کنترل قند خون با خواص فراوان کشمش (ویدئو)
فواید کشمش، برای سلامتی بسیار است. به عنوان مثال کشمش دارای آهن است. همچنین یکی از خواص کشمش ویتامین آ است. کشمش خاصیت سرطانی دارد و حاوی آنتی اکسیدان هایی است که بدن به آن نیاز دارد. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب مهمترین خواص کشمش را به شما معرفی می کنیم.
بررسی خواص کشمش
کشمش، میوهی رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نامهای مختلفی در بازار به فروش میرسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت میشود.فیبر موجود در کشمش، از سرطان کولون و از رشد غیر معمول سلولها جلوگیری میکند و موجب کنترل قند خون در بدن میشود و برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است.مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور میکند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن میشود، بدن را تقویت میکند، دهان را خوشبو میکند و منبع مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است. متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون میدارد. همچنین فیبر زیاد در کشمش، به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد رودهها کمک میکند. در کنار آن پتاسیم را میتوان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن میشود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد.همچنین سلنیوم در کشمش برای پوست عالی است. همچنین مقادیری از ویتامینهای A و B در کشمش، موجود است که نیاز بدن را به این گروه ویتامینی تأمین میکند.
انواع کشمش ها:
مطابق استاندارد ملی ایران، انواع کشمش، به 3 گروه آفتابی، تیزابی و انگوری تقسیم میشود:
کشمش آفتابی به میوهی رسیدهی انواع مختلف انگور بیدانه اطلاق میشود که با تابش مستقیم آفتاب، خشک شده و به رنگ قهوهای در میآید.
کشمش انگوری به رنگ زرد کهربایی تا قهوهای روشن موجود است و همراه دود گوگرد خشک میشود.
کشمش تیزابی از محلولهای قلیایی مجاز استفاده میشود که محصول نهایی دارای رنگ زرد روشن تا قهوهای خرمایی است. جالبتر این که در بازار 2 نوع دانهدار و بیدانه نیز وجود دارد به طوری که این طبقهبندی به علت نوع انگور مورد استفاده برای تولید کشمش است.
البته علاوه بر کشمش، مویز نیز در این گروه قرار میگیرد که همان کشمشی است که از انگورهای سیاه مجلسی قرمز یا انگور شاهانی تهیه میشود.
فراموش نکنید که انگور در اثر خشک شدن خواص خود را از دست نداده، حتی قندش زیادتر و اثر نیروبخش آن بیشتر شده و خاصیت نرمکنندگی سینه را نیز پیدا میکند.
در ضمن، عمده قند انگور فروکتوز است که برای افراد مبتلا به دیابت به اندازه گلوکز مشکلساز نیست. همچنین در سالهای اخیر، وجود فلز کروم در انگور تشخیص داده شده که به کاهش قند خون کمک بیشتری میکند.
البته خواص مهم انگور که تاکنون مورد تایید قرار گرفته است شامل اثرات ضددرد، ضدچسبندگی پلاکتها، ضدآلرژی، ضدآلزایمر، ضد سفت و سخت شدن رگها، محافظ کبد، ضدسرطان، ضدادم، ضدباکتری، افزایشدهنده قوای جنسی، ملین، ادرارآور، تقویتکننده قلب، کاهشدهنده کلسترول، محرک ایمنی بدن، کاهشدهنده چربی خون و محافظتکننده در برابر اشعهها (آفتاب) است که میتوان تا حدودی به کشمش آن نیز نسبت داد.
خواص کشمش چیست؟
1- کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.
2– کشمش، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.
3- کشمش، برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
4- یکی از خواص کشمش، این است که منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
5– کشمش باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند… کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.
6- یکی از خواص کشمش آنست که کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
7- کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد. 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1 میلی گرم آهن دارد، در حالیکه 100 گرم گوشت گاو بین 4-2 میلی گرم آهن دارد.
8- کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.
9- فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.
10- کشمش، را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
11- یکی از خواص کشمش، آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.
12- کشمش، از سرطان جلوگیری می کند.
13- کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
14- اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.
15- یکی دیگر از خواص کشمش کاهش استرس می باشد.
16- این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.
17- کشمش، برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، 6-5 عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
18- تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.
19- کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.
20– کشمش، مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
21- کشمش، برای تقویت طبیعی انرژی فوق العاده است.
22- 100 گرم کشمش، شامل بیش از 25%مواد لازم توصیه شونده است.
23- همچنین فیبر زیادی در آن وجود دارد که به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده ها کمک می کند .در کنار آن پتاسیم را می توان نام برد که موجب کاهش فشار خون و جلوگیری از دفع مایعات بدن می شود. همچنین سلنیوم در کشمش وجود دارد که برای پوست عالی است …
24- در کشمش، مقادیر کمی از ویتامین A و مقادیر مناسبی ویتامین B یافت می شود.
25- چون این ماده غنی از کالری است، برای کسانی که مبتلا به افسردگی – دلشوره – تشویش و مشکلات عصبی هستند بسیار مناسب است. مصرف کشمش از رشد باکتریهای دهانی که باعث پوسیدگیهای دندان و بیماری لثه میشوند، جلوگیری میکند. به گفته متخصصان ترکیبات شیمیایی گیاهی تحت عنوان فیتوکمیکالهای موجود در کشمش با مبارزه با باکتریهای دهانی به بهداشت دهان کمک میکنند.
27- همچنین کشمش، شیرین و چسبنده است و هر غذایی که حاوی قند باشد و چسبناک هم باشد، به نظر میرسد باعث پوسیدگی دندان میشود، اما این گروه تحقیقاتی عکس این مطلب را مطرح میکند.
28- شایان ذکر است کشمش، عمدتاً حاوی فروکتوز و گلوکز است و سوکروز که عامل اصلی بیماری دهان و دندان است، ندارد.
29- کشمش، همچنین تقویتکنندهی بدن است و موجب افزایش انرژی در فرد میشود.
30- مصرف کشمش، به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوانها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
31- کشمش، سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه B است. از طرفی کشمش، دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری میکند و برای سلامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی بر عهده دارد و به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
توصیه ها:
با توجه به نحوه توزیع انواع کشمشهای موجود در بازار و امکان وجود آلودگیهای میکروبی، آفتزدگی، میزان روغن، بقایای سموم و گوگرد محصول بیشتر از حد مجاز به مصرفکنندگان توصیه میشود که هنگام خرید از محصولات بستهبندیشده با مجوزهای لازم بهداشتی استفاده کنند و پیش از مصرف، کشمش را با آب شستوشو دهند تا روغنهای معدنی، گرد و غبار و سایر آلودگیهای احتمالی که در سطح محصول وجود دارند، به حداقل ممکن برسند.