راه های درمان اگزما در منزل
درمان اگزما راههای مختلفی دارد. چه درمان در منزل و چه درمان با دارو های شیمیایی پزشک . اگزما ناراحتی پوستی و آلرژی مزمن و عود کننده ای است که باعث بروز جوش های قرمز و خشک و پوسته پوسته و خارش داری خصوصا در قسمت های چین خورده ی پوست و پا ، مثل آرنج ها و زانوها ، می شود . اگزما در ناحیه فرق سر ، صورت و گردن ، گاه روی سینه و پشت هم پدیدار می شود . مثل بیش تر ناراحتی های آلرژیک ، معمولا زمینه خانوادگی دارد .
روشهای درمان اگزما
اگزما به ندرت پیش از سه تا شش ماهگی کودک پدیدار می شود . گاهی کمی بعد از شروع گنجاندن غذاهای جامد در رژیم غذایی کودک بروز می کند . جوش های اولیه ممکن است به صورت نواحی قرمزی روی صورت پدیدار شوند که به نظر می رسد می خاراند ، زیرا کودک مدام بدنش را در وضعیتی قرار می دهد که آن قسمت ها را به چیزی بمالد . این مالش مداوم ممکن است پوست را تحریک و زخمی کند به طوری که این نقاط ابتدا دچار ترشح و سپس پوسته پوسته می شوند .
به گزارش بخش سلامت سایت آسان طب ، مالش یا خارش مداوم بابث ترک خوردن پوست می شود و در نتیجه ، باکتری ها می توانند وارد آن شوند و عفونت ایجاد کنند . چنانچه این تحریک پوست ادامه یابد ، این نقاط به وضوح کلفت و تیره می شوند . برای کاهش احتمال ابتلا به اگزما در اثر خارش مداوم ، وقتی کودک خواب است دست کش دستش کنید . همچنین ناخن های کودک را تاحد امکان کوتاه نگه دارید . خود اگزما خطرناک نیست ، ولی ممکن است نشانه بروز آلرژی های عمومی تری چون تب یونجه یا آسم باشد . افراد مستعد ابتلا به اگزما ممکن است نسبت به بعضی داروها یا واکسن ها واکنش شدیدی نشان دهند .
درمان اگزما به صورت مرسوم
• برای هر تغییری که می خواهید در شیر خشک یا غذای نوزادتان بدهید حتما با پزشک مشورت کنید .
• برای درمان اگزما از صابون های خشک کننده ، معطر یا دئودورانت روی پوست کودک استفاده نکنید . بهتر است از پاک کننده های ملایم استفاده کنید . از شوینده های قوی نیز برای شستن لباس های کودک استفاده نکنید . در صورت امکان ، موقع شستن لباس ها و وسایل خواب بچه دو بار آن ها را آب بکشید .
• بلافاصله پس از حمام کودک ، در درمان بیماری اگزما روغن یا لوسیون غیر عطری روی پوستش بمالید تا رطوبتش را حفظ کند . مرطوب نگه داشتن پوست کودک در حالی که تازه از حمام بیرون آمده میزان تحریک ناشی از خشک شدن پوست یا حوله را کاهش می دهد و با نگه داشتن مقداری از روغن روی پوست ، آن را نرم تر می کند و از خشکی آن می کاهد .
• در هوای سرد و موقعی که هوای داخلی خانه گرم و خشک است ، تعداد حمام کامل کودک را به هر دو سه روز یک بار کاهش دهید . چند قطره روغن غیر عطری به آب نیم گرم وان اضافه کنید . بین هر دو حمام کامل ، یا اسفنج پوست کودکتان را تمیز نگه دارید .
درمان اگزما به صورت خانگی
• برخی از خانواده ها برای درمان اگزما در خانه از تخم کتان استفاده می کنند . می گویند روغن تخم کتان شفابخش است . توصیه می کنم روغن را فقط به پوست بچه ها بمالید . درمان گیاهی اگزما به روش طب سنتی را مطالعه کنید .
• روغن تخم کتان حاوی اسید های چرب امگا 3 است و از قدیم برای درمان آرتروز و ناراحتی های دیگر استفاده می شده است . کمی روغن تخم کتان را روی پوست بمالید . این روغن را باید در ظرفی تیره رنگ در یخچال نگه داشت ، و گرنه فاسد می شود .
• برای درمان اگزما می توانید یک فنجان نمک دریا را با چند قطره روغن اسطوخودوس در وان حمام بریزید . این ترکیب آرام بخش و شفا بخش است ، برای کودکان بالای هفت سال ، می توانید یکی دو قطره روغن ترنج هم اضافه کنید .
• یک روانشناس کودکان این داستان را برایم تعریف می کرد : وقتی بچه بودم دست ها و پاهایم مبتلا به اگزما شد . پدر بزرگ یونانی ام یک لیوان روغن زیتون را برداشت و مقداری از توتون پیش را در آن ریخت . این ترکیب را چندین روز گذاشت بماند و بعد آن را روی پوستم مالید . پوستم به طور وحشتناکی سوخت و خوب هم نشد . من هم توصیه میکنم این روش را امتحان نکنید.
• اگر پزشک کودک موافقت کرد ، هر روز مولتی ویتامین همراه با مواد معدنی به کودکانتان بدهید ، چون بسیاری از مبتلایان به اگزما دچار کمبود روی ، کلسیم و ویتامین هستند.
درمان اگزما روشهای مختلفی دارد که در این بخش به برخی از اینها اشاره کردیم. اگزما یکی از بیماری های پوستی است که بسیاری از افراد دچار ان می شوند. شما میتوانید چند مورد از روشهای بالا را امتحان کنید تا بالاخره نتیجه بگیرید.
اگر این روشها جواب نداد به دکتر پوست مراجعه کنید.
منبع :
asanteb.com