علل ایجاد فیبروم رحمی و نحوه تشخیص

فیبروم رحمی به رشد غیر سرطانی رحم گفته می شود که بیشتر در سنین تولید مثل برای زنان و دختران اتفاق می افتد. نام دیگر آن فیبرومیوم و لیومیوم میباشد.در این بخش از اسان طب اطلاعاتی را درباره ان تقدیمتان میکنیم.

فیبروم رحمی چیست ؟

فیبروم رحمی یا رشد غیر سرطانی رحم موجب افزایش خطر سرطان رحم نمیشود اما در بیمارانی که فیبروم رحمی رشد سریعی داشته و یا فیبروم آن‌ها حین یائسگی رشد میکند، احتمال فیبروم سرطانی وجود دارد.

طبق اطلاعات بدست امده حدودا از هر ۴ خانم، ۳ خانم در طول زندگی خود دچار فیبروم رحمی می‌شود، ولی خب اکثر آن‌ها متوجه نمی شوند. چون فیبروم رحمی اکثرا علامتی ندارد. حتی پزشک شما ممکن است که فیبروم رحمی را به طور اتفاقی در حین معاینه لگن و یا سونوگرافی حاملگی ببیند.

بطور کلی فیبرومهای رحمی بندرت احتیاج به درمان دارند. درمان طبی و روشهای جراحی می‌توانند فیبروم‌ها را کوچک نموده و یا بردارند، البته در صورتیکه فرد دچارمشکلات فیبروم شده باشد.

فیبروم رحمی

علایم بیماری فیبروم رحمی

خونریزی شدید و یا دردناک رحمی

خونریزی طولانی مدت رحمی (۷ روز یا بیشتر)

فشار یا درد لگنی

تکرر ادراری

مشکل در تخلیه مثانه

یبوست

پشت درد یا پا درد

ترشح واژینال مزمن

زمان مراجعه پزشک برای فیبروم رحمی

در این موارد سریعا به پزشک مراجعه کنید :

درد لگنی دارید که برطرف نمی‌شود
پریود‌های سنگین و درد ناک دارید
خونریزی و یا لکه بینی بین دو پریود دارید
درد هنگام نزدیکی جنسی دارید
مشکلات خالی کردن مثانه دارید
مشکلات اجابت مزاج دارید

فیبروم رحمی

علت بیماری فیبروم رحمی

به گزارش آسان طب فیبروم های رحمی از بافت عضلانی صاف رحم (می‌وم‌تر) منشا گرفته اند. الگوی رشد فیبروم رحمی فرق میکند. بعضی از فیبروم های رحمی آهسته رشد می‌ کنند و بعضی در‌‌ همان اندازه باقی خواهند ماند. همچنین بعضی دیگر حتی در طول زمان جمع میشوند و اندازه شان کوچکتر می شود.

دانشمندان علت فیبروم را نمی‌دانند، اما مطالعات جدید اشاره به موارد زیر دارند:

+علل و فاکتور‌های ژنتیک

+‌نژاد

+هورمون‌های زنانگی

فیبروم‌ها کلا در افرادی که حاملگی و زایمان داشته‌اند، کمتر رخ می‌دهد. در افراد چاق، فیبروم بیشتر دیده می‌شود. قرص‌های جلوگیری از بارداری با کاهش خطر ابتلا به فیبروم همراهند.

بیشتر بدانید : رحم اجاره ای چیست و قیمت رحم اجاره ای

عوارض بیماری فیبروم رحمی

خطر ابتلا به کم خونی بر اثر خونریزی شدید ویا طولانی مدت رحمی

ایجاد درد شدید بر اثر پیچ خوردن و یا استحاله فیبروم

اختلال در بارور شدن فرد به دلیل انسداد و یا منحرف شدن لوله‌های رحمی

فیبروم‌های زیر مخاطی می‌توانند منجر به اختلال در کاشت تخمک بارور شده در دیواره داخلی رحم شوند و نتیجتا رشد جنین تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

تست‌های تشخیصی فیبروم رحمی

فیبروم رحمی اغلب به طور اتفاقی در حین معاینه روتین لگنی پیدا میشوند. دکتر شما ممکن است که احساس نامنظمی در شکل رحم شما کند و پیشنهاد سونوگرافی برای تشخیص فیبروم کند.

سونوگرافی بهترین و دقیق‌ترین روش برای تشخیص فیبروم رحمی می‌باشد. در این روش بی‌درد، با کمک امواج صوتی تصاویری از رحم و تخمدان‌ها گرفته می‌شود.

امروزه یک نوع سونوگرافی بنام سونوگرافی واژینال وجود دارد که تصاویر بسیار دقیق تری از رحم به ما میدهد.(نسبت به روش قبلی سونوگرافی ابدومینال).

سایر روش‌های تشخیصی، هیستروسکوپی و هیستروسالپنگوگرافی است.

درهیستروسکوپی تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی داخل رحم با وسیله‌ای دوربین دار رویت شده و نواحی مشکوک و غیر طبیعی نظیر پولیپ‌های آندوم‌تر رحم و یا فیبروم‌های پایه دار (پدانکوله) برداشته شده و جهت بررسی بافت‌شناسی به آزمایشگاه آسیب‌شناسی ارسال می‌شوند.

گاهی اوقات سی تی اسکن ویا‌ام آر آی بسته به مورد شخص ممکن است که لازم شوند.

یک تست شمارش کامل سلول‌های خونی یا CBC برای تعیین وجود کم خونی در بیمار اغلب درخواست می‌شود.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب درباره فیبروم رحمی تقدیمتان کردیم بهره کافی را برده باشید. اگر علامت مشکوکی دیدید سعی کنید سریعا برای معاینه به نزد پزشک بروید.

‫4/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا