دلهره یا دلهوله چیست ؟

گاهی در اثر فکر وخیال زیاد و گرفتاری های فکر و فشارهای روانی و غم و غصه و اندوه و اضطراب زیادتر از حد توان فرد در او یک بیماری روان تنی مخصوص به نام دلهره یا دلهوله به وجود می اید . فرم ناصحیح غذا خوردن و پری دستگاه گوارش از مواد و بخارات نیز سبب تشدید دلهره می گردد و کلیه کارهایی که انجام آنها با مشقت همراه باشد این مرض را افزایش می دهند و هر قدر که بدن ضعیف تر شود و روحیه فرد تضعیف گردد بیماری بیشتر به فرد غالب می شود . تنهایی هم برای بیماران دچار دلهره مضر است چون فرد را درفکر و خیالات بیهوده می کشاند . گاهی نیز در اثر کثرت مطالعه و بی خوابی در دانشجویان بخصوص ایام امتحانات این ناراحتی پدید می اید .

علت و کنترل دلهره یا دلهوله

مشاهده شده است در افرادی که بدهی داشته و قادر به پرداخت آن نیستند گاهی دلهره عارض می شود ، گاهی نیز جنبه ی روانی و مغزی نداشته و تنها در اثر ازدیاد انگل در داخل دستگاه گوارش به وجود می اید که در این حالت با دفع انگل از بدن بهبود حاصل می گردد و نیاز به داروی دیگر نیست .

به گزارش بخش روانشناسی سایت اسان طب اطبا سنتی دلهره را ناشی از آسیب رسیدن به مراکز عصبی داخل جمجمه می دانند که به دنبال آن قلب نیز ضعیف شده و به آن آسیب می رسد .  اما بیماری خطرناک و کشنده ای نیست و گاهی هم مشاهده شده که خود به خود و بدون مصرف دارو و درمان بهبود حاصل شده است . اطبا سنتی دستور می داده اند که چنانچه بیمار مشکلی در زندگی دارد که افکار او را مغشوش نموده ، ابتدا مشکل او را برطرف نمایند تا از لحاظ فکری آسوده خاطر شود و به او تفهیم کنند که ناراحتی او جزیی و زودگذر و قابل مداوا بوده و مرض مهمی نیست .

سایر دانستنی ها درباره دلهره یا دلهوله

برای درمان دلهره ابتدا به بیمار منضجی می داده اند که مقوی قلب و دستگاه عصبی باشد مانند سنبل الطیب ، اصل سوس ، رازیانه و صندل سفید یا صندل سرخ از هرکدام دو مثقال را جوشانده و پس از صاف کردن آب صاف شده دارو را همراه با پنج مثقال ترنجبین در دو نوبت و هر نوبت نصف دارو را به طور ناشتا تجویز می کرده اند . سپس روز سوم دستور خوردن مسهلی متناسب با مزاج بیمار داده می شده به طوری که اگر زبان بیمار بار داشته باشد و بار زبان زرد رنگ باشد مسهل صفرا و اگر سفید رنگ باشد مطهل بلغم و رطوبات بلغمی و اگر جرم یا بار زبان سیاه رنگ باشد از مسهل های سوداوی یا سایر مسهل ها منجمله از سلوفات دوسود نیز می تواند استفاده نماید .اضطراب و استرس را چگونه درمان کنیم؟

البته سیاهی جرم زبان منظور افرادی است که سیگاری یا مغتاد نیستند چون افراد معتاد یا سیگاری بالطبع دارای زبانی سیاه رنگ می باشند . ضمنا جهت تقویت قلب و اعصاب اینگونه افراد اضافه بر دستورات فوق می توان از معجون شیخ برای افراد سرد مزاج و از معجون مفرح برای افراد گرم مزاج استفاده نمود . گاهی اطباء سنتی به این بیماران قرص ارسنیک تجویز می نمودند که روزی یک یا دو قرص میل کنند . این دارو نیز سبب تقویت قلب و تقویتا عمومی بدن می شده است .

دلهره یا دلهوله

دلهره یا دلهوله به دلایل مختلف اتفاق می افتد. مثل ترس از کسی ، ترس از اتفاقی ، ترس از امتحان ، بیماری یا …  . ولی یادتان باشد این دلهره هیچ فایده ای ندارد جز اینکه سلامت جسم و روح شما را به خطر بیندازد.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا