عوارض آلرژی آناناس و روش‌های جلوگیری از ایجاد آن

واکنش آلرژیک به آناناس می‌تواند با خوردن مقدار کمی از میوه و یا نوشیدن مقداری از آب آن ایجاد گردد، این واکنش حتی ممکن است از طریق تماس با آناناس هم شکل گیرد. در رابطه با آلرژی آناناس باید گفت که نسبت به سایر آلرژی‌ها کمتر اتفاق خواهد افتاد اما اگر ایجاد شود می‌تواند خطرات زیادی را به بار آورد. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل آلرژی آناناس بپردازیم.

آلرژی آناناس

اطلاعاتی در رابطه با آلرژی آناناس

افراد مختلفی که دچار این نوع از آلرژی هستند ممکن است بلافاصله بعد از قرار گرفتن در معرض این میوه دچار مشکل شوند و البته امکان هم دارد که چندین ساعت تا بروز اولین علائم طول بکشد، شاید برای شما جای سوال باشد که اولین علائم و نشانه‌های آلرژی آناناس چیست، مسلما خارش و کهیر را می‌توان جزو اولین علائم به حساب آورد، کهیر می‌تواند در یک و یا چند قسمت از بدن شما ایجاد گردد. علائم دیگری هم در رابطه با این آلرژی توسط دانشمندان مشخص شده است که معده درد، استفراغ و اسهال می‌باشند، این علائم به دلیل مبارزه بدن برای از بین بردن مشکل ایجاد خواهند شد. علاوه بر علائم گوارشی نشانه‌های دیگری هم وجود دارند که می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • تورم صورت، زبان، گلو و لب
  • سختی در تنفس
  • سوزش چهره
  • خارش شدید و کهیر
  • یبوست
  • احتباس سینوسی
  • طعم فلز در دهان
  • سرگیجه
  • شوک آنافیلاکتیک

همانطور که مستحضر هستید آنافیلاکسی یک وضعیت اورژانسی به حساب می‌آید، در صورتی که احساس سختی در تنفس داشتید و یا حس می‌کنید که ممکن است دچار این شوک مهم شوید بهتر است هر چه سریعتر به سراغ کمک‌های فوری پزشکی بروید و یا به مراکز درمانی مراجعه نمایید. بر اساس یکی از مطالعات صورت گرفته در سال 1993، از میان 32 نفر که مبتلا به آلرژی آناناس بودند تعداد 20 نفر دچار شوک آنافیلاکتیک شدند، بنابراین این مسئله بسیار مهم بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

عوامل خطرناک در زمینه آلرژی آناناس

موارد زیادی هستند که می‌توانند در زمینه مبتلا شدن افراد به آلرژی آناناس نقش داشته باشند، یکی از مباحثی که می‌توان به آن اشاره کرد بدون تردید سوابق پزشکی خانوادگی خواهد بود، این مشکل می‌تواند به صورت کاملا ژنتیکی از پدر و مادر ایجاد گردد. شیوه تشخیص چنین مشکلاتی در کودکان می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد و باید مورد توجه قرار گیرد، البته برای متوجه شدن چنین مسئله مهمی ابتدا باید به سراغ پزشک بروید، این کار برای کسانی الزامی بوده که دارای سوابق خانوادگی هستند. میوه‌هایی همانند آناناس می‌توانند حاوی آلرژن‌هایی باشند که در غذا و یا سایر مواردی که از آن‌ها استفاده شده است وجود داشته باشند، در صورتی که شما به آلرژی آناناس مبتلا هستید امکان دارد به برخی وسایل نیز حساس باشید، از جمله:

  • دستکش‌های پزشکی
  • باند و چسب
  • نوار بهداشتی
  • وسایل آشپزی لاستیکی
  • اسباب بازی لاستیکی
  • مسواک

