گازمانیا | گل گازمانیا

گازمانیا یا گوزمانیا ( Guzmania ) متعلق به خانواده آناناس می باشد. این جنس دارای حدود 110 گونه از گیاهان چند ساله همیشه سبز است که مناسب کشت در گلخانه، پاسیو و آپارتمان می باشند. گیاهان زینتی گازمانیا عمدتا به صورت اپی فیت در طبیعت رشد می کنند. البته چند نمونه آن را در گلدان ودر خاک می توان رشد داد . برگهای مجتمع  و فشرده آن براق با حواشی صاف بوده و در وسط مخزن کوچکی را تشکیل می دهند که در طبیعت کاربرد آن را برای حفظ آب باران است .

گل گازمانیا

پرورش گل گازمانیا

به گزارش مجله پزشکی آسان طب گل های آنها در مجاور برگ های بسیار زیبا با رنگ روشن تولید می شوند که ماهها دوام دارند. رنگ برگ ها سبز روشن لیکن برگ های نزدیک به گل ها به رنگ زرد، نارنجی و یا قرمز روشن می باشند. دراصل برگ ها زیبایی گل را ایجاد می نمایند. گل های کوچک آن غیر نمایشی به رنگ سفید یا زرد و لوله ای بوده دارای سه گلبرگ می باشند. گل ها یا روی ساقه های گلزا تولید شده و یادرون مخزن آب قرار می گیرند. گل ها عمر کوتاهی دارند. گونه های آن بیشتر بومی مناطق گرم و بارانی بوده برخی در گینه، برزیل، بولویا، اکوادور و برخی نیز بومی فلوریدا می باشند. یکی از گونه های زینتی و زیبا G.sanguine  می باشد.

گل گازمانیا

گیاه گازمانیا به ارتفاع 30-25 سانتی متر رشد نموده. برگ های آن نیزه ای شکل و خم شده به سمت بیرون رشد نموده. برگ های آن نیزه ای شکل و خم شده به سمت بیرون رشد نموده، و بسیار فشرده با رنگ قرمز و سفید می باشند. گل هادر مرکز به رنگ زرد یا سفید و لوله ای هستند. به طوری که اشاره شد این گیاه زیبا متعلق به مناطق گرم و مرطوب و جنگل های بارانی است.

بنابراین نیاز به رطوبت بالا و جریان هوای گرم دارد. گیاه را در بهار و اوایل تابستان در گلدان حاوی مخلوطی از شن درشت، خاک برگ و مقداری از الیاف سرخس اسموندا بکارید و در جای گرم و سایه روشن قراردهید. درتابستان نیاز به آب فراوانی دارد لیکن در زمستان تنها خاک را نمناک نگاه دارید. نفوذ هوا به ریشه بایستی آزادانه صورت گیرد، خاک بایستی کمی اسیدی باشد. چنانچه مقدور باشد آبیاری با آب باران صورت گیرد. هردو هفته یک بار با کود مایع تغذیه شود.

گازمانیا

تکثیر گیاه گازمانیا

بهترین راه تکثیر گل گازمانیا ( یکی از انواع گل ) از طریق پا جست می باشد. گیاهچه هایی که درکنار گیاه مادر برویند هر کدام میتوانند به گیاه مستقلی تبدیل شوند، به شرط آن که ریشه داده باشند و شرایط مناسبی برای آنها به وجود آید. گیاهچه ها را می توان در ماه های فروردین و اردیبهشت از گیاه مادر جدا نمود. گونه های زینتی گازمانیا معمولا عاری ازآفات و بیماری های گیاهی می باشند.

‫5/5 ‏‫(2 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا