نوجوانان و انواع اختلال خوردن
اختلال خوردن بیش از حد و تحت تاثیر جاذبه های غذا قرار گرفتن ، با تنش ، عادات تغذیه ای مشکل دار و ضعیف و عدم مقاومت در برابر غذا خوردن ، همراه است . این مسئله از مشکلات نسبتا رایج دوران نوجوانی است . علاوه بر این ، دو نوع اختلال خوردن از لحاظ شرایط روان پزشکی وجود دارد : بی اشتهایی و پرخوری.
انواع اختلال خوردن
– بی اشتهایی روانی
– جوع های پرخوری متعاقب یک دوره ی بی اشتهایی
این دو نوع اختلال خوردن ، به نظر می رسد در سالیان اخیر از رواج بیشتری در بین نوجوانان و مخصوصا دختران برخوردار است .
از لحاظ آمار نسبت مشکل در بین دختران بیشتر بوده و با عواملی چون زیبایی ، تناسب اندام ، خودکم بینی ، عزت نفس پایین ، خودپنداره ضعیف و اضطراب در ارتباط می باشد . از لحاظ دوره های زندگی در بزرگسالان و کودکان هم این مشکل دیده می شود .
اختلال خوردن ( بی اشتهایی روانی و جوع )
اقدامات اولیه برای این افراد صحیح و ارزیابی اشتغالات ذهنی آنها در ارتباط با غذا بوده و سپس درمان آن می باشد . اغلب والدین از متخصصان سوال می کنند که چگونه می توان علائم و نشانه های بی اشتهایی روانی و جوع را تشخیص دهند .
واقعیت این است که تعدادی از نوجوانان قادرند ماه ها و سالها این اختلال مخرب را از خانواده هایشان پنهان کنند . وظیفه والدین این است که علائم مختلف و نشانه های نگران کننده این اختلال خوردن ( بی اشتهایی روانی و جوع ) را با دقت بیشتری مورد توجه قرار دهند .
نوجوانان دارای بی اشتهایی روانی ( بی اشتهایی عصبی یا روانی چیست ؟ ) به طور نوعی فردی کمال گرا ، پرتوقع و تا حد زیادی در مدرسه موفق است . در عین حال که وی خصوصیات مورد نظر را دارد ، از عزت نفس پایین و باورهای غیر منطقی در زمینه چاق بودن ( بدون در نظر در گرفتن اینکه چقدر لاغر است ) رنج می برد . این افراد شدیدا نیازمند احساس تسلط خانوادگی هستند .
بر همین اساس یک نوجوانان دارای اختلال بی اشتهایی روانی- اختلال خوردن -تنها وقتی احساس تسلط و کنترل را تجربه می کند که به مواد مغذی و ضروری مورد نیاز بدنش نه بگوید . نوجوانان در تداوم سختی هایی که به خاطر لاغر شدن و گرسنگی به خود می دهد ، صدمات جدی بر جسم خود وارد می کند ، به نحوی که کوچکترین بیماری ممکن است به مرگ وی منجر شود .
به گزارش اخبار پزشکی سایت اسان طب ، علائم جوع با علائم بی اشتهایی روانی فرق دارد . افراد دارای مشکل جوع مقادیر زیادی از مواد مغذی با کالری بالا را بدون توجه به سیر بودن ، مصرف می کنند . سپس جسم خود را از غذاهای پرکالری ترس آور با استفراغ کردن پاک می کنند . همچنین آنها برای این کار اغلب از ملین استفاده می کنند .
نوجوانان بیمار ، ممکن است رژیم های غذایی شدیدی بر خود تحمیل نمایند . اغلب نوجوانان سعی می کنند علائم مذکور را مخفی کنند .
استفراغ این نوجوانان نیز در بیشتر موارد وقتی صورت می گیرد که دیگران متوجه نشوند ، مانند وقتی که در حال حمام کردن با فرو کردن انگشت یا قرقره کردن اب این کار ار می کنند . این کار به شدت به سلامت جسمانی نوجوان آسیب وارد می آورد ، زیرا موجب کاهش آب بدن ، عدم تعادل در هورمونها ، کاهش مواد معدنی و الکترولیت ها و آسیب اندامهای حیاتی می شود .
برای درمان اختلال خوردن بهترین اقدام حذف نشانه ها می باشد . زیرا حذف نشانه ها به کنترل اختلال منجر شود .
والدینی که علائم بی اشتهایی روانی یا جوع را مشاهده می کنند ، باید سریعا با پزشک ، روانپزشک کودکان و نوجوانان یا روانشناسان به مشورت پرداخته و به طور پیگیر به رفع علائم بیماری بپردازند .
انواع اختلال خوردن به بخش های مختلف تقسیم می شود که باید هر کدام درمان شود.
پر خوری یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد دارند. اکثرا هم پرخوری انها عصبی است و موجب چاقی می شود.
کم خوری هم از دیگر مشکلات است که ان هم می تواند عصبی باشد و برای سلامتی ما مضر است.
منبع :
asanteb.com