دلایل و درمان در رفتگی مچ دست
در رفتگی مچ دست و یا شکستگی آن ، بین کودکان و افرادی است که در ورزش هایی مثل ژیمناستیک و یا ورزش هایی که در آن ها زد و خورد وجود دارد شرکت می کنند شایع است . در در رفتگی مچ دست ، مچ دست دردناک شده و احتمال التهاب نیز بالا می رود. در در رفتگی مچ دست ، ممکن است در محل آسیب، یک بدشکلی استخوانی به وجود آمده و حساسیت آن ناحیه نسبت به لمس بالا برود. دست آسیب دیده بخاطر جراحت، به طور قابل توجهی ضعیف تر بوده و همچنین بی حس شود. در برخی موارد ممکن است چرخاندن مچ و یا حرکت دادن آن به هر نحو، بسیار مشکل بوده و مضر نیز باشد.
دلایل در رفتگی مچ دست
در رفتگی مچ دست معمولا به دلیل افتادن به روی دستی که به سمت بیرون باز شده است، اتفاق می افتد. دستان فرد نیز به هنگام زمین خوردن در همین حالت قرار می گیرند تا جلوی زمین خوردن را بگیرند. ضربه ی ناشی از زمین خوردن ممکن است سریع و شدید باشد که معمولا در اثر وزن بدن اتفاق می افتد. این ضربه می تواند باعث کشیدگی بیش از حد مچ شده و علاوه بر دررفتگی آن باعث ایجاد شکستگی های استخوان ناوی نیز بشود (در ادامه به جزئیات بیشتری اشاره خواهد شد). این گونه زمین خوردن ها معمولا در ورزش هایی مثل فوتبال و راگبی اتفاق می افتند که زد و خورد در آن ها زیاد است. این در حالی است که در ورزش هایی مانند ژیمناستیک، مچ دست بیشتر به علت حرکات پیچیده و دشواری که به وسیله ی آن انجام می دهند، دچار در رفتگی می شود.
درمان در رفتگی مچ دست
بعد از در رفتگی مچ دست از فعالیت های سنگین دست کشیده و به آن فشار وارد نکنید. سپس به یک متخصص مراجعه کرده و دست خود را به او نشان دهید. او می تواند شدت عارضه را تخمین زده و راه درمانی مناسبی برای آن انتخاب کند. بسته به شدت و نوع آسیب، ممکن است به عمل جراحی برای ترمیم استخوان و یا رباط ها، نیاز باشد. متخصص همچنین می تواند در صورت وجود شکستگی، آن ها را تشخیص دهد. پزشک در مورد روش درمانی مناسب در رفتگی مچ دست پیشنهاداتی به بیمار خواهد داد . به گزارش آسان طب در تمامی موارد، مهم است که به مچ استراحت داده و آن را بالا تر از سطح عادی نگه داشت، همچنین به یاد داشته باشید که برای کاهش درد و التهاب، روزانه چند مرتبه از کمپرس یخ استفاده کنید. پزشک شما ممکن است دارو های مسکن درد ضد التهاب تجویز کرده و یا توصیه های دیگری برای کاهش علائم به شما ارائه دهد. از روش های درمانی مناسب، برای ترمیم بافت آسیب دیده استفاده شده و پس از جراحی نیز، دست شما برای 1 تا 2 ماه، گچ گرفته خواهد شد.
بازتوانی و فیزیوتراپی برای درمان در رفتگی مچ دست
با پیاده سازی روش های درمانی، در رفتگی مچ دست بهبود پیدا کرده و درد کاهش خواهد یافت؛ بدین ترتیب پس از مدتی فرد قادر به انجام فعالیت های فیزیکی مانند برنامه های حفظ تحرک در مچ و یا فیزیوتراپی، خواهد بود. این برنامه ها به این صورت عمل می کنند که به وسیله ی کشیدن و تقویت ماهیچه های احاطه کننده ی مچ، تحرک کامل را به این مفصل باز می گردانند. در طول این مدت، لازم است که فرد صبور بوده و از فعالیت هایی که ممکن است باعث ممانعت از بهبودی عارضه شوند، دوری کند. یک پزشک یا فیزیوتراپیست، شما را در طول برنامه ی باز توانی راهنمایی کرده و مدت زمان کافی برای این برنامه ها را تعیین خواهد کرد. او همچنین توصیه هایی در مورد چگونگی انجام ورزش های مخصوص برای کمک به بهبودی مچ پس از کاهش تحرک آن در اثر آسیب، به شما ارائه خواهد داد.
درمان در رفتگی مچ دست و دلایل درمان در رفتگی مچ دست موضوع این بخش از آسان طب بود. در رفتگی مچ دست بیشتر برای کسانیکه که ورزشهای سنگین میکنند یا مثلا ژیمناستیک یا ورزشهای پر تحرک دارند اتفاق می افتد. این دررفتگی درد شدیدی هم دارد.
گردآورنده : https://mag.asanteb.com