سلامت حیوانات خانگی و اهمیت حفظ آن توسط صاحبان

وقتی که یک حیوان را به منزل خود بیاورید در واقع مسئول سلامت جسمی آن نیز خواهید بود. او مانند عضوی از خانواده شما به حساب می آید و نیازمند تغذیه و نگهداری صحیح و محبت شما می باشد. هنگامی که حیوانی به صورت طولانی در کنار شما باشد به صورت ناخودآگاه به او عادت می کنید و در صورتی که مشکلی برایش پیش بیاید شما باید آن را برطرف کنید. بهتر است در این زمینه دقت بیشتری داشته باشید و حیوان را از موارد اسیب رسان در امان نگه دارید. در این بخش به میزان اهمیت سلامت حیوانات خانگی و مسئولیت پذیری صاحبان آن ها می پردازیم.

سلامت حیوانات خانگی

نگهداری و حفظ سلامت حیوانات خانگی

بهتر است پیش از نگهداری حیوان خانگی اطلاعات لازم را در مورد روش نگهداری صحیح حیوانات کسب کرده و همواره این مسئله که حیوان خانگی نیاز به رسیدگی و صرف وقت دارد را فراموش نکنید و به خاطر داشته باشید که دامپزشکان مناسبترین افرادی هستند که می توانند شما را در مورد روش نگهداری و حفظ سلامت حیوانات خانگی و همین طور مسائل و نکات بهداشتی مرتبط به درستی راهنمایی کنند.

بیشتر بدانید: دامپزشک خوب و 3 قدم برای یافتن کلینیک دامپزشکی خوب

اهمیت حفظ سلامت حیوانات خانگی توسط صاحبان

حیوانات خانگی گوناگون با توجه به شاخص هایی مانند سن، نژاد، وزن، شرایط محیطی و همین طور شرایط روانی دارای نیازهای متفاوتی در زمینه نگهداری و نوع تغذیه هستند. در مورد واکسیناسیون، تشخیص و درمان بیماری ها نیز باید علائم بالینی، سوابق بیمار، نتایج آزمایشات تکمیلی و غیره در کنار هم در نظر گرفته شده و بررسی شوند تا تشخیص صحیح انجام گردد و پس از این مرحله نیز شناخت کافی از دارو ها و عوارض آن ها و همچنین آگاهی از جدید ترین راههای درمان در سطح جهان نیاز است تا در نهایت درمان انجام گردد.

مجموعه اطلاعات مذکور در علم دامپزشکی وجود دارند، بنابر این اظهار نظر در مورد مسائل بهداشتی و نگهداری از حیوانات خانگی و همین طور روش پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان در حیطه تخصص دامپزشک است و از این رو پیشنهادات و تجارب شخصی افرادی که در گذشته یا حال صاحب حیوانات خانگی هستند، در برخی از موارد نه تنها برای شما کارایی ندارند بلکه در مواردی خطرناک نیز هستند.

سلامت حیوانات خانگی

با مراجعه مکرر (حداقل هر چهار ماه یکبار) به مراکز دامپزشکی و انجام مراقبت های پیشگیرانه، سلامت حیوان را تضمین کرده و خطرات ناشی از بیماری های قابل انتقال به انسان را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش دهید.

نکات مثبت و منفی در مورد نگهداری از حیوان خانگی را پس از قبول مسئولیت حیوان بررسی کرده و در اختیار اعضای خانواده خود اطلاعاتی قرار دهید.

نگهداری طولانی مدت حیوانات خانگی موجب وابستگی عاطفی فرزندان و اعضای خانواده به آنها می گردد، با آموزش درست و ایجاد ارتباط منطقی بین حیوان و فرزندان خود مانع از لطمات عاطفی آن ها در موارد فوت حیوان گردید.

به هیچ عنوان حیوانات وحشی را به عنوان حیوان خانگی نگهداری نکنید، این کار بسیر خطرناک است و ممکن موجب انتقال بیماری نیز گردد.

نگهداری از انواع پرنده، سگ، گربه، همستر، سنجاب و غیره به شرط این که محل مخصوصی برای نگهداری از آن ها در خانه داشته باشید مشکل آفرین نیست.

اگر محل زندگی برخی از حیوانات و افراد خانواده مشترک باشد ریزش پر و موی این حیوانات ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای شما گردد، پس حتما مکانی مجزا را برای نگهداری حیوان در خانه در نظر داشته باشید.

سلامت حیوانات خانگی

هنگام تمیز کردن قفس ها و یا جعبه فضولات حیوانات حتما از دستکش استفاده کنید. حتما وان و ظرف یا مناطقی که حیوان را در آن حمام می کنید و یا برس می زنید ضد عفونی نمایید.

فضولات سگ و گربه را فورا از محیط جمع آوری کنید (بخصوص در محیط بیرون از منزل).

سگهای خود را از تولگی آموزش بدهید که بی دلیل پارس نکنند در غیر این صورت ممکن است تبدیل به موجود مزاحمی برای شما و همسایگانتان شوند. اگر حیوان شما در مقابله با دیگر حیوانات و انسان ها حالت تهاجمی دارد هرگز بدون قلاده حیوان را بیرون نبرید.

سلامت حیوانات خانگیبرای رعایت بهداشت دهان و دندان حیوان می توانید از مسواکهای مخصوص یا اسپری های ضد عفونی کننده استفاده نمایید که در غیر اینصورت با عوارضی مثل درد وعفونت ناشی از پوسیدگی و همچنین بوی بد دهان حیوان و گاهی منظره ناخوشایند دهان حیوان روبرو می شوید.

اگر در منزل از پرندگان نگهداری می کنید پیشنهاد می شود در فصول گرم، هفته حد اقل دو مرتبه امکان استحمام پرنده با آب گرم (بدون مواد شوینده) را فراهم کنید. این کار موجب می شود پرهای ریز پرنده، کمتر در محیط منزل شما پخش گردند.

سلامت حیوانات خانگی

معمولا افراد غیر متخصص با شنیدن نام گربه همزمان خطر بیماری توکسوپلاسموز را یادآوری می کنند که دارای عوارض خطرناکی بخصوص برای بانوان باردار می باشد. بر اساس آمار، بیشترین علت ابتلا به این بیماری مصرف گوشت نیم پخته و یا دستمالی کردن گوشت خام آلوده می باشد.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫3.5/5 ‏‫(2 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا