منابع و عوارض کمبود فولیک اسید
نام گروهی از ترکیبات بسیار مربوط به هم و گرفته شده از پترویل گلوتامیک اسید است . در بدن با کوبالامین در تولید نئوکلئیک اسید ، و به خصوص در تشکیل سلول های قرمز خون عمل می نماید .
عوارض کمبود
کمبود اسید فولیک یا آسان طب ، کمبود در زنان ابستن به زایمان پیش از موقع و وزن کمتر نوزاد در زمان زایمان می انجامد . شواهدی در دست است که اگر زنی قبل از باردار شدن ویا در زمان آبستنی دارای کمبود گردد ، ریسک به دنیا آوردن نوزادی با عیوب عصبی مانند اسپینا بیفیدا افزایش می یابد .
دربدن موجب نوعی کم خونی به نام مگالوبلاستیک انمیا می گردد . در این بیماری سلول های اعصاب از بین نمی روند . در حالی که پرنی سیوس انمیا از بین می روند . احتمال اینکه زنان باردار به این بیماری دچار شوند زیاد است و گزارش گردیده که این بیماری در 25 درصد زنان باردار در انگلستان رخ می دهد . به گزارش بخش تغذیه سایتمنابع
غیر منتظره است که هیچگونه توصیه ای برای مصرف روزانه اسید فولیک در انگلستان وجود ندارد . سازمان بهداشت جهانی برای مصرف روزانه 170 میکروگرم را برای زنان بالغ و 200 میکروگرم را برای مردان بالغ توصیه می نماید .
به مقدار کم در گسترده ای از غذاها وجود دارد ، مانند : جگر ، سبزی های سبز ، سیب زمینی ، مارمایت و کورن فلکس تقویت شده از منابع خوب آن هستند . میوه ها و سبزی ها حدود 40 درصد اسید فولیک را در رژیم غذایی عادی مردم انگلیس تامین می نمایند و نان نیز 20 درصد دیگر آن را . اسید فولیک در پخت و پز زود از بین می رود و مقدار زیادی از آن با پختن سبزی ها هدر می رود . حتی اگر در آب پخت سبزی ها بی کربنات سدیم برای حفظ رنگ به کار برده شود بیشتر از بین خواهد رفت .
عوارض کمبود فولیک اسید موضوع این بخش از اسان طب بود . از این عوارض میتوان به سرگیجه و ضعف شدید اشاره کرد. همچنین ممکن است سر درد داشته باشیم. جگر یکی از مهمترین مواد غذایی است که برای این مشکل پیشنهاد می شود. سعی کنید ان را کبابی کنید که خیلی چرب نشود .
منبع :
asanteb.com