قاعدگی و خونریزی شدید عادیست؟

قاعدگی و خونریزی شدید شدید یکی از نشانه های بلوغ در دختران است. دختران در سن بلوغ پریود می شوند و دیواره رحمشان ماهیانه ریزش می کند. طی این ریزش خونی از بدن آنها خارج می شود. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره مدیریت قاعدگی و خونریزی شدید آن اطلاعاتی را تقدیم می کنیم. یادتان باشد در این ایام نباید وسیله سنگین بلند کنید و خیلی ورجه وورجه نکنید. همچنین برای تسکین درد نباید دائم قرص مسکن میل کنید. چون عوارض زیادی برای بدن دارد.

قاعدگی و خونریزی شدید
قاعدگی و خونریزی شدید

قاعدگی و خونریزی شدید

قاعدگی یکی از مراحلیست که نشان دهنده ی بلوغ دختران است . بسیاری از دختران از قاعدگی وحشت دارند و بسیار نگران این دوره هستند. بسیاری از دختران از دستگاه تناسلی خودشان خبر ندارند و همین موضوع قاعدگی را برای دختران  بسیار مبهم و پیچیده به نظر میاید

یک دوره‌ پریود ( قاعدگی و خونریزی شدید ) مدت زمان اولین روز خونریزی در یک ماه تا اولین روز خونریزی در ماه بعد است. مثلاً اگر اولین خونریزی دختری در ۸ اردیبهشت باشد و روز اول خونریزی بعدی وی در ۲ خرداد باشد دوره قاعدگی او ۲۴ روز طول کشیده است (از ۸ اردیبهشت تا ۱ خرداد).

قاعدگی و خونریزی شدید
قاعدگی و خونریزی شدید

بلوغ با قاعدگی و خونریزی شدید

زمانیکه دختری به بلوغ می رسد (معمولاً در سنین۸ تا ۱۳ سالگی)، بدن و ذهن در بسیاری جهات شروع به تغییر و تحول می‌کند. هورمونها در بدن رشد فیزیکی جدیدی را آغاز می‌کنند، مثلاً پستانها شروع به رشد می‌کنند. حدود2 الی 2/5 سال بعد از شروع رشد پستانها، اولین خونریزی قاعدگی ( پریود )در یک دختر اتفاق می افتد.

حدود ۶ماه قبل از آغاز اولین دوره پریود، دختر ممکن است متوجه افزایش ترشح از دستگاه تناسلی خود شود که مسأله‌ای شایع در میان دختران است و نباید از آن نگران باشد مگر آنکه این ترشحات بسیار بد بو باشد یا باعث خارش گردد.

اولین پریود زمانی اتفاق می‌افتد که همه اجزاء دستگاه تناسلی دختر بالغ شده باشند و بتوانند با یکدیگر کار کنند.

با بلوغ دختر، هورمونهایی از هیپوفیز (یکی از غدد موجود در مغز) ترشح می‌شود که این هورمونها تخمدانها را وادار به ساخت هورمونهای زنانه می‌کنند. این هورمونهای زنانه استروژن و پروژسترون نامیده می‌شوند که اثرات زیادی در بدن دختر دارند و به رشد جسمی و بالغ شدن او کمک می کنند.

پس شروع دوره های پریود (قاعدگی ) یک دختر، در هر ماه یک تخمک بسیار کوچک که با چشم دیده نمی‌شود- از درون تخمدان آزاد می‌شود که به این عمل تخک گذاری می‌گویند. تخمک وارد لوله‌های فالوپ می‌شود و از طریق آن به سمت رحم حرکت می‌کند. اگر در طی این مسیر تخمک توسط یک اسپرم مرد بارور شود تخم ایجاد می‌شود و تخم به سمت رحم رفته و در آنجا لانه گزینی می‌کند و با چسبیدن به دیواره رحم شروع به بزرگ شدن و رشد می‌نماید تا در پایان ۹ماه به یک نوزاد کامل تبدیل شود.

در صورتیکه تخمک با اسپرم برخورد نداشته باشد – مسأله‌ای که در اکثر دروه‌های عادت ماهانه اتفاق می‌افتد- تخمک بارور نمی‌شود و از بدن دفع می‌شود. در این صورت رحم که خود را آماده پذیرایی از تخم بارور کرده بود و با اضافه کردن مخاطات خود را برای لانه گزینی تخم آماده نموده بود، با تشکیل نشدن تخم (بارور نشدن تخمک) به حالت اول خود برمی‌گردد و برای این کار مخاطات و بافت اضافی رحم شروع به ریزش می‌کند.

ریزش بافت و مخاطات که خونی است همان خونریزی عادت ماهانه است. باید توجه کرد که همانطوریکه توضیح داده شد، خونریزی عادت ماهانه فقط شامل خون نیست بلکه بافت اضافی و مخاطات خونی است که از رحم به بیرون ریخته می‌شود.

این وقایع هر ماه یکبار اتفاق می‌افتد. رحم خود را برای پذیرش تخم در طی یک ماه به تدریج آماده می‌کند و در نتیجه مخاطات و بافت اضافی در داخل آن بوجود می‌آید. در حدود اواسط یک دوره عادت ماهانه تخمک گذاری انجام می‌شود که در صورت عدم باروری تخمک با اسپرم مرد، در انتهای ماه همه بافت‌ها و مخاطات اضافی رحم به همراه تخمک به صورت خونریزی قاعدگی (پریود) از بدن خارج می‌شود و این وقایع ماهانه ادامه می‌یابد تا اینکه زن در حدود سن ۵۰سالگی به یائسگی برسد. یائسگی به این معنی است که زن همه تخمک‌های موجود در تخمدانها را آزاد کرده است و دیگر تخمک ندارد. بنابراین دوره‌های قاعدگی نیز تمام می‌شود و دیگر امکان بچه‌دار شدن برای او نیست.

قاعدگی و خونریزی شدید
قاعدگی و خونریزی شدید

پریود یا قاعدگی چیست؟

عادت ماهیانه خونریزی ماهانه از رحم بانوان می باشد. به نامهای دیگری مانند عادت ماهانه ،  منس و پریود هم خوانده می شود.خون قاعدگی ترکیبی از خون کامل و بافتهای ریزش کرده رحم م ی باشد.اکثر دوره های قاعدگی بین ۳ تا ۵ روز طول می کشد.

سیکل قاعدگی (پریود) چیست؟

خونریزی قاعدگی قسمتی از سیکل عادت ماهانه می باشد.در یک سیکل قاعدگی بدن زنان تغییراتی می کند تا هر ماه برای باردار شدن آمادگی داشته باشد.یک سیکل عادت ماهانه از اولین روز خونریزی قاعدگی شروع می شود.متوسط زمان یک سیکل قاعدگی نرمال ۲۸ روز است.اما یک سیکل نرمال ممکن است از ۲۳ تا ۳۵ روز متفاوت باشد.

خونریزی قاعدگی (پریود) هر چند وقت یک بار تکرار می‌شود؟

همانگونه که سن شروع بلوغ در دختران متفاوت است، دوره‌های پریود نیز برای دختران متفاوت است. دوره زمانی میان دو خونریزی را دوره قاعدگی یا پریود می‌گویند. دوره‌ پریود برای بعضی دختران ممکن است ۲۸روز، برای بعضی دیگر ۲۴روز، ۳۰روز و یا حتی ۳۵روز طول بکشد. حتی این زمان از یک دوره تا دوره بعد ممکن است فرق داشته باشد.

دختران نوجوان و جوان ممکن است عادت ماهانه نامنظم داشته باشند که بخصوص در اولین دوره‌های پریود بیشتر دیده می‌شود. برای مثال یک دختر که به تازگی پریود شده است ممکن است ۲ماه متوالی دور‌های ۲۸روزه داشته باشد و در طی یک ماه بعد هیچ خونریزی نداشته باشد یا حتی دو خونریزی متوالی با فاصله‌ زمانی بسیار کم بین آنها داشته باشد.

معمولاً پس از چندین ماه، دوره‌های پریود از نظم بهتری برخوردار می‌شود امّا بعضی از زنان حتی تا بزرگسالی نیز دوره‌های نامنظم دارند. با گذشت زمان و آشنایی بیشتر دختر با شرایط دوره‌های پریود خود، معمولاًً دختران می‌توانند دوره‌ خونریزی بعدی خود را حدس بزنند.

خونریزی به چه میزان است و چند روز طول می کشد؟

مدت زمان خونریزی نیز ثابت نیست و ممکن است تغییر کند. بعضی دختران فقط ۳-۲روز خونریزی دارند. بعضی دیگر ممکن است ۷روز و یا حتی بیشتر خونریزی داشته باشند.

مقدار خونریزی نیز ممکن است متفاوت باشد. بعضی از دختران آنقدر مقدار خونریزی اندکی دارند که حتی ممکن است شک کنند که آیا پریود شده‌اند یا نه. بعضی دیگر ممکن است خونریزی شدیدتری داشته باشند.

برای اکثر دختران خونریزی در حد چند قاشق غذاخوری تا کمتر از نصف یک استکان (حدود ۱۲۰میلی‌لیتر) است که ممکن است زیاد به نظر آید ولی طبیعی باشد. خونریزی بسیار شدید در طی قاعدگی امکان پذیر است اما شایع نیست. در واقع ممکن است خونریزی بسیار شدیدتر از معمول، نشاندهنده اشکالات انعقادی خون باشد که نیازمند مراجعه به پزشک و بررسی بیشتر است.

باید متوجه بود که حتی از یک ماه به ماه بعد ممکن است مقدار خونریزی و تعداد روزهای خونریزی در یک دختر متفاوت باشد. در صورتیکه از بی‌نظمی و یا مقدار خونریزی خود نگرانی دارید بهتر است تا با یک پزشک مشورت کنید.

سیکل های پریود از چه سنی شروع می شوند؟

سن متوسط شروع پریود حدود ۱۲ سالگی است.اما این بدان معنی نیست که همه دختران در سن ۱۲ سالگی قاعده می شوند. یک دختر در فاصله سنی ۸ تا ۱۶ سالگی ممکن است قاعده شود.

تامپون و نوار بهداشتی قاعدگی و خونریزی شدید

پس از شروع عادت ماهانه یا قاعدگی و خونریزی شدید شما نیاز دارید که از وسیله‌ای برای جذب خون استفاده کنید. برای این منظور می‌بایستی نوار بهداشتی تهیه کنید. برای انتخاب نوع نوار بهداشتی می‌توانید با مادر، معلمان بهداشت و یا خواهر بزرگتر خود مشورت کنید. نوار بهداشتی در بسیاری از داروخانه‌ها و سوپر مارکت‌ها قابل تهیه است.

قاعدگی و خونریزی شدید
قاعدگی و خونریزی شدید

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟

در موارد زیر باید با پزشک خود مشورت کنید:

-عدم شروع عادت ماهانه تا سن ۱۶ سالگی

-متوقف شدن بی دلیل عادات ماهیانه

-خونریزی بیش از ۷ روز

-حجم زیاده از حد خونریزی

-در صورتی که در فاصله بین پریودها خونریزی داشته باشید

-درد شدید هنگام قاعدگی

منبع:پزشکان بدون مرز

عادت ماهانه در خانم ها می تواند به یک کابوس واقعی و پر از درد و رنج تبدیل شود. فرقی نمی کند که مدت سیکل ماهانه دو روز باشد و یا به بیش از هفت روز کشیده شود. خانم هایی هستند که ماهی یکبار با یک خونریزی تمام عیار مواجه می شوند. آیا این مسئله طبیعی است؟ چه راهکارهایی برای مقابله با خونریزی شدید قاعدگی وجود دارد. در این مطلب کوتاه به این سوالات پاسخ می دهیم.

 میزان خون از دست رفته

معمولا هر خانم در عادت ماهانه خود به میزان متوسط 35 میلی لیتر خون از دست می دهد. اما در برخی افراد این میزان به 50 و حتی 80 میلی لیتر هم می رسد که در اینجا صحبت از «منوراژی» یا قاعدگی های سنگین در میان است.
این مشکل زنانه به شدت دردناک و آزاردهنده بوده و ممکن است به کم خونی منجر شود.

قاعدگی و خونریزی شدید
قاعدگی و خونریزی شدید

قاعدگی و خونریزی شدید مساله ای عادیست . یادتان باشد اگر خونریزی شدید است درد کم است و اگر درد زیاد است خونریزی کم است. پس اگر خونریزی تان متوسط است و درد کم دارید خوشحال باشید. چون درد قاعدگی عذاب اور است.

ولی خب اگر میبینید این خونریزی واقعا زیاد است پیشنهاد می کنیم به پزشک مراجعه کنید تا علل ان را پیدا کرده و راه درمانش را به شما بگوید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

یک دیدگاه

  1. باسلام وخسته نباشید بنده دخترم یازده سال ودوماهشه وتازه پریودشده خونریزیش خیلی کمه یعنی خون آبه وبسیارکم وخیلی ناراحته که زودپریودشده آیاراای هست که جلوی پریودگرفته بسه تایکسالی بعد دوباره پریودبشه احساس میکنم داره افسرده میشه وهمش فکروذکرش این مسئلست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا