گرمای کف دست ؛ علت ؛ درمان ؛ ویدیو علل داغی کف پا
دستها به دلایل مختلف تغییر درجه حرارت داده و در زمانها و شرایط متفاوت ممکن است گرم یا سرد شوند. گرمای کف دست میتواند برای افراد نگرانیهایی ایجاد کند و ناشی از چندین وضعیت پزشکی باشد، بنابراین افرادی که این شرایط را تجربه میکنند باید برای یافتن علت آن به پزشک مراجعه نمایند. برخی از مطالعات بر این عقیدهاند که سردی دست به معنای گرمی قلب میباشد. زمانی که دستها به صورت غیرعادی گرم میشوند ممکن است مشکل از جریان خون، عفونت و سایر مسائل پزشکی باشد اما برای تشخیص درست توسط پزشک، تاریخچه پزشکی فرد کمککننده خواهد بود. در انتهای مقاله نیز یک ویدیو در مورد علت داغی کف پا برای شما عزیزان به نمایش گذاشتهایم.
علل گرمای کف دست
مسائل مربوط به پزشکی و سایر عوامل قید شده زیر میتوانند به گرمای کف دست منجر شوند:
♦ تغییرات دمایی: دستها میتوانند تحت تاثیر آب و هوا قرار گیرند و این مسئله موجب تغییر حالت دمایی دست خواهد شد. به عنوان مثال برخی افراد به هنگام استفاده از دستکشهای باغبانی در فصل گرما دچار این وضعیت میشوند، البته این مسئله در آب و هوای سرد نیز صدق خواهد کرد.
♦ ورزش: یکی از مواردی که میتواند موجب افزایش جریان خون شود ورزش بوده و به همین دلیل هرگونه فعالیتی که موجب حرکات مکرر گردد میتواند موجب ایجاد گرما شود، افرادی که مدت زمان طولانی را مشغول انجام کارهایی همچون تایپ کردن و یا نگارش هستند با این مسئله مواجه خواهند شد.
♦ فشار خون بالا: یکی از دلایل ایجاد گرما و حرارت در بخشهایی از بدن مربوط به داشتن فشار خون بالا در افراد است. برای اطمینان پیدا کردن از این مورد تنها کافیست برخی از کارهای ساده تعیین سطوح فشار خون را انجام دهید. بالا بودن درجه حرارت بدن میتواند برای مبارزه با عفونت مفید به فایده باشد و به همین علت است که مناطق آلوده بدن تمایل فراوانی به گرم شدن دارند که دستها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. عفونتها در بافت پوست رخ داده و میتوانند با سرعت بالایی گسترش یابند بنابراین در صورتیکه افراد دچار این مشکل باشند میتوانند به پزشک معالج مراجعه نمایند.
♦ شرایط التهابی: یکی از روشهایی که بدن در مبارزه با عفونت به کارگیری میکند منجر به ایجاد التهاب در مناطقی از آن میشود، البته باید دانست که برخی از شرایط پزشکی نیز چنین حالتی را ایجاد مینمایند. اختلالات التهابی که بر روی دست و یا مچ دست تاثیرگذار هستند احتمال دارد منجر به ایجاد گرمای کف دست شوند. بد نیست بدانید که یکی از بیماریهای التهابی آرتریت روماتوئید بوده که میتواند سبب ایجاد تورم، درد و التهاب گردد. افرادی که مبتلا به آرتریت روماتوئید هستند ممکن است بر روی انگشتان و یا مچ دست خود احساس درد، ضعف و مشکلات حرکتی نمایند.
♦ سندرم تونل کارپ: آسیب رسیدن به عصب موجود بر روی مچ دست میتواند منجر به سندرم تونل کارپال شود. آرتریت روماتوئید، مشکلات مربوط به غده تیروئید و برخی از کیستها میتوانند این اختلال را ایجاد نمایند. گروهی از اختلالات و علائم اولیه را میتوان شامل بیحسی، سوزن شدن و یا سوزش در دست دانست، البته گرمای کف دست را نیز باید به این علائم اضافه کرد.
♦ نوروپاتی محیطی: به آسیب عصبی ناشی از بیماریهای دیگری همچون دیابت ، نوروپاتی محیطی میگویند، این مسئله میتواند موجب ایجاد سوزش، بیحسی و احساس خارش در دست و پا شود. باید مطلع باشید که آسیبهای عصبی میتوانند موجب ایجاد حرارت در دستها شوند بنابراین در صورتیکه این مسئله برای افراد نگرانی به وجود آورد باید به پزشک مراجعه نمایند تا با این کار بررسیهای دقیقتری برای تشخیص علت اصلی آن صورت گیرد.
♦ فیبرومیالژیا: این مورد یک وضعیت درازمدت بوده که شامل دردهای عضلانی وسیع در سراسر بدن میشود، بسیاری از محققان بر این باورند که درد ناشی از آن بر اثر بیش فعالی عصب است. احساس درد را میتوان نوعی سوزش نیز عنوان کرد، بنابراین افراد مبتلا به فیبرومیالژیا نیز امکان دارد گرمای کف دست را تجربه نمایند.
چگونگی رویارویی با مشکل گرمای کف دست
به گزارش مجله پزشکی آسان طب دستهای گرم همواره نشانهای از بیماری نیستند و شاید تنها بیانگر یک وضعیت پزشکی ساده باشند، بنابراین تمامی موارد نیازمند درمان نبوده و بستگی به علت دارند. هنگامی که یک فرد دچار گرمای کف دست، به پزشک مراجعه نماید در رابطه با علائم و احساسات بدنی دیگر نیز مورد پرسش و پاسخ قرار خواهد گرفت، محتمل است که پزشک در رابطه با مدت زمان احساس گرما بر روی کف دست نیز سوالاتی را مطرح نماید. بسته به نوع تشخیص، پزشک ممکن است پیشنهاداتی را مطرح نماید که در زیر به این موارد خواهیم پرداخت. در رابطه با فشار خون بالا پزشک همواره میتواند فرد را به تغییر سبک زندگی، ورزش، کاهش وزن، تنظیم غذا، داروهای فشار خون و نظارت منظم توصیه نماید. در رابطه با عفونت، استفاده از آنتیبیوتیکها موثر بوده و در زمینه نوروپاتی محیطی که توضیحات جامع در رابطه با آن داده شد نیز درمان علت و داروهای زمینهای توصیه میگردد. بد نیست بدانید که شرایط التهابی ایجادکننده گرمای کف دست نیز میتوانند به وسیله داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، درمانهای مربوط به فیزیوتراپی، داروها و درمانهای مکمل همانند طب سوزنی کنترل شوند.
زمان مناسب برای مراجعه به پزشک
اگر فردی دچار گرمای کف دست شد نباید نگران باشد چون مسئله نگرانکنندهای وجود ندارد، تنها کافیست مدتی این موضوع را تحت نظر گرفته و در صورتیکه این مسئله ادامهدار بود به پزشک مراجعه کرده و مراتب را گزارش دهد. باید توجه داشته باشید که دستهای گرم ممکن است نشانهای از یک بیماری شدیدتر باشند، دریافت مراقبتهای پزشکی در مراحل اولیه میتواند درمان را آسان و موثرتر نماید.
خلاصهای از مقاله گرمای کف دست
یکی از بخشهای بدن که میتواند بیانگر وضعیت پزشکی ما باشد بدون تردید دستها هستند و به دلیل نقش برجسته آنها در فعالیت روزانه همگی ما، نقش موثری در تشخیص مشکل خواهند داشت. دما همواره در بدن انسان سازگار نبوده و داشتن دستانی گرم نیز همواره علتی برای نگرانی نیست اما نباید فراموش کنیم که گاهی همین گرمای کف دست میتواند نشانهای از یک بیماری باشد. بهتر است کسانی که دچار این تغییرات دمایی در بدن میشوند با یک پزشک مشورت نمایند، حتی اگر بدنتان دچار مشکلی هم نباشد باید بدانید که آرامش ذهن ارزش تلاش کردن دارد.
دلایل ایجاد داغی کف پا
منبع: https://mag.asanteb.com
همیشه این موارد نیست من متوجه شدم هروقت گرمی جات و فلفل زیاد میخورم حرارت بدنم کمی بالا تر میره ولی بیشتر کف دستانم داغ میشه. به تغییرات مزاج هم توجه کنید. بسیاری از خانمها رو دیدم در آستانه یائسگی یا بعد آن مرتب از کف دستان داغ و عرق کرده شکایت میکنند.
داغ شدن کف دست، دیابت نوع ۲دارم،اوره ۴۸ می باشد،ممنون