خواص شنگ و بامیه و سیب زمینی چیست ؟

شنگ، بامیه و سیب زمینی از گروه سبزیجات هستند و هر کدام برای سلامتی خواص خود را دارند. از مهمترین خواص شنگ میتوان به وجود مواد معدنی و کانی های بی نظیری مثل کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، آهن و مواد چرب و ویتامین هایی مانند A ، B، C و نیاسین در آن اشاره کرد. همچنین سیب زمینی سرشار از ویتامین های B وC و مواد چربی بوده و سبزی سالم و مغذی و خیلی سهل الهضم است. سوزش مجاری ادرار و احساس درد موقع ادرار با بامیه درمان می شود. در این بخش خواص این سه گیاه را تقدیم می کنیم.

خواص شنگ چیست ؟

خواص شنگ برای سلامتی بسیار است. شنگ یکی از سبزیجات خوراکی است که با سبزیجات دیگر برای تهیه انواع غذا استفاده می شود. یکی از خواص شنگ اینست که حاوی هیدرات های کربن و اینولین است . همچنین شنگ دارای معدنی و کانی های بی نظیری مثل کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، آهن و مواد چرب و ویتامین هایی مانند A ، B، C و نیاسین است .

ریشه شنگ طعمی لعابی و کمی تلخ دارد. از دیگر خواص شنگ میتوان به خاصیت اشتها آور، خلط آور ، نرم کننده  و التیام دهنده زخم ها اشاره کرد. اثر دفع کنندگی مواد سمی بدن را دارد . و زکریای رازی این گیاه را برای دفع سموم مفید می دانسته است .

در درمان بیماری های جلدی ، دیابت ، رماتیسم موثر می باشد و به حالت خام در سالاد استفاده می شود .

یکی دیگر از خواص شنگ اینست که خونریزی را بند آورده و اسهال خونی و اسهال صفراوی را قطع می کند .

عصاره شنگ مقوی است و آشامیدن عصاره آن با سرکه رقیق برای جلوگیری از خونریزی رحم نافع است .

ضماد آن مقوی اعصاب ضعیف ، دهان، معده و کبد است .

مقدار مصرف آن 35 تا 50 گرم ریشه در یک لیتر آب به مدت نیم ساعت به مقدار 3 فنجان در روز . همچنین جوشانده آن برای رفع کمی اشتها ، اختلالات کبدی ، پستان ، رفع ترش کردن ، رفع احساس سوزش در معده و مری مفید است .

خواص شنگ
خواص شنگ

خواص سیب زمینی چیست؟

غده سیب زمینی حاوی مواد هیدرات کربن ها ، نشاسته ، گلوکز ، ساکارز ، صمغ ، مواد ازته ، املاح معدنی مختلف می باشد.

غده سیب زمینی اثر ضد اسکوربوت ، نرم کنندگی، سنگینی معده ، مغذی ، اثر ضد بیماری دیابت دارد.

همچنین جوشانده ان می تواند در رفع التهاب دستگاه هضم مانند اسهال های همراه با حالات تحریکی، ورم روده و دیسانتری به صورت تنقیه به کار رود.

به علت داشتن ویتامین C مقاومت بدن رادر مقابل بیماری های عفونی بالا برده ، لثه ها را محکم کرده، از خونریزی جلوگیری می نماید. مبتلایان به دیابت می توانند آن را استفاده کنند. و به علت داشتن فسفر قوای شهوانی و نیروی عضلانی را زیاد می کند. برای مبتلایان به بیماری های قلبی به علت داشتن پتاسیم مفید است. سیب زمینی حاوی دیاستازو آنزیم مخصوصی است که برای زخم معده مفید است. و به علت داشتن مقدار کمی کلرور سدیم برای بیمارن قلبی و کلیوی مفید است .

برای زیبایی و لطافت پوست سیب زمینی  را در شیر رنده کرده با کمی گلاب مخلوط کرده و در این مورد مصرف نماید.

سیب زمینی سرشار از ویتامین های B و C و مواد چربی است . سبزی سالم و مغذی و خیلی سهل الهضم است . املاح پتاسیم فراوانی دارد .

آب سیب زمینی طعم ناپسندی دارد ولی در درمان زخم معده و اثنی عشر و بیماران مبتلا به دیابت بسیار مفید است . در درمان اولسر و زخم معده نصف لیوان و 4 تا 5 دفعه در روز در هر ماه یا در هر دو ماه مصرف کنند .

مشخصه بارز :

سرد و خشک و ترش و تا حدی اشتها آور است و باعث ترشح شیره گوارشی می شود. این سبزی در موارد ناراحتی های مختصر عصبی و دردهای دستگاه گوارشی مصرف می شود. جوشانده بادرنجبویه به در هم ریختگی وضع عصبی و افسردگی و خستگی روحی پایان می دهد. نیم مشت از این گیاه خشک شده را در یک لیتر آب می جوشانند و روزانه دو فنجان از آن می نوشند. این گیاه دارای اثرات خوب ضد درد ، ضد نفخ و اسپاسم و آرام بخش و تا حدی خواب آور است. بادرنجبویه اثر ارام بخشی بر دستگاه گوارش دارد و ضد افسردگی است و برای مشکلات پس از زایمان نیز موثر است. روزانه به میزان یک فنجان بنوشند. یک گیاه خوب و مقوی برای شروع با نشاط یک روز است . گاهی در محصولات تجاری برای کمک به دستگاه گوارش این گیاه را با رازیانه ترکیب می کنند . از برگ های آن برای درست کردن چای تقویت و ضد افسردگی استفاده کنید . همچنین بادرنجبویه دارای رایحه ای مطبوع و طعمی دلچسب است از گونه ای متنوع دارویی کم رشد استفاده کنید .

خواص بامیه چیست ؟

بامیه از گروه سبزیجات است و حاوی مواد مفید مختلفی از جمله کلسیم – تیامین – ویتامین c می باشد. از گل و ریشه و میوه و تخم بامیه می توان استفاده کرد . خرشت بامیه یکی از خرشت های خوشمزه می باشد.

بامیه از گروه سبزیجات است، سرد و مرطوب است. همچنین لطیف کننده پوست، نرم کننده و ادرار آور است. میوه آن قوای جنسی دارد. به گزارش آسان طب تخم بامیه ضد اسپاسم شدید است. باید بدانید که بامیه در سرماخوردگی هایی که عورض التهابی دارد و همچنین تسهیل زایمان مشکل به کار می رود. سوزش مجاری ادرار و احساس درد موقع ادرار با بامیه درمان می شود. ضماد آن در استعمال خارجی به عنوان التیام زخم ها به کار می رود از برگ های آن به عنوان ضماد نرم کننده استفاده می شود. از جوشانده میوه آن در معالجه سوزاک و سوزش مجاری ادرار استفاده می شود .

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا