خواص سویا و تاریخچه آن

 خواص سویا  و پروتئین و روغن آن بسیار بی نظیر است . کشت و پرورش سویا در چین تاریخی پنج هزار ساله دارد و آن را برای تغذیه به کار می برند ، فقط در سال 1804 بود که سویا به ممالک متحده رسید و حتی در آن هنگام نیز تصادفا به عنوان بالاست ballast (وزنه ای که در قسمت زیرین درون کشتی قرار می دهند تا توازن خود را در آب حفظ کند ) از طریق کشتی از چین به آمریکا برده شد . این لوبیا ها را به خاطر تنوع و بدون اینکه از استعدادهای بالقوه آن به عنوان یک ماده ی غذایی اطلاع داشته باشند کشت کردند .

تا سال 1918-1914 ( جنگ جهانی اول) به ارزش سویا به عنوان منبعی غنی از روغن پی نبرده بود و از سال 1939 تا 1945 (جنگ جهانی دوم ) که کمبود پروتئین حیوانی بروز نمود ، به استعداد و پتانسیل سویا به عنوان نوعی جانشین برای پروتئین حیوانی توجه کردند . امروزه مقادیر زیادی سویا کشت می شود و ممالک متحده ، برزیل ، و چین به ترتیب بزرگ ترین تولید کنندگان سویا در دنیا به حساب می ایند .

با خواص سویا آشنا شوید

سویا در غلاف و یا پیله ای بر روی گیاهی بوته ای رشد می نماید . این گیاه در مناطق نیمه گرم بهتر رشد می کند و پس از چهار ماه به بلوغ می رسد . سویا همانند نخودفرنگی و دیگر بقولات از خانواده ی لگوم هاست .

از خواص سویا اینست که سویا دارای ارزش غذایی زیادی است و دارای منبعی غنی از پروتئین با ارزش بیولوژیکی بسیار است . به گزارش اسان طب سویا همچنین منبعی سرشار از روغن است که می توان روغن آن را استخراج نمود .

از دیگر خواص سویا این است که روغن سویا از نظر PUFA غنی می باشد ، به خصوص اسید لینولئیک آن نیمی از اسید چرب روغن سویا را تشکیل می دهد .

از دیگر  خواص و فواید سویا و لوبیای سویا می توان به منبعی غنی از آهن بودن آن  ، کلسیم و مقداری ویتامین های ب در ان اشاره کرد . سویا مدر ، بادشکن ، ضد سم ، درمانگر نقرس ، محرک اشتها است و موجب پیشگیری از سرطان نیز می شود .

دیگر خواص سویا

کاربرد سویا در چین به طور حیرت انگیزی گوناگون می باشد . سویا را به عنوان سبزی در سالادها به کار می برند و دانه ی جوانه زده آن را به مصرف می رساند . لوبیای سویا را به جای قهوه بو داده به مصرف می رسانند و امتیاز آن این است که فاقد کافئین است . لوبیای تخمیر شده را برای ساختن سس به کار برده ، از آرد سویا نوعی شیر گیاهی می سازند که دارای پروتئینی همانند شیر گاو است و می تواند جانشین آن شود و شیر سویا را برای نوعی پنیر سازی به نام پنیر توفو به کار می برند .

خواص سویا

خواص سویا موضوع این بخش از اسان طب بود. خواص این داروی گیاهی خوشمزه را جدی بگیرید و از ان در مصارف مختلف استفاده کنید. این ماده دارای پروتئین زیادی است و همچنین شما را سیر می کند. همچنین از خواص سویا میتوان به آهن فراوان در آن اشاره کرد.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا