نحوه ی پیشگیری از سرطان با رژیم غذایی مناسب
متاسفانه در جهان امروز انواع سرطان به شدت رایج شده و علت خیلی از مرگ و میر ها همین سرطان است. محققان دلایل مختلفی مانند نوع تغذیه، میزان ورزش، آرامش اعصاب، هوای آلوده، مواد شیمیایی و … را از عوامل مهم سرطان می دانند. اما شما میتوانید به روش های مختلف احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهید. در این بخش روشهایی را برای پیشگیری از سرطان به شما معرفی می کنیم.
راه پیشگیری از سرطان
همانطور که مکرر گفته شده است بدون شک رعایت مسائل بهداشتی و انتخاب غذا می تواند تا حد زیادی از بروز و پیشرفت سرطانها جلوگیری کند. رژیم غذایی مناسب در حفظ سلامتی انسان نقش حیاتی دارد . می توان گفت که بیشتر مرگ و میرها مربوط به عدم رعایت تغذیه صحیح است . مطالعات اخیر تغذیه توسط بعضی از کارشناسان حاکی از این است که رعایت دستورات زیر خطرابتلاء به سرطان را کم می کند . شک نیست که همگان مایلند بدانند چه باید کرد و چه باید خورد که از این خطر بزرگ در امان باشند . بدین منظور به راههای پیشرفت و پیشگیری از سرطان ها اشاره می شود .
پیشگیری از سرطان روده بزرگ
• عوامل تشدید کننده : مصرف زیاد گوشتهای چرب ، غذاهای خیلی چرب ، غذاهای سرخ کرده ، چاقی و زیادی وزن
• عوامل بازدارنده : مصرف میوه جات تازه مخصوصا سبزیجات تازه ، مصرف گوشت ماهی بجای گوشتهای قرمز ، حبوبات ، غلات ، نوشیدن آب زیاد و آب پز کردن غذاها (به جای سرخ کردن) . در این لینک ( سرطان روده بزرگ ) شرح بیشتری برای سرطان روده داده شده است . بنا به اهمیت سلامتی به نظر می رسد که تذکر مجدد آن مناسب باشد .
پیشگیری از سرطان معده
• عوامل تشدید کننده : فشارهای روحی مخصوصا برای کسانی که به آسانی مضطرب و عصبانی می شوند ، گوشتهای نمک زده ، گوشتهای دودزده ، غذاهای سرخ شده ، کنسرو های بسیار شور ، غذاهای محرک و ادویه جات محرک .
• راههای پیشگیری از سرطان معده : میوه جات خام (تازه) مخصوصا لیمو ترش (می دانیم که هر 100 گرم لیموترش 60 تا 65 میلی گرم ویتامین ث دارد )، سبزیجات تازه مخصوصا جعفری (هر 100 گرم جعفری 200 میلی گرم ویتامین ث دارد)، مصرف میوه جات خام (تازه) با غذاهای روزانه ، بصورت دسر ، مصرف سیر وپیاز ، خوردن یک لیوان شیر (صبح ها) در پیشگیری از سرطان معده موثر است. به گزارش آسان طب ویتامین «ث» از تشکیل نیتروزامینها که سرطان زا هستند جلوگیری می کند . نگهداری غذا در جای سرد ، زیرا سرما از تبدیل نیتراتها به نیتریت جلوگیری می نماید .
پیشگیری از سرطان کبد
• عوامل تشدید کننده : مسمومیت مزمن با الکل ، غذاهای چرب و سرخ کرده و محرک .
• راه پیشگیری و کنترل: مصرف آب میوه جات ، سبزیجات خام ، مایعات خنک کننده مثل عرق کاسنی و شاه تره ، آب گوجه فرنگی ، نوشید ن مقدار بیشتری آب در 24 ساعت .
پیشگیری از سرطان لوز المعده
• عوامل تشدید کننده : مصرف الکل ، خوردن قهوه مخصوصا غلیظ آن ، گوشتهای چرب بخصوص گوشت قرمز .
• راه پیشگیری : مصرف مقدار بیشتری آب در 4 ساعت ، خوردن سبزیجات خام ، میوه جات تازه ، گوشت ماهی بجای گوشتهای قرمز، مصرف غلات .
پیشگیری از سرطان سینه
• عوامل موثر در پیدایش آن : رژیم غنی از چربی های اشباع شده ، زیرا تولید استروژن را تشدید می کند ، مصرف زیاد هورمون های زنانگی ، مصرف قرص های ضد بارداری به مدت زیاد ، مصرف بیش از سه سال داروهای آرام بخش و ضد اضطراب ، دخانیات ، چاق شدن بعد از دوران یائسگی شانس ابتلا را زیادتر می کند . (پس همیشه لاغر باشید .)
• راه پیشگیری : کم کردن مصرف چربی و غذاهای چرب مخصوصا در دوران یائسگی ، پرهیز از غذاهای چرب وسرخ کرده از جمله راههای پیشگیری از سرطان سینه است . جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سرطان سینه به لینک ( درمان سرطان سینه ) مراجعه کنید .
پیشگیری از سرطان رحم
• عوامل تشدید کننده : غذاهای چرب حیوانی ، بکار بردن استروژن به مقدار زیاد و یا حتی کم .
• راههای پیشگیری از سرطان رحم : خودداری از مصرف استروژن ، پرهیز از غذاهای چرب مخصوصا چربی های حیوانی .
پیشگیری از سرطان پروستات
• عوامل تشدید کننده : مصرف تستوسترون ، چاقی و اضافی وزن مخصوصا بعد از 45 سالگی ، مصرف غذاهای چرب حیوانی ، غذاهای سرخ شده ، غذاهای پختنی زیاد .
• عوامل بازدارنده : کم کردن گوشت مخصوصا گوشت قرمز از برنامه غذایی ، حذف هورمون ها مخصوصا تستوسرون ، مصرف غذاهای خنک مثل عرق کاسنی و شاه تره ، سوپ جو ، سبزیجات ، میوه جات .
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد سرطان پروستات به لینک (درمان سرطان پروستات) مراجعه کنید .
پیشگیری از سرطان ریه
• عوامل تشدید کننده : مصرف سیگار مخصوصا سیگارهای قطران دار . این امر حتی برای افرادی که در نزدیکی معتادین هستند خطرناک است .
• عوامل بازدارنده :خودداری از خوردن غذاهای خیلی داغ ، سرخ کرده و ادویه جات محرک ، قطع سیگار .
راههای پیشگیری از سرطان مری
• عوامل تشدید کننده : مصرف الکل ، سیگار ، غذاهای خیلی داغ ، سرخ کردنی ها و ادویه جات محرک .
• عوامل بازدارنده : قطع سیگار ، نوشیدن آب زیاد ، آب گوجه فرنگی ، آب میوه جات . با توجه به مطالب فوق غذای محرک مثل سرخ کردنی ها و غذاهای چرب حیوانی ، گوشت های نمک زده و هورمون های مردانه و زنانه و بسیاری از عوامل دیگر از جمله استنشاق هوای کثیف بعلت تحریکات ژنتیکی توانسته است عامل سرطان زا محسوب شود .
مصرف سبزیجات ، میوه جات ، غلات ، حبوبات عوامل موثری در جلوگیری از پیدایش سرطان و کنترل محسوب می شوند.
پیشگیری از سرطان موضوع این بخش از اسان طب بود. شما میتوانید با رعایت کردن رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب درصد زیادی از ابتلا به سرطان ها را کاهش دهید.
باورکنید اکثر بیمارهای جهان به اعصاب و تغذیه مربوط می شود. پس سعی کنید مراقب غذایی که میخورید باشید.
منبع: asanteb.com