بیماری لیم در حیوانات خانگی ، پیشگیری ، علائم و درمان

نوعی کنه که قابلیت انتقال باکتری از حیات وحش یه انسان ها و حیوانات خانگی را دارد، کنه ایکسودر است که بدون اینکه حیوانات را بیمار کند قادر به تکثیر است و برای روی انسان ها و حیوانات تاثیرات بدی دارد.  هنگامی که کنه از حیوان وحشی مبتلا تغذیه کند، باکتری را به خود جذب می کند و به حیواناتی که در مرحله بعدی از او تغذیه می کنند ، انتقال می دهد (انتقال بیماری لیم یا Lyme ). در ادامه در مورد بیشتر در مورد انتقال بیماری لیم ، علائم ، تشخیص ، درمان و راه های پیشگیری از آن صحبت می کنیم.

بیماری لیم

بیماری لیم و انتقال آن

باکتری ها در بین موش ها، گوزن های کوهی و سایر پستانداران نسبتاً کوچک زندگی می کنند. نوعی کنه که قابلیت انتقال باکتری از حیات وحش یه انسان ها و حیوانات خانگی را دارد، کنه ایکسودر (جنسی است از کنه های بدن سخت، از خانواده ی ایکسودیده که بعضی از گونه های آن ناقل بیماری هستند ) می باشند. این باکتری بدون بیمار کردن هرگونه جانوری در حیات وحش تکثیر می گردد، در حالیکه بر روی انسان ها و حیوانات خانگی اثری سوء دارد. هنگامی که کنه از حیوان وحشی مبتلا تغذیه کند، باکتری را به خود جذب می کند و به حیواناتی که در مرحله بعدی از او تغذیه خواهند کرد، انتقال می دهد. در صورتیکه حیوان خانگی شما مبتلا به بیماری لیم (Lyme) شده، شما در معرض ابتلا به این بیماری مستقیماً از حیوان خانگی خود نخواهید بود.

بیماری لیم

این باکتری در سطح گسترده ای در خون حیوانات وحشی گسترش می یاید، در حالیکه سطح بسیار پائینی از این باکتری در خون انسان ها و همین طور حیوانات اهلی بسط می یابد و البته این سطح ناچیز کنه را تغذیه نخواهد کرد.

بر طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده توسط مجله ی پزشکی آسان طب ؛ باکتری مبتلا کننده باید به مدت 24 ساعت به جهت انتقال باکتری به حیوانات مستعد، تغذیه گردد و بنابر این از بین بردن و زدودن کنه ها از حیوان خانگی احتمال ابتلا به بیماری لیم را کاهش خواهد داد.

بیماری لیم

نشانه ها و علائم بیماری

بیشترین نشانه رایج بیماری لیم در سگ ها ورم مفاصل می باشد که موجب لنگیدن، درد و تورم در یک یا چند بند می گردد. از دیگر نشانه هایی که ممکن است مشاهده گردد می توان به تب، بی اشتهایی، کم آبی، عدم فعالیت و تورم غدد لنفی اشاره نمود.

در موارد حاد، بیماری موجب از کار افتادگی کلیه و حتی مرگ می شود. گرچه این مورد در بین سگها زیاد شایع نمی باشد. علائم از کار افتادگی یا عدم فعالیت درست قلب و سیستم عصبی در انسان های مبتلا مشاهده می گردد که این مورد غالباً در مورد حیوانات صادق نیست.

بیماری لیم

تشخیص بیماری لیم

تشخیص بیماری لیم معمولاً بر اساس سابقه زندگی فرد یا حیوان در مناطق بومی است و توام با علائمی چون ورم مفاصل است و درمان پذیر می باشد. تست خون برای اندازه گیری پادتن های این باکتری انجام می شود، اما بسیاری از سگ هایی که در مناطق بومی زندگی می کنند، دارای تست مثبت خون هستند.

تست مثبت خون تنها به این معنا می باشد که سگ شما در معرض باکتری Borrelia burgdorferi است. البته این بدین معنا نیست که تمامی سگ های در معرض این باکتری، علائم بیماری را نشان می کنند. حتی در مراحل اولیه بیماری سگ، احتمال منفی بودن تست خون هم وجود دارد. سگ هایی که در برابر بیماری لیم واکسیناسیون شده اند بسته به نوع آزمایش خون، امکان دارد دارای تست خون مثبت باشند. دلایل دیگری که برای ورم مفاصل در سگ ها نیز وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.

بیماری لیم
درمان بیماری لیم

Borrelia burgdorferi به راحتی و با کمک آنتی بیوتیک ها قابل درمان می باشد و در پاسخ به درمان، علائم بیماری لیم معمولاً به سرعت فروکش می کند. در صورتی که بیماری درمان نگردد، بیماری بصورت مزمن تبدیل می شود و موجب آسیب کلیه می گردد. قابل ذکر است که علائم بیماری مزمن در سگ ها نسبت به انسان ها به مراتب بیشتر و رایج تر می باشد.

بیماری لیم

روش پیشگیری از بیماری لیم

انسان های بومی در معرض شدید سرایت این بیماری هستند. بهترین روش برای پیشگیری از بیماری، اجتناب از مناطق کنه خیز، بویژه در فصل بهار که کنه های جوان، فعال هستند، خواهد بود. زمانیکه از این مناطق بومی کنه خیز باز می گردد، حتماً بدن خود و حیوان خود را بررسی نمایید. کنه ها را می توانید با دقت و با کمک یک موچین جدا کنید. امروزه محصولات جدید دامپزشکی بسیار موثری نیز وارد بازار شده است که به راحتی کنه روی بدن سگ را پیش از آنکه کنه، باکتری را انتقال دهد، از میان می برد. به یاد داشته باشید که از میان بردن سریع کنه، احتمال ابتلا به بیماری لیم را کاهش می دهد.

بیماری لیم

خوشبختانه واکسنی وجود دارد که برای پیشگیری از بیماری لیم در سگ ها قابل استفاده است. اغلب نویسندگان مطالب دامپزشکی راجع به بیماری لیم، واکسیناسیون سگ را در مناطق غیر بومی توصیه نمی کنند. تمامی نویسندگان بر تاثیرگذاری این واکسن جهت پیشگیری از بیماری لیم متفق النظر نیستند، همین طور که برخی بر واکسیناسیون در مناطق بومی موافق نمی باشند. واکسن بر مثبت بودن تست خون برای تشخیص بیماری لیم تاثیر گذار است.

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا