عوارض دیر خوابیدن و ساعات مناسب خواب را بشناسید
عوارض دیر خوابیدن مساله بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود. زمان مناسب خواب با سلامتی جسم و روح رابطه مستقیم دارد. وقتی شما دیر میخوابید مسلما صبح هم یا باید دیر بلند شوید که از زندگی تان عقب می مانید و یا اینکه باید زود بلند شوید و به خاطر کمبود خواب روز مفیدی را نخواهید داشت. عوارض دیر خوابیدن مبحثی مهم و قابل تامل در تامین سلامتی انسان است چرا که دیر خوابیدن مضرات فراوانی را برای بدن خواهد داشت . در این گزارش از آسان طب سعی کرده ایم به چهار مورد از عوارض دیر خوابیدن اشاره کنیم .
عوارض دیر خوابیدن
مناسبترین زمان برای خواب شبانه ساعت 22 الی 23 شب است و پس از آن بدن انسان می تواند به خوبی در طول روز به عملکرد خود ادامه دهد. داشتن ساعات خواب منظم و داشتن یک عادت غذایی مناسب ، یکی از موارد بسیار مهم برای حفظ رشد و سلامت بدن است.شب بیداری در طول ساعات شب باعث می شود تا تمام مواد سمی و مضر در درون بدن انسان باقی بماند و بدن نتواند آنها را دفع کند.
همچنین اگر شما به دلایلی مانند بیخوابی شبانه قادر به خواب در ساعت مناسب نیستید ، ما راه چاره شما را در اینجا ( درمان بی خوابی ) گردآوری کرده ایم.
1- تاخیر در ساعت خوابیدن موجب چاقی می شود
از مهمترین عوارض دیر خوابیدن چاقی و اضافه وزن است . کسانی که به طور معمول شب ها زود می خوابند، نیم ساعت تا یک ساعت بعد از بیدار شدن صبحانه می خورند. ساعت بیولوژیک بدن ، متابولیسم را تحت تاثیر قرار می دهد و در مقابل کسانی که دیرتر می خوابند، معمولا در نیمه شب یک وعده غذایی می خورند. در بررسی انجام شده ۱۱۹ نفر داوطلب چاق که نیمی ازآن ها معمولی و نیمی دیگر دیرخواب بودند، دسته دوم یعنی دیرخواب ها دوبرابر بیش از دسته اول، بعد از ساعت ۸ شب کالری مصرف می کردند.از طرف دیگر وعده های غذایی شب به دلیل کم تحرکی در طول شب بیشتر ذخیره و باعث اضافه وزن و چاقی می شود.
2- دیرخواب ها به خروپف مبتلا میشوند!
یکی از عوارض دیر خوابیدن در تحقیقی که در بر روی ۱۱ نفر در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد، سطح HDL خون پایین در این افراد است. همچنین این افراد بیشتر از دیگران خروپف می کنند. محققان می گویند اضافه وزن این افراد می تواند بر وضعیت گردن تاثیر بگذارد و باعث خر و پف شود. همچنین مشخص شد هورمون های استرس زا در دیرخواب ها بیشتر از دیگران است.
3- دیر خوابیدن و ضعیف شدن حافظه انسان
کسانی که دیروقت به رختخواب می روند و صبح زود برای رفتن به سر کار بیدار می شوند، آخرین مرحله خواب یعنی REM را ندارند. این مرحله بر روی یاد آوری خاطرات و حافظه تاثیر دارد.
4- درد بیشتر ؛ ثمره دیر خوابیدن
نداشتن خواب عمیق آستانه درد را در این افراد پایین می آورد. بدن حدود ساعت ۴ صبح مولکول های ضد التهاب آزