفت اما ذکر این نکته الزامی است که این نوع تغذیه حتما باید زیر نظر متخصص معتمد انجام پذیرد چرا که می تواند برای ورزش عواقب بسیار خطرناکی داشته باشد.
  • رژیم های مراقبه ای: یکی از بخش هایی است که در چهار چوب تمرین های متداول و فعالیت هایی روان درمانی و تربیت درون مانند یوگا ، ذن و … است که برای فعالان در این رشته ها سالانه دوره هایی که معمولا چهل روزه هستند را به تغییر تغذیه می پردازند.
  • رژیم های سلامتی برای بیماران: این بخش را در ادامه مورد بحث قرار می‌دهیم.

رژیم‌های غذایی بیماران

رژیم غذایی چیست

متاسفانه این بخش در تحلیل رژیم غذایی چیست یکی از بخش هایی است که به دلیل عوارض سوء مصرف غذایی و یا ناتوانی در تنظیم روان تنی، شخص با مشکلاتی مواجه شده است که ناچار باید برای کنترل بیماری و یا ناتوانی در ادامه روند تغذیه قبلی شرایط رژیمی را بپذیرد. این دسته بیماران که مبتلا به عمده بیماری‌های چاقی، دیابت و در اشکال خاص مانند انواع سرطان ها، بیماری های قلبی، عروقی و … هستند به شدت در معرض خطر می‌باشند و به واسطه رفتار غلط در طول زندگی مجبور به تغییر برنامه غذایی اشتباهشان و ورود اجباری به دوره ای هستند که اغلب برایشان بسیار تلخ و دردناک است. سعی و تلاش فرد در شعورمند کردن متد تغذیه و عدم تداوم رفتارهای بیماری زا که می تواند روانی یا جسمی باشد باعث خواهد شد که فرد هیچگاه نداند که رژیم غذایی چیست چون او صاحب سبک غذایی مناسب خودش است.

حال می دانیم رژیم غذایی یک دوره اجباری برای دور شدن از آنچه ویرانش کردیم می‌باشد، اما این پروسه بسیار سخت و طاقت فرساست چرا که مثلا یک فرد چهل ساله عادت کرده که بد غذا بخورد ( تا کنون فکر می کرده درست عمل می کند ) و او در طول این چهل سال نزدیک به یک میلیون و نیم وعده غذایی اشتباه مصرف نموده است و بدنش انباشت مواد زاید و اضافی است و خودش نیز به لطف بدن هوشمندش تاکنون دوام آورده! حال این فرد تحمل چهل روز رژیم درمانی اش را هم ندارد! اینجاست که کمی باید به خود بیاییم، آسان طب با بررسی های روند تغذیه ای که می تواند به ما کمک نماید که به سراغ رژیم های رنگ وارنگ و گاها بی محتوای ارائه شده نرویم، سعی دارد با نشانه گذاری های درست مسیری ساده و سالمی را در روند تغذیه خود و مخاطبانشان ایجاد نماید. با هم همراه باشیم.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا