فواید سبزی ریحان و سیر و شلغم برای سلامتی
سبزی ریحان یکی از سبزی هایی است که علاوه بر طعم و بوی خوشی که دارد برای سلامتی هم مفید است. سبزی ریحان آرامبخش بوده و تقویت کننده قلب است. همچنین دارای خاصیت ضد تشنج و اسپاسم می باشد. بوی ریحان دشمن حشرات است و خود آن به هضم بهتر غذا کمک می کند. سیر و شلغم هم برای سلامتی و ضد عفونی بدن معجزه می کنند. یکی از فواید هر دوی آنها درمان سرماخوردگی است. در این بخش درباره فواید سبزی ریحان ، سیر و شلغم اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
فواید سبزی ریحان :
به گزارش مجله پزشکی آسان طب ریحان گیاهی معطر است که در تخم آن ترکیباتی نظیر روغن خوشبو، لعاب، وجود دارد. قسمت مورد استفاده دارویی ریحان سرشاخه های گلدار و برگهای تازه یا خشک شده آن است.
خواص و اثرات دارویی :
طبع ریحان گرم و خشک است. از فواید سبزی ریحان میتوان به خاصیت آرام بخش، مقوی معده، مقوی قلب، ضد اسهال و خواب آور بودن اشاره کرد. همچنین ضد سردرد، ضد تشنج، ضد اسپاسم، نرم کننده، بادشکن و شیر افزا بودن از دیگر خواص ریحان است.
سبزی ریحان در موارد سو هاضمه، قولنج، گزش زنبور هم مفید است.
از دیگر فواید سبزی ریحان هم میتوان به خستگی، دلشوره، رفع سردردهای عصبی، تقویت عمل دستگاه هضم، رفع غم و رفع نفخ و همچنین دفع ترشحات مهبل و ترش کردن غذا اشاره کرد.
همچنین ریحان در اختلالات سو هاضمه با منشا عصبی، خونریزی دماغ و دل پیچه مصرف دارد.
علاوه بر این در ضعف و بی حالی های عصبی و اضطراب های صرعی میتوانید از خواص ریحان استفاده کنید. آب تازه آن را می توان به صورت قطره برای بیماری های التهابی گوش یا به صورت دهان شویه برای درمان برفک یا خوشبو کننده دهان استفاده کرد.
جوشانده غلیظ ریحان و مزمزه و جویدن آن برای مبتلایان به آفت مفید است. هنگام ناراحتی های مسافرتی مانند دل بهم خوردگی و سر درد بوییدن آن یا جویدن برگ های ناز آن باعث تسکین درد می شود.
یکی دیگر از فواید سبزی ریحان اینست که شیره برگ های ریحان برای معالجه کلیه حالات عصبی مخصوصا زنانی که مبتلا به بیمار های روحی و بی خوابی شدید ، بی هوشی و خفقان قلب هستند به کار می رود.
همچنین بوی ریحان پشه و مگس را فراری می دهد و جهت مبارزه با حشرات می توانید با کاشتن چند شاخه آن ها را فراری دهید. عصاره ریحان با شیر برای زکام و ناراحتی های ریوی و سرفه مفید است. ضماد برگ های کوبیده ریحان برای ورم پاها (دالفیل) مفید است.
ریحان به علت داشتن سبزینه و چند نوع اسانس بوی پیاز و سیر و دهان را از بین می برد. چینی ها ریحان را در بیماری های معده و کلیه و بیماری های مزمن خون به کار می برند. همچنین آب میوه آن جهت مار گزیدگی و همچنین تقویت عمومی بدن، سرما خوردگی و مشکلات پوستی و درد گوش توصیه شده است.
روغن ریحان در آرموتراپی برای افسردگی استفاده می شود. همچنین برگ های له شده آن محلول دم کرده ای برای تقویت و محرک عمومی به کار می رود. در طب سنتی مالاریا روغن آن جهت کشتن انواع انگل های روده ای و به عنوان آرام کننده معده و درمانی برای بیماریهای روده ای به کار می رود.
این گیاه خنک کننده است و جهت درمان رماتیسم و پوست های حساس به کار می رود. ریحان یکی از شفا بخش ترین گیاهانی است که شامل ترکیبات ضد سرطانی می باشد. همچنین ریحان به دلیل داشتن ویتامین A و C آنتی اکسیدانت است و از آسیب سلولی جلوگیری میکند. توصیه می گردد که از مصرف روغن ریحان در زمان حاملگی پرهیز شود.
خواص سیر :
سیر برای سلامتی فواید خیلی زیادی داشته و خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد. حاوی ترکیباتی فعال مانند آلیبان ، یک ماده بی بو شامل اسید امینه است. و روغن و اینولیم دارد.
خواص و اثرات دارویی:
درباره خواص سیر باید بگوییم که پره های آن آنتی بیوتیک ، تسریع کننده تعریق، خلط آور، ضد انعقاد، کاهنده فشارخون کاهنده میزان کلسترول خون و ضد حساسیت است. همچنین ضد انگل و اشتها آور بودن و ضد عفونی کنندگی از دیگر فواید سیر است.
سیر در موارد تصلب شرایین ، زیادی فشار خون رماتیسم ، انواع ورم پاها و بواسیر نیز موثر است. سیر همچنین سطح کلسترول را کاهش می دهد و به شدت ضد باکتری است و برای مقابله با عفونت مفید است. به گزارش آسان طب روزانه مقداری زیادی سیر پخته یا 2 تا 3 سیر تازه مصرف کنید. همچنین سیر برای حفاظت بخصوص برای سنین کهولت بسیار ارزشمند است.
در هنگام طبخ غذا، مقدار زیادی سیر با غذا بپزید یا روزانه 2 پره سیر بخورید. اطبای مصر باستان این گیاه را دارویی موثر برای درمان سرفه و سرماخوردگی می دانستند. این خواص سیر در حال حاضر مورد تایید است. در صورت مصرف زیاد بوی ترکیبات شیمیایی قوی سیر از طریق پوست بدن و تنفس متصاعد می شود.
خواص شلغم :
شلغم برای سلامتی فواید زیادی دارد و به بهبود سرماخوردگی هم کمک می کند. همچنین شلغم دارای فسفر ، ید گوگرد، مواد نشاسته ای، منیزیم ، فسفر، کلسیم و آهن و پتاسیم است.
خواص و اثرات دارویی:
از مهمترین خواص شلغم میتوان به درمان سرفه و بیماریهای پوستی و در آسم و گلو درد و درد سینه و سرماخوردگی، سیاه سرفه تنگی نفس، جذام و … اشاره کرد. همچنین درمان سنگ کلیه، نقرس، و اشتها آور، مهیج قوه جنسی، زیاد کننده ترشح اسپرم، مقوی دید و چشم نرم کننده سینه، و تسکین دهنده سرفه از دیگر فواید شلغم است. چون دارای ویتامین A است که برای بدن مفید هستند.
بهترین ماده غذایی به صورت سوپ یا آش برای اشخاصی که دچار سرماخوردگی شدند میباشد. شلغم در موارد رفع سرفه های مزمن و سرماخوردگی های برونشیتی اگر تخم شلغم را بکوبند له مقدار 6گرم در دم کرده برگ تیول مصرف کنند ترشح عرق وادرار را تحریک می کند. از دانه شلغم معادل 30تا 40 درصد روغن شبیه به روغن کلم به دست می آید که اثر ملین دارد. و مصرف آن باعث پیشگیری از قولنج های کلیوی و کبدی می شود.
مصرف روزانه کمی از شلغم خام در رفع اگزما مفید است. به علت داشتن ارسنیک از بیماری جذام جلوگیری می کند و به علت داشتن فسفر برای اعصاب و مغز و وقه حافظه مفید است. و به علت داشتن سلولز پاک کننده روده هاست. و به علت آنتی بیوتیک بودن برای زکام مفید است.
خوردن جوشانده شلغم برای برفک دهان اطفال مفید است. همچنین برای تقویت رحم و آمادگی پرورش کودک و نیرو بخشیدن به تخمدانها و آلات تناسلی مفید است. ریشه های باریک غده شلغم را اگر خشک کرده و ساییده و با عسل تناول نمایید برای طحال و سختی ترشح ادرار نافع است. غده شلغم اگر کمی سرخ شود اشتها آور است ولی در اشخاص گرم مزاج ایجاد نفخ و گاز میکند. و ممکن است موجب سردرد شود که در این صورت گرم مزاجان باید با سکنجبین و ترشیها تناول نمایند.
تخم شلغم ضد نفخ است و بادها را تحلیل می برد. و برای تقویت آلات تناسلی چه از طریق خوردن چه از طریق مالیدن در موضع موثر میباشد. آب شلغم به علت دارا بودن آهن و عناصر و ترکیبات مفید ویتامین های مختلف اثران مفید شفا بخش در رفع برونش های مجاری صفراوی و دربیماری های ناشی از کمبود عناصر معدنی بدن ظاهر می کند. ادرارآور و نیرو دهنده عصبی است. آب شلغم سرشار از مواد معدنی و ویتامین های A.B.C.D.E است.
منبع :
asanteb.com