هر آنچه باید در مورد یبوست بدانیم

یبوست عارضه‌ای در دستگاه گوارش می‌باشد که مواد دفعی از بدن، در رودهٔ بزرگ سفت و دفع آنها با درد و سختی همراه می‌گردد. یبوست در اغلب موارد به دلیل عدم رعایت کردن مصرف صحیح غذا و نوشیدنی ممکن است بوجود بیاید و شاید رعایت چند نکته ساده از ابتلا به این عارضه جلوگیری کرده و یا کسانی که با این عارضه مواجه هستند بهبود پیدا کنند. در این مقاله از مجله پزشکی آسان طب در مورد یبوست بحث خواهیم کرد.

در مورد یبوست

نکته مهم در مورد یبوست: نوشیدن آب

به گزارش آسان طب نوشیدن 2 لیوان آب قبل از صرف صبحانه، یک لیوان آب قبل از غذا و یک ساعت پس از صرف غذا کمک زیادی در رفع یبوست می‌کند. یک جراح کلیه و مجاری ادراری با بیان اینکه نقش یبوست در ایجاد عفونت‌های ادراری به اثبات رسیده است، گفت: انجام ورزش‌هایی که حرکات عضلات جدار شکم بر روی روده‌ها را سبب می‌شود، در رفع یبوست بسیار موثر است. دکتر سیمین وحیدی در گفت‌وگو با (ایسنا)، اظهارکرد: هنگام یبوست امکان رشد میکروب‌های ناحیه تناسلی به چند برابر حالت عادی افزایش می‌یابد. وی اختلالات کارکرد مثانه را از دیگر عوارض یبوست دانست و افزود: یبوست موجب کندی در تخلیه مثانه می‌شود. یبوست در زنان بر روی گردن مثانه و در مردان بر روی پروستات فشار وارد می‌کند. در مجموع پر شدن فضای محدود لگن با مدفوع که در اثر یبوست ایجاد می‌شود، امکان آزادی حرکت مثانه را گرفته و فرد به عدم تخلیه مثانه و عواقب آن دچار می‌شود.

اطلاعاتی در مورد یبوست

اطلاعاتی در مورد یبوست

 
وحیدی با بیان اینکه نقش یبوست در ایجاد عفونت‌های ادراری به اثبات رسیده است، گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده یبوست موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های روده، اختلالات گوارشی و کاهش جذب ویتامین‌هایی مانند ویتامین K از روده بزرگ می‌شود.
وی افزود: فشار ایجاد شده در اثر تراکم مدفوع در لگن در زنان مستعد ابتلا به کیست‌های تخمدانی، موجب تشدید این عارضه شده و خطر ابتلا به کیست را افزایش می‌دهد.
وی همچنین بر اهمیت رفع یبوست تاکید کرد و گفت: زور زدن هنگام دفع مدفوع ضعف عضلات لگنی و افتادگی مثانه و نهایتا افزایش فشار وارده بر روده‌ها و تشدید یبوست را سبب می‌شود.
وحیدی خاطرنشان کرد: نوشیدن 2 لیوان آب قبل از صرف صبحانه، یک لیوان آب قبل از غذا و یک ساعت پس از صرف غذا کمک زیادی در رفع یبوست می‌کند. ( اطلاعاتی در مورد یبوست بدانیم )
وی با اشاره به نقش انجام ورزش‌های مناسب در درمان یبوست، گفت: ورزش‌هایی که موجب حرکت عضلات ناحیه شکم و کمر می‌شود مانند شنا کردن، غلت زدن بر روی زمین و تمام ورزش‌هایی که با انجام حرکات بالاتنه و خم شدن به سمت پایین و طرفین همراه است، حرکات عضلات جدار شکم و کاهش فشار وارده بر روی روده‌ها را سبب شده و در رفع یبوست بسیار موثرند.

وحیدی در پایان یادآور شد: افرادی که به علل مختلف محدودیت‌های حرکتی دارند و دچار یبوست می‌شوند، می‌توانند با انقباضات مداوم شکم به کاهش فشار وارده بر روده‌ها و رفع یبوست کمک کنند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا