عوارض زودرس و دیررس بیماری دیابت

بیماری دیابت یکی از بیماری هایی است که به علت قند خون بالا و سایر عوامل شخص به آن مبتلا می شود. عوارض بیماری دیابت به دو دسته عوارض زودرس و عوارض دیررس تقسیم می شود. از عوارض زودرس بیماری دیابت میتوان به کتواسیدوز و کاهش وزن اشاره کرد. عوارض دیررس بیماری دیابت هم شامل عارضه های چشمی، مشکلات قلبی و … می باشد. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره عوارض بیماری دیابت اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

عوارض بیماری دیابت
عوارض بیماری دیابت

بیماری دیابت چیست ؟

بیماری قند و یا به عبارت دیگر دیابت، بیماری مزمنی است که در نتیجه اختلال در تولید و عملکرد انسولین در بدن به وجود می آ‌ید.

انسولین هورمونی است که در لوزالمعده (پانکراس) تولید می‌شود و سلول‌ها را قادر می‌سازد که گلوکز را از خون گرفته و برای تولید انرژی استفاده کنند. لوزالمعده فرد مبتلا به دیابت، انسولین مورد نیاز بدن را تولید نمی‌کند (دیابت نوع 1) و یا انسولین کارایی لازم را در بدن این افراد ندارد (دیابت نوع 2).

از این رو، افراد مبتلا به بیماری دیابت نسبت به افراد غیر دیابتی نمی‌توانند از گلوکز به نحو احسن در سوخت و ساز بدنشان استفاده کنند. در نتیجه قند خون افراد به مقدار قابل ملاحظه‌ی افزایش می‌یابد. این ”افزیش غلظت گلوکز“ یا ”افزیش قند خون“ را هیپرگلیسمی می‌نامند.

همچنین برای شناسایی بهتر و دقیقتر بیماری دیابت به این لینک ( بیماری قند ) مراجعه کنید و نسبت به شناسایی نوع دیابت خود اطلاعات کاملتری بدست بیاورید.

بیماری دیابت چیست

عوارض زودرس بیماری دیابت

در این قسمت مهمترین عوارض زودرس بیماری دیابت را در اختیارتان می گذاریم.

1- کتواسیدوز یا کمی دیابتی

یک اختلال مربوط به سوخت و ساز است که در اثر افزایش میزان قند خون همراه با استون ایجاد می‌شود که سبب گیجی، سستی و بی‌حالی، احساس تشنگی شدید، خستگی و تنگی نفس شده و همچنین در بعضی موارد با اغماء همراه است که در صورت عدم درمان ممکن است منجر به مرگ فرد شود.

2- عفونت‌ هی مکرر

هنگامی که قند خون بالا باشد بدن نمی‌تواند در مقابل عفونت از خود عکس‌العمل نشان دهد و دفاع کند.

3- کاهش وزن

در این حالت بدن به جای مصرف گلوکز، از پروتئین‌ها و چربی‌ها استفاده کرده که این امر باعث کاهش وزن می‌شود.

عوارض دیررس بیماری دیابت

در مواردی که دیابت کنترل نشود عوارض دیررس ظاهر می‌شود که مهمترین آنها عبارتند از :

1- عارضه چشمی

که ممکن است به نابینایی کامل ختم شود.

2- نفروپاتی(بیماری کلیه)

که ممکن است باعث از کارافتادگی کامل کلیه‌ها شود.

3- نوروپاتی (آسیب دیدگی اعصاب)

در صورت همراه شدن با مشکلات گردش خون ممکن است موجب ایجاد زخم در پاها و نیز قانقاریا شود که در نهایت به قطع عضو می‌انجامد.

4- بیماری قلبی- عروقی

که بر روی قلب و رگهای خونی اثر می‌گذارد و یا ممکن است به سکته‌هی قلبی (منجر به حمله قلبی) سکته مغزی (یکی از علل اساسی ناتوانی و مرگ در افراد دیابتی) منجر شود.

بیماری دیابت

بیماری دیابت عوارض زیادی دارد. وقتی قند خون شما بالا می رود جدای از بیماری های مختلف و حتی احتمال مرگ ، وقتی بدن شما زخم می شود شما هیچ نمیفهمید. البته منظور زخم عادی نیست . زخم بیماران دیابتی شدید تر است. و شما هیچ دردی حس نمیکنید. مگر با چشمتان زخم را ببندید.

گاهی هم انقدر بیماری دیابت فرد شدید می شود که مثلا پای او را قطع میکنند.

ایا واقعا خوردن قند و شیرینی به این عوارض می ارزد ؟

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا