15 راهکار خانگی جهت درمان آسیب شنوایی

آسیب شنوایی می‌تواند دردناک و آزار دهنده باشد، اما معمولا نشانه‌ای از یک وضعیت جدی نیست. برخی از درمان‌های خانگی با استفاده از مواد طبیعی می‌توانند تسکین دهنده آسیب شنوایی باشند، با این حال هیچ شواهد علمی برای مفید بودن آن‌ها در مقایسه با داروهای بدون نسخه وجود ندارد. در صورتی که آسیب شنوایی پس از گذشت یک روز بهبود نیابد، بهتر است به پزشک مراجعه شود. پزشک علت اصلی درد و آسیب شنوایی را تشخیص داده و آن را مورد بررسی قرار خواهد داد. ما در این مقاله به معرفی 15 درمان خانگی جهت بهبود آسیب شنوایی می‌پردازیم.

آسیب شنوایی

روش‌هایی جهت درمان آسیب شنوایی

برخی از درمان‌های طبیعی می‌توانند آسیب شنوایی را بهبود بخشند. حتی اگر علت آسیب شنوایی از یک وضعیت پزشکی ناشی شود، ممکن است درد با روش‌های طبیعی و دارویی کاهش یابد. در این قسمت به معرفی 15 راه حل جهت کاهش آسیب شنوایی خواهیم پرداخت.

√ مورد اول؛ کمپرس یخ: گذاشتن یک بسته یخ توسط یک دستمال مرطوب به مدت 20 دقیقه بر روی گوش ممکن است موجب کاهش درد و هرگونه التهاب ناشی از آن شود.

√ مورد دوم؛ سیر: سیر یک درمان طبیعی برای آسیب شنوایی است که افراد از هزاران سال پیش این کار را انجام می‌دادند. ماده آلیسین که در سیر وجود دارد با عفونت‌های باکتریایی مبارزه کرده و درد گوش را کاهش می‌دهد. به گزارش مجله پزشکی آسان طب خوردن سیر خام نیز به کاهش درد گوش کمک می‌کند، اما مصرف آن ممکن است با آنتی بیوتیک‌ها در تداخل باشد، از این رو بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود در این باره مشورت نمایید.

√ مورد سوم؛ لایه یا پد گرما؛ قرار دادن پد حرارتی یا پارچه گرم بر روی گوش به مدت 20 دقیقه ممکن است برای تسکین درد موقت مفید باشد. در حالی که کمپرس یخ و و استفاده از پارچه سرد، درد را بی‌حس کرده و التهاب را کاهش می‌دهد، یک پد گرما نیز می‌تواند ماهیچه‌ها را آرام کرده و به بهبود جریان خون کمک کند.

√ مورد چهارم؛ قطره گوش: برخی از داروهای بدون نسخه (OTC) مانند قطره‌های گوش می‌توانند به کاهش درد و بهبود آسیب شنوایی کمک کنند، اما باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کرد، تا بین درمان انتخابی آن‌ها و داروهای تجویز شده فعلی، تداخلی ایجاد نشود.

√ مورد پنجم؛ تسکین دهنده درد: استفاده از تسکین دهنده‌های درد مانند ایبوپروفن و یا سایر NSAIDS می‌توانند به کنترل درد ناشی از آسیب گوش کمک نمایند. با این حال، این داروها نباید به صورت مداوم استفاده شود، به خصوص اگر آسیب گوش با یک بیماری زمینه‌ای همراه باشد.

√ مورد ششم؛ خوابیدن در موقعیت مناسب: خوابیدن در موقعیت صحیح و به دور از سر و صدا در کاهش آسیب شنوایی مفید بوده و به کاهش فشار خون در گوش نیز کمک می‌کند.

√ مورد هفتم؛ آدامس جویدن: اگر گوش در طول پرواز یا بعد از نشستن در هواپیما یا رفتن به ارتفاع آسیب ببیند، جویدن آدامس می‌تواند به کاهش فشار کمک نماید.

آسیب شنوایی

√ مورد هشتم؛ فکر نکردن به درد: یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش احساس درد به ویژه در کودکان این است که ذهن را از آسیب گوش دور کنیم. بازی کردن، تلویزیون نگاه کردن و ورزش کردن می‌توانند به کاهش توجه نسبت به آسیب شنوایی کمک کنند.

√ مورد نهم؛ کایروپراکتیک: یکی از راه‌های درمان درد گوش استفاده از روش کایروپراکتیک است. کایروپراکتیک توسط کار کردن با عضلات و استخوان به دنبال کاهش درد و سایر شرایط بهداشتی است. برخی بر این عقیده‌اند که آسیب شنوایی از ناهماهنگی استخوان‌های بالای گردن نشات می‌گیرد، از این رو کایروپراکتیک می‌تواند کمک کننده باشد.

√ مورد دهم؛ روغن درخت چای: روغن درخت چای در طیف وسیعی از موارد کاربرد دارد. استفاده از چند قطره روغن درخت چای به صورت گرم شده در روز ممکن است باعث کاهش درد گوش شود. با این حال، باید قبل از انجام این کار، یک آزمایش پوستی برای بررسی آلرژی‌ها انجام شود. روغن درخت چای باید در 3 تا 5 قطره از روغن زیتون، روغن بادام شیرین و یا هر روغن حامل دیگر رقیق شود. این روغن دارای خواص ضد عفونی کننده، ضد قارچی و ضد التهابی است.

√ مورد یازدهم؛ روغن زیتون: این روش قدیمی بوده و گذشتگان از روغن زیتون برای درمان آسیب شنوایی استفاده می‌کردند، اما هیچگونه پشتوانه علمی در رابطه با آن وجود ندارد. با این حال، آکادمی پزشکی آمریکا می‌گوید که اضافه کردن چند قطره از روغن زیتون گرم شده ایمن بوده و نسبتا موثر است.

√ مورد دوازدهم؛ تمرینات گردن: آسیب شنوایی گاهی اوقات می‌تواند از تنش عضلات در اطراف کانال گوش نشات بگیرد و بر روی آن ناحیه فشار ایجاد کند. اگر علت درد آسیب شنوایی این مسئله باشد، برخی تمرینات ساده گردن ممکن است این ناراحتی و درد را کاهش دهد. به عنوان مثال، گردن و سر را به آرامی چرخانده و شانه‌ها را به سمت گوش‌ها ببرید. این کار را چندین بار در طول روز انجام دهید.

√ مورد سیزدهم؛ هیدروژن پراکسید یا آب اکسیژنه: مدت‌هاست که از هیدروژن پراکسید به عنوان یک درمان طبیعی برای آسیب شنوایی استفاده می‌شود. حدود 5 تا 10 قطره از آن را در گوش ریخته و سپس به سمت بالا دراز بکشید. پس از آن ماده را تخلیه کرده و گوش خود را با آب سرد شستشو دهید.

√ مورد چهاردهم؛ زنجبیل: زنجبیل دارای خواص ضد التهابی طبیعی است. استفاده از آب زنجبیل (زنجبیل تکه تکه شده در روغن زیتون گرم شده) در اطراف کانال گوش خارجی می‌تواند درد را کاهش دهد. همانطور که گفته شد زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است، اما آن را مستقیما در گوش قرار ندهید.

آسیب شنوایی

√ مورد پانزدهم؛ استفاده از سشوار: پس از حمام کردن، درجه سشوار را بر روی حرارت کم قرار داده و آن را با فاصله از گوش نگه دارید. این حرکت را تا 5 دقیقه ادامه دهید، اما مواظب باشید که گوش خود را نسوزانید. این کار می‌تواند به کاهش آسیب شنوایی و درد ناشی از آن کمک کند. اگر گوش درد بیش از 24 تا 48 ساعت باقی بماند، باید حتما به پزشک مراجعه کرد و توصیه‌های پزشکی را انجام داد. کاربران محترم، اگر شما هم پیرامون این مقاله نظراتی دارید یا دچار آسیب شنوایی شده‌اید، لطفا آن را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا