کم شنوایی در اثر سر و صدا و علایم کم شنوایی

کم شنوایی یکی از اختلالات شنوایی است که خیلی از افراد به دلایل مختلف به ان مبتلا می شوند. در این هنگام شنوایی شخص کم می شود و واضح همه چیز را نمی شنود. مخصوصا اگر در سر و صدا باشد این کم شنوایی شدتش بیشتر می شود. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره کم شنوایی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم. امیدواریم از این بخش بهره کافی را ببرید.

کم شنوایی در اثر سر و صدا 

کم شنوایی در اثر سر و صدا

افراد همه روزه در معرض صداهای محیط خود ( مانند صدای تلویزیون، رادیو، ماشین لباس شویی، اتومبیل، اتوبوس، کامیون، هواپیما و هلیکوپتر ) قرار دارند ولی مواجهه با صداهای زیان بخش یعنی صداهای بسیار بلند یا تماس با صداهای بلند به مدت طولانی می تواند به ساختمان های حساس گوش داخلی صدمه بزند و کمشنوایی ناشی از سر و صدا ( noise – induced hearingloss – NIHL ) ایجاد کند.

کم شنوایی

کم شنوایی (NIHL ) ممکن است در اثر یک بار تماس با صدای بلند و یا در اثر مواجه مکرر با صداهای با شدت متفاوت، در دوره ای طولانی ایجاد شود. بلندی صدا با واحدی موسوم به دسی بل ( decibel ) اندازه گیری می شود. به عنوان مثال ، مکالمه معمولی حدود 60 دسی بل، سروصدای یخچال 40 دسی بل، و سروصدای ترافیک سنگین شهری 85 دسی بل بلندی دارد. صدای موتور سیکلت، ترقه و اسلحه بین 120 تا 150 دسی بل است. احتمال ایجاد کم شنوایی در اثر تماس با صدای کمتر از 80 دسی بل حتی به مدت طولانی بسیار کم است.

تماس با صداهای آسیب رسان موجب تخریب سلول های مویی حساس گوش داخلی و نیز عصب شنوایی می شود. این ساختمان ها به وسیله دو نوع صدا آسیب می بینند: صدای ناگهانی و بلند ( مثل صدای انفجار ) ، یا صدای دایمی و بلند ( مثل صدای کارگاه چوب بری یا موسیقی های پر سر و صدا)

صدای ناگهانی و بلند می تواند موجب کم شنوایی فوری شود. این کم شنوایی ممکن است دایمی باشد. ساختمان های گوش داخلی به شدت آسیب می بیند. این نوع کم شنوایی می تواند با احساس وزوز در گوش و سر همراه باشد که ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد. کم شنوایی و وزوز ممکن است یک یا دو طرفه باشد و وزوز می تواند به طور دایمی وجود داشته باشد و یا گاهی در دوران عمر شنیده شود.

تماس مداوم با صدای بلند نیز می تواند موجب تخریب سلول های مویی و در نتیجه، کم شنوایی و وزوز شود. مواجهه با صدای بلند ناگهانی یا مداوم ممکن است فقط باعث کم شنوایی گذرا شود. به گزارش آسان طب کم شنوایی موقت، 16 تا 48 ساعت پس از مواجهه با صدای بلند بر طرف می شود. هر دو فرم کم شنوایی ( NIHL ) در اثر استفاده منظم از محافظ گوش ( مانند گوشی ) قابل پیشگیری هستند.

علایم کم شنوایی ( NIHL )

علایم کاهش شنوایی ( NIHL ) به تدریج به دنبال یک دوره مواجهه مداوم با سر و صدا افزایش می یابند. ممکن است فرد، صداها را با اعوجاج یا گرفتگی بشنود و ممکن است فرد، صداها را با اعوجاج یا گرفتگی بشنود و ممکن است درک صحبت دیگران، برای فرد دشوار شود. ممکن است فرد، متوجه کاهش شنوایی خود نشود و این اختلال ازطریق آزمایش شنوایی مشخص شود.

سروصداهای مضر داخل منازل، بیشتر در اثر جاروبرقی، ماشین های چمن زن گازی و دستگاه های نظیر آن ها ایجاد می شوند. حدود یک سوم از 28 میلیون آمریکایی مبتلا به کاهش شنوایی، لااقل تا حدودی از این مشکل خود را مدیون سر و صدا هستند.

درمان کم شنوایی و پیشگیری

آیا می توان از کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا پیشگیری کرد؟

NIHL قابل پیشگیری است. تمام افراد باید از خطرات سر و صدا آگاهی یابند.

باید دانست که کدام صداها موجب آسیب شنوایی می شوند. (صداهای بیش از 85 دسی بل) استفاده از محافظ های گوش در محیط های پر سر و صدا مفید است.

باید از سروصداهای خطرناک محیط زندگی اجتناب کرد.

باید کودکان را از سروصدا محافظت نمود.

باید افراد خانواده، دوستان و همکاران را نسبت به خطرات سروصدا آگاه ساخت.

معاینه به وسیله متخصص گوش و حلق و بینی و انجام شنوایی سنجی به وسیله اُدیولوژیست ضروری است.

همچنین شما میتوانید روش های پاک کردن اصولی گوش را در اینجا ( گوش ) مطالعه و از آن استفاده لازم رو ببرید.

کم شنوایی یا کاهش شنوایی

در این بخش از اسان طب اطلاعاتی را درباره کم شنوایی تقدیمتان کردیم. اگر میبینید که صدا را کم می شنوید حتما سریعا به گوش پزشک مراجعه کنید تا علت را شناسایی کرده و شما ر اسریع درمان کند.

چون ممکن است کم کم حالتان بدتر شده یا حتی شنوایی تان را از دست داده باشید.

لطفا از ورود وسایل نوک تیز به گوش خودداری کنید.

‫2/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا