بهترین روش‌های شناسایی آندومتریوز

آندومتریوز یکی از انواع بیماری هاست که علائم مختلفی دارد. شاید یکی از اصلی ترین نشانه های آن درد لگنی است. از دیگر نشانه های آن میتوان به خونریزی قاعدگی سنگین و نامنظم اشاره کرد. همچنین شکم درد یکی دیگر از علایم این بیماری است. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره آندومتریوز، اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

آندومتریوز

بیماری آندومتریوز

شایع‌ترین نشانه آندومتریوز، درد مزمن لگنی است. یک علامت عمده آندومتریوز و درد مزمن لگنی است که می‌تواند به ناتوانی فیزیکی و عوارض روانی – اجتماعی منجر شود. این بیماری کار، مقاربت و روابط اجتماعی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

چگونه بفهمیم آندومتریوز داریم؟

عارضه  آندومتریوز را می توان با انجام عمل لاپاروسکوپی درمان کرد اما این مشکل چه علائم و نشانه هایی دارد؟

یک جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه اندومتریوز با طیفی از علایم همراه است، گفت: شایع‌ترین نشانه آندومتریوز درد مزمن لگنی است و تشخیص این عارضه جراحی لاپاراسکوپی است.

دکتر هاشمیان با اشاره به اینکه اندومتریوز بیماری شایعی در زنان است، گفت: این عارضه با قرار گرفتن غیرطبیعی بافت غددی و استرومایی شبه آندومتر. (آندومتر بافت داخلی رحم است) بروز می‌کند. وی افزود: یک علامت عمده آندومتریوز و درد مزمن لگنی است که می‌تواند به ناتوانی فیزیکی و عوارض روانی – اجتماعی منجر شود. این بیماری کار، مقاربت و روابط اجتماعی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کیست‌های اندومتریوز از جمله شایع‌ترین کیست‌های تخمدان هستند که در جراحی مشاهده می‌شوند و لاپاراسکوپی می‌تواند در درمان آن موثر و کارآمد باشد. پس از انجام عمل جراحی اغلب پزشک درمان‌های هورمونی را تجویز می‌کنند و به طور معمول کیست آندومتریوز به زودی عود نمی‌کند.

هاشمیان با تاکید بر اینکه آندومتر یوما به سادگی با جراحی و برداشتن کیست خارج می‌شود، روش تشخیص آندومتریوز را جراحی لاپاراسکوپی عنوان کرد و گفت: ابتلای اقوام نزدیک به بیماری آندومتر یوز شانس ابتلا را در افراد بیشتر می‌کند.

آندومتریوز

اندومتریوز هرچه در سنین پایین‌تر بروز کند، نشان دهنده شدیدتر بودن بیماری است. مهم‌ترین نکته در علل ژنتیکی بیماری آندومتریوز چند ژنی بودن آن است؛ به نحوی که از 10ها تا 100ها ژن در بروز این بیماری تاثیر دارند و متعدد بودن ژن‌ها مطالعه آن را از نظر ژنتیکی مشکل‌تر می‌کند.

چه عاملی باعث آندومتریوز می شود؟

هنوز دانشمندان دقیقا نمی دانند که علت رشد خارج رحمی بافت اندومتر (آستر رحم) چیست. اما فرضیه های متعددی وجود دارند. ارث نقش مهمی در بروز اندومتر ایفا می کند. مهاجرت سلولهای اندومتر به محوطه لگن در زمان پریود از طریق برگشت خون قاعدگی و یا در طی عمل سزارین نیز از فرضیه های دیگر است. اختلال در سیتم ایمنی نیز می تواند این پدیده را تشدید کند.

چه کسانی در معرض اندومتریوز هستند؟

آندومتریوز در زنان زیر شایعتر است زنان در دهه 30 و 40 زندگی زنان بدون فرزند زنان با پریودهای طولانی تر از 7 روز زنان با سیکلهای کمتر از 28 روز شروع پریود قبل از 12 سالگی زنانی که مادرو خوهرانشان مبتلا به اندومتریوز بوده اند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا