بیماری های پروستات و روش‌های تشخیص و درمان آن

پروستات غده‌ای است شبیه به بیضه در داخل بدن که وجه تمایز نوزاد دختر از پسر است. این غده که بین مثانه و مجرای ادرار قرار گرفته است تا سن 40 سالگی رشد خاصی ندارد و اندازه آن تقریبا کوچک تر از یک گردو است. پس از سن بلوغ معمولا افزایش قد در پسرها مشاهده نمی‌شود اما در این دوران هنوز دو غده وجود دارد که به هورمون مردانه یا تستسترون پاسخ می‌دهند که یکی از آن‌ها پروستات است. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی بیماری های پروستات و علل بروز آن‌ها بپردازیم.

بیماری های پروستات

وظیفه پروستات و بیماری های پروستات

وظیفه پروستات کمک به زایایی افراد است یعنی پس از آن که بیضه تولید اسپرم یا منی را انجام می دهد، غده پروستات در تغییر PH و حجم این ماده تاثیرگذار است و به آن شرایط متعادلی می دهد. همانطور که گفته شد پروستات بعد از سن 40 سالگی در همه مردها شروع به افزایش می کند ولی سرطان پروستات در سنین بین 40 تا 50 سال در دنیا خیلی کم گزارش شده است.

بزرگ شدن پروستات و آلوده شدن آن به میکروب های مختلف می تواند برای افراد مشکلات پروستاتیک ایجاد کند، علائم بیماری های پروستات پس از سن 50 سالگی در افراد شروع می شوند.

پروستات ممکن است در اثر عواملی که مهمترین آن ها ارث است دچار سرطان شود. از دیگر عوامل ابتلا به این بیماری می توان به مصرف یک سری مواد خاص مثل سیگار و الکل، یا سرو کار داشتن با سمومی مثل کادمیوم و سرب اشاره کرد. پزشکان معتقدند که ارتباط جنسی سالم در حریم خانواده می تواند از سرطان پروستات جلوگیری کند اما اگر این ارتباطات خارج از قائده باشد و سبب ایجاد بیماری های مقاربتی شود به خودی خود می تواند علت ایجاد سرطان پروستات باشد.

 افزایش سن یکی از عواملی است که می تواند منجر به سرطان پروستات شود. به همین دلیل به افرادی که بالای سن 50 سال هستند توصیه می شود با مراجعه به مراکز پزشکی و انجام آزمایش ها از عدم ابتلا به سرطان پروستات مطمئن شوند.

سرطان پروستات چگونه تشخیص داده می‌شود؟

بیماری های پروستات

بهترین نوع آزمایش برای بررسی پروستات آزمایش از طریق مقعد است زیرا پروستات به راحتی از طریق مقعد قابل لمس است و اگر تغییراتی داشته باشد، پزشک متوجه می شود.

آزمایش دیگری که برای پروستات تجویز می شود آزمایش ماده PSA است که به طور طبیعی در پروستات ترشح می شود اما اگر پروستات دچار اختلالاتی مانند عفونت یا سرطان شده باشد این ماده به صورت غیر طبیعی افزایش پیدا می کند. البته بالا بودن میزان این ماده نمی تواند به طور قطعی ابتلای بیمار به سرطان را نشان دهد. این گفته تنها به این دلیل است که میزان سرطان در این افراد بیشتر از بقیه است و پس از انجام این آزمایش تازه نوبت آزمایش های متعدد بعدی است.

اگر آزمایشی که گفته شد در بیمار دارای مشکل بود، پزشکان یک دوره آنتی بیوتیک درمانی را برای بیمار شروع می کنند و سپس دوباره از بیمار آزمایش PSA می گیرند. اگر در این آزمایش هم مقدار پی اس آ بالا بود سراغ آزمایش های بعدی و شروع درمان می روند.

اگر پروستات به صورت طبیعی بزرگ شده باشد آن را لیزر درمانی می کنند و دیواره اش را می شکافند، راه دیگر نیز خارج کردن پروستات از بدن است. انتخاب روش درمانی بستگی به سایز پروستات و شرایط بیمار دارد.

اگر بیمار به سرطان مبتلا بود، درمان او آغاز می شود، سرطان پروستات در درجات پایین درمان های متفاوتی از جمله اشعه درمانی و جراحی دارد. در درجه های متوسط نیز جراحی کاربرد بیشتری دارد. اما در درجه های بالاتر از هورمون تراپی برای درمان بیماران مبتلا استفاده می شود. البته انتخاب هر کدام از این درمان ها همانطور که گفته شد بسته به وضعیت بیمار متفاوت است.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا