گل ارکیده و روشهای پرورش، نگهداری و فصل گلدهی
یکی از پرفروشترین و محبوبترین گلهایی که امروزه در سراسر جهان به ویژه اروپا، آمریکا و بخشهایی از آسیا یافت میشود گل ارکیده میباشد. از این گل برای تمامی فضاها به خصوص فضاهایی مانند خانه، رستوران، هتلها و حتی مراکز عمومی میتوان استفاده نمود. محبوبیت این گل زیبا در میان افراد علاقمند به گل بیشتر به دلیل نگهداری آسان و همچنین گلدهی طولانی مدت آن میباشد. اگر شما نیز جزء آن دسته از طرفداران گل و گیاه هستید که مایلید در رابطه با این گل اطلاعات بیشتری کسب نمایید پیشنهاد میکنیم تا انتها با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با گل ارکیده به شما ارائه دهیم.
آشنایی با گل ارکیده
در ابتدا باید گفت که گل ارکیده از خانواده Orchidaceae بوده و به دلیل دارا بودن شکوفه هایی با شکل و شمایل عجیب به نام های گوناگونی شناخته می شود. اگر مایلید تا در ایران به دنبال این گل بگردید پیشنهاد می کنیم تا در نواحی شمال ایران به این کار مشغول شوید زیرا بخش های شمالی ایران را می توان زادگاه گل ارکیده در ایران دانست. این گل را می توان برای مصارف صنعتی، دارویی و همچنین تجاری پرورش داد که با توجه به نوع کارایی که از این گل انتظار می رود از گروه های خاصی از این گل استفاده می شود.
فصل گلدهی ارکیده
فصل گلدهی ارکیده با توجه به شرایط پرورش آن متفاوت است اما به صورت کلی دی ماه زمانی است که گلدهی ارکیده آغاز و چند ماهی ادامه خواهد داشت. پس از پایان گلدهی، گل ارکیده یک دوره را صرف استراحت و باز پروری خود می کند و پس از آن مجددا شروع به گلدهی می نماید. برخی از انواع ارکیده می توانند تا 2 الی 3 بار در یک سال گل دهد.
اندازه گلهای گل ارکیده از قطر 5 سانتی متر تا 12 سانتی متر متغیر است. رنگ بندی بالایی که برگ های گل ارکیده دارا می باشد یکی از جذابیت هایی است که طرفداران بسیاری را به پرورش گل ارکیده مجاب کرده است.
محل نگهداری گل ارکیده
گل ارکیده یکی از انواع گل هایی است که به سایه علاقه بسیاری دارد فضای مناسب برای ارکیده محیطی است که نه زیاد تاریک و نه به صورت مستقیم در معرض نور خورشید قرار داشته باشد.
طریقه نگهداری از ارکیده
برای نگهداری از ارکیده به مخلوطی از خاک برگ و پیت و خاک معمولی نیاز خواهید داشت. پس از کشت گل ارکیده می بایست آنرا در دمایی مابین 12 تا 28 و هوایی مرطوب نگهداری کرد. در صورتی که قصد نگهداری از ارکیده در آپارتمان را دارید می بایست به این نکته توجه داشته باشید که ارکیده را نباید در مجاورت وسایل گرمایشی قرار داد. دمای کم باعث سقط غنچه و دمای بالای 28 درجه رشد گیاه را به شدت کند می کند. هوای مطبوع پاییزی بیشترین تاثیر را در رشد گل ارکیده خواهد داشت و باعث افزایش میزان ساقه آن خواهد شد.
آبیاری گل ارکیده
یکی از اشتباهاتی که بسیاری از افراد در هنگام آبیاری ارکیده آنرا مرتکب می شوند این است که به این گیاه، آب بسیاری داده و همین امر سبب از دست رفتن گیاه خواهد شد. بهتر است هر زمان که خاک گیاه تقریبا خشک شد می بایست نسبت به مرطوب سازی خاک آن اقدام نمایید. توجه داشته باشید که در هنگام آبیاری ارکیده از آبپاشی بر روی شکوفه های آن جدا خودداری نمایید زیرا این کار باعث کاهش طول عمر آنها خواهد شد.
نور مورد نیاز گل ارکیده
با توجه به اینکه از چه نوعی از ارکیده استفاده می کنید میزان نور مورد نیاز آن متفاوت خواهد بود با توجه به سایه دوست بودن تمام ارکیده ها پیشنهاد می کنیم آنها را در فضایی قرار دهید که آفتابگیر باشد اما نور خورشید به میزان زیاد و به طور مستقیم به آن برخورد نداشته باشد زیرا باعث سوختن برگها و همچنین خشک شدن گیاه ارکیده می شود.
کود دهی گل ارکیده
برای اینکه رشد گیاه ارکیده شما به خوبی انجام شود می توانید هر دو هفته و یا به صورت ماهانه به آن کود دهید. اما کود دهی به این گل نیز با توجه به نوع ارکیده ای که قصد پرورش آنرا دارید از میزان مختلفی برخوردار می باشد، مناسب ترین نوع کود نیز کود کند آزاد شونده می باشد.
منبع: https://mag.asanteb.com