افراد مبتلا به آلرژی آناناس ممکن است نسبت به گرده درخت و یا موز نیز حساس باشند، مصرف آناناس خام می‌تواند علائمی را در دهان و یا گلو ایجاد نماید، این میوه دارای آنزیم‌هایی به نام بروملین بوده که می‌توانند لب و پوست را تحریک نماید اما غالبا زندگی افراد را تهدید نخواهد کرد، این جمله نباید شما را نسبت به عواقب آن غافل کند بلکه با مشاهده کوچکترین علائمی باید سریعا و بدون فوت وقت به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض ناشی از مصرف آلرژی آناناس

آلرژی آناناس

همانطور که در بندهای قبلی برایتان آنافیلاکسی را شرح دادیم در این بخش هم بهتر است بگوییم که شدیدترین عوارض مصرف آناناس برای افرادی که نسبت به آن واکنش آلرژیک دارند قطعا آنافیلاکسی خواهد بود، در این حالت که یک وضعیت اورژانسی به حساب می‌آید و ممکن است زندگی افراد را نیز تهدید کند باید هر چه سریعتر به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کرد. برخی از علائم مربوط به این مشکل عبارتند از:

  • خستگی
  • ضربان قلب سریع
  • دشواری در تنفس
  • تورم زبان، لب و گلو
  • از دست دادن هوشیاری
  • ایجاد رنگ آبی در اطراف لب، نوک انگشتان دست و پا

اگر در گذشته آنافیلاکسی را تجریه کرده باشید مسلما می‌دانید که پزشک ممکن است در ابتدا یک دوز از اپی نفرین را تجویز نماید و نوعی از آدرنالین به حساب می‌آید. این کار برای از بین بردن واکنش‌های سیستم ایمنی بدن نسبت به آلرژن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، البته این کار بهتر است خودسرانه انجام نگردد زیرا استفاده آن باید به دستور پزشک باشد و اگر این کار به صورت خودسرانه انجام شود امکان ایجاد شرایط سخت‌تر محتمل است.

اجتناب از برخی مواد غذایی حاوی آناناس

در صورتی که دچار آلرژی آناناس هستید باید از مصرف مواد غذایی حاوی آن نیز اجتناب کنید، حتی از نوشیدن آب آن نیز باید جلوگیری کنید. همواره دقت داشته باشید که قبل از تهیه مواد غذایی به برچسب‌های محصولات نگاه کنید تا مبادا حاوی این میوه باشند، هنگامی که در رستوران هستید به مسئولان و کسانی که در زمینه فراهم کردن غذا فعالیت دارند مشکل خود را بازگو کرده تا از آوردن هرگونه ماده غذایی دارای آناناس برای شما خودداری نمایند. آنزیم‌های آناناس امکان دارد درون محصولات آرایشی و بهداشتی نیز وجود داشته باشند، شما باید همواره لیست تشکیل‌دهنده آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید تا از بروز هرگونه مشکل جلوگیری به عمل آورید.

چه زمانی برای مراجعه به پزشک ضروری است؟

اگر مشکوک به آنافیلاکسی هستید باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید، از مصرف هرگونه دارو به صورت خودسرانه جلوگیری به عمل آورید زیرا می‌تواند برای شما نتایج معکوسی به همراه داشته باشد، در صورتی که علائم شما بهبود نیافت و یا بدتر شد سریعا باید به اورژانس مراجعه کرده و یا به آن‌ها برای منتقل کردنتان به مراکز درمانی اطلاع دهید.

چشم‌اندازی در رابطه با این نوع آلرژی

آلرژی آناناس

آلرژی غذایی ممکن است برای تمامی افراد در طول زندگی ایجاد گردد، در ایالات متحده آمریکا چیزی در حدود 8 درصد کودکان و 9 درصد بزرگسالان دچار آلرژی غذایی هستند. پزشکان می‌توانند وجود آلرژی آناناس را از طریق آزمایش خون و یا پوست تایید نمایند، البته ارائه اطلاعات کامل از سوی شما به پزشکان دارای اهمیت بالایی است. در صورت مشخص شدن آلرژی آناناس باید از تمامی مواد غذایی و محصولاتی که دارای این میوه و آنزیم‌های مرتبط با آن هستند اجتناب کنید تا بدین ترتیب بتوانید از مبتلا شدن به عوارض آن جلوگیری به عمل آورید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا