دروغ و ۱۰ ترفند تشخیص فرد دروغگو
اگر دوست دارید تشخیص دروغ را یاد بگیرید و حقیقت و دروغ را از یکدیگر تمایز دهید، ما به شما ترفندهایی را آموزش خواهیم داد که می تواند در این راستا به شما کمک کند. این ترفندها به شما کمک می کند که مطمئن شوید، می توانید به فرد مقابل اعتماد کنید یا خیر و همچنین در شناخت افراد غریبه به شما کمک خواهد کرد. کارایی این ترفندها طی آزمون و خطاهای بسیار، اثبات شده است. برای مثال، پلیس از این ترفندها در طی بازجویی استفاده میکند، همچنین قضات نیز از ترفندهای تشخیص دروغ استفاده می کنند تا حکم دهند. برای استفاده از این تکنیک ها، باید یاد بگیرید چگونه حرکات جزئی صورت و بدن را که اغلب مردم متوجه آن نیستند، متوجه شوید. فراگیری این ترفندها کمی طول می کشد اما داشتن این مهارت تشخیص دروغ می تواند برای شما کاربردهای متفاوتی داشته باشد! در ادامه این مطلب به آموزش اینگونه ترفندها می پردازیم.
10 روش تشخیص دروغ
- جستجوی حرکات جزئی
- دقت به لمس بینی و دهان طرف
- توجه به حرکات چشم
- توجه به صدای شخص
- توجه دقیق به واکنش فرد
- چک کردن تعریق طرف
- دقت به گلوی فرد
- بررسی تنفس شخص
- توجه به سایر قسمت های بدن
- رفتارهای کلیدی
1) جستجوی حرکات جزئی
حرکات جزئی حرکاتی در چهره هستند که در صورت فرد در کسری از ثانیه رخ می دهد و کتمان حقیقت را نشان می دهد. در اکثر مواقع می توان از این ترفند ها برای تشخیص دروغ استفاده کرد. به طور معمول کسی که دروغ میگوید، احساس اضطراب می کند که یکی از مشخصه های آن این است که ابروها در جهت بالا به سمت وسط پیشانی کشیده شده و باعث ایجاد خطوط کوتاه در پوست پیشانی می شود و چشم ها نیز بر روی شخص مقابل ثابت نمی ماند و مدام اطراف را می نگرد.
2) دقت به لمس بینی و دهان طرف
مردم وقتی دروغ می گویند بیشتر بینی خود را لمس می کنند. این حرکت احتمالاً ناشی از ترشح آدرنالین به مویرگ ها در بینی است و باعث ایجاد تنش در بینی می شود. شخص دروغگو احتمالا دهان خود را با دست می پوشاند یا دستان خود را در نزدیکی دهان قرار می دهد، بنابراین می توان گفت، طرف تقریبا قصد دارد دروغ هایی که می گوید را پوشش دهد. از مهمترین ترفندهای تشخیص دروغ، توجه به این حرکات است.
3) توجه به حرکات چشم
معمولا هنگامی که افراد چشمان خود را به سمت بالا حرکت می دهند سعی می کنند جزئیات را به یاد آورند. این واکنش در مردان بیشتر از زنان معمول است، یکی دیگر از ترفندها برای تشخیص دروغ که در اکثر افراد دروغگو دیده می شود، توجه به مالش مکرر چشم است. با این وجود، مراقب باشید حرکات چشم به تنهایی نمی توانند به طور قطعی در مورد تشخیص دروغ به ما اطمینان دهند.
4) توجه به صدای شخص
صدای فرد می تواند نشانگر خوبی برای تشخیص دروغ باشد. ممکن است شخص مقابل شما ناگهان شروع به حرف زدن سریع تر یا کندتر از حد معمول کند، یا تن صدا ممکن است به تن بالاتر یا تکان دهنده تبدیل شود. لکنت زبان در حین صحبت نیز ممکن است به دروغ گفتن اشاره کند.
5) توجه دقیق به واکنش فرد
کسی که حقیقت را می گوید نیاز به دفاع از خود ندارد، چون او حقیقت را میگوید. فردی که حقیقت را نگفته است، باید دروغ خود را با گمانه زنی، انحراف و یا یک تاکتیک دیگر بپوشاند. شخص راستگو، اغلب با توضیحات دقیق تر سعی می کند که به بی اعتمادی شما نسبت به صحبت های خود، پاسخی اطمینان بخش دهد. اما کسی که قصد فریب دادن دارد، آمادگی برای نشان دادن چیز دیگری نخواهد داشت، بلکه آنچه را که قبلا برای شما گفته است، ادامه می دهد. برای تشخیص دروغ دقت کنید که پاسخ صادقانه به سرعت از حافظه می آید. ولی دروغگو برای اجتناب از تناقض در گفته های خود، به بررسی ذهنی سریع از آنچه که به شما گفته است، نیاز دارد. توجه داشته باشید زمانی که افراد به دنبال چیزهایی هستند که به خاطر آورند، لزوما به این معنی نیست که دروغ می گویند، ممکن است فقط یک غریزه طبیعی باشد.
6) چک کردن تعریق طرف
اندازه گیری عرق یکی از راه های تشخیص دروغ می باشد. با این حال به خودی خود، بعضی از مردم ممکن است فقط به دلیل عصبانیت، خجالت یا دلایل دیگر عرق کنند. این یک ترفند برای تشخیص دروغ است که معمولاً با یک گروه از علائم مانند بی قراری، سرخ شدن و مشکل در بلع همراه است.
7) دقت به گلوی فرد
یک فرد ممکن است دائما در حال بلعیدن سریع بزاق دهان یا پاک کردن گلوی خود باشد که این یکی از نشانگان تشخیص دروغ است. دروغ گفتن متابولیسم بدن را افزایش می دهد و موجب تولید آدرنالین می شود که طی آن بزاق مرتباً پمپاژ می شود در حالی که بزاق در حال افزایش است، سیبک گلو بیشتر از حالت عادی، بالا و پایین می شود. علاوه بر ترشح بزاق، فرد ممکن است مداوم گلویش را پاک کند.
8) بررسی تنفس شخص
دروغگو تمایل دارد سریع تر نفس بکشد، با ریتم یک سری نفس های کوتاه و پس از آن یک نفس عمیق و همچنین ممکن است دهان فرد خشک شود، زیرا بدن او تحت فشار روانی و استرس قرار گرفته است که این استرس باعث می شود تپش قلب سریع تر شود و متعاقباً ریه ها به هوای بیشتری نیاز داشته باشند.
9) توجه به سایر قسمت های بدن
10) رفتارهای کلیدی
از جمله ترفند های تشخیص دروغ توجه به اینگونه رفتار های کلیدی است. در دروغگوها بازی کردن با موها یا دکمه پیراهن و تنظیم یک کراوات در هنگام صحبت، رایج می باشد.
تذکر مفید جهت تشخیص دروغ
اگر چه ممکن است موفق به تشخیص دروغ و عدم صداقت گفتار یک فرد شویم و تعدادی از این حرکات را در رفتار وی مشاهده کنیم، اما ممکن است این رفتارها تنها به دلیل خجالت یا احساس شرم باشد. به همین دلیل مهم است که یک فرد به اشتباه مظنون به دروغگویی شود.
برخورد ما در مقابل فرد دروغگو
√ زمان خود را برای ایجاد ارتباط با دروغگو اعلام کنید: به او بگویید که برای بودن در کنار او وقت کافی دارید و برای هم صحبتی با او پیش قدم شوید و سوالات گوناگون بپرسید. به یاد داشته باشید که هنگام پرسیدن سوال باید با ملایمت و از جنبه درک با فرد دروغگو معاشرت کنید. این رویکرد کمک خواهد کرد که فرد گارد محافظ را پایین بیاورد و با صداقت به سؤالات شما پاسخ دهد.
√ از شخص بخواهید که گفته های خود را دوباره تکرار کند: اگر شما واقعا مطمئن نیستید که آیا آنها حقیقت را می گویند یا خیر، از آنها بخواهید که داستان را چندین بار تکرار کنند، بنابراین اطلاعاتی که درست نیست پیگیری می شود. در فرآیند تکرار داستان ساخته شده، دروغگو احتمالا چیزی متناقض میگوید، از شخص درخواست کنید که داستان را به عقب تکرار کند. این کار بسیار برای افراد دروغگو سخت است.
√ با یک نگاه جسورانه به دروغ طرف اشاره کنید: اگر شخص دروغگو باشد، خیلی سریع ناراحت میشود اما اگر شخص حقیقت را بگوید، اغلب او را عصبانی میکند (لب ها به هم متصل می شوند و پلک پایین و بالا به هم نزدیکتر می شوند).