پیشگیری از بیماری های قلبی طبق آزمایشات دانشمندان
تحقق گران دانشگاه میشیگان در باره تاثیر انگور بر کاهش عوامل خطرآفرین ایجاد بیماری قلبی و دابت نوع دوم تحقیق کردند. طبق گزارش ایانا و به نقل از ساینس دیلی (Science Daily)، نتیجه مطالعه جدید روی حیوانات حاکی از تاثیر برنامه غذایی سرشار از انگور در پیشگیری از عوامل تاثیرگذار در سندرم متابولیکی دارد. محققان با مخلوط کردن سه انگور سبز، قرمز و سیاه و پودر کردن آن به این تحقیق روی موشها دست زدند. آنها یک دسته از موشها که غذایشان سرشار از انگور بود با یک گروه دیگر (شاهد) که فاقد چنین غذایی بودند، مقایسه کردند. آنها به گروه شاهد کالری و قند بیشتری دادند تا تعادل کالری هر دو طرف برقرار شود. پس از چند ماه، آن دسته از موشها که انگور مصرف کرده بودند، فشار خون کمتر و عملکرد قلب بهتری داشتند و تمام شاخصهای التهاب قلب و خون آنها پایین تر از گروه شاهد بود. همچنین موشهایی که انگور خورده بودند، تری گلیسرید کمتری داشتند و آستانه تحمل قندشان نیز بالاتر بود. محققان نتیجه گیری کردند برنامه غذایی غنی از انگور تاثیر زیادی در جلوگیری از بیماری های قلبی دارد.
علت بیماری های قلبی : جنس بیمار
زنان تا سن ۶۰-۵۵ سالگی در معرض خطر کمتری از مردان هستند. زنان پیش از یائسگی بدلیل وجود هورمونهای جنسی خود در مقابل بیماری های قلبی عروقی محافظت میشوند.
علت بیماری های قلبی : افزایش سن
با افزایش سن خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی افزایش مییابد. مردان نسبت به زنان در سنین پایینتری دچار حملات قلبی میشوند. پس از یائسگی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در زنان شروع به افزایش میکند.
علت بیماری های قلبی : سابقه خانوادگی
بیماری های قلبی عروقی بویژه در افرادیکه دارای پدر و مادر یا برادر و خواهر دچار بیماری سرخرگ و سابقهای از مرگ در یکی از اعضای خانواده بدلیل ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی در سنین پایین (یعنی مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در سن زیر ۵۵ سال در مردان و زیر ۶۵ سال در زنان) را داشته باشد.
علت بیماری های قلبی : ژنتیک، قومیت و نژاد
هم در ایجاد بیماری های قلبیعروقی نقش دارند. سیاهپوستان بدلیل فشارخون بالاتر نسبت به سفیدپوستان در معرض خطر بیشتری میباشند. افزایش کلسترول خون ژنتیکی بطور مستقیم خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی را افزایش میدهد. برخی اختلالات ژنتیکی نیز خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش میدهد. فعلا نمی توان مواد ژنتیکی خود را تغییر دهیم اما آگاهی از وضعیت ژنتیکی در انسان باعث میشود که فرد سایر عوامل خطر قابل کنترل را بهتر مدیریت نماید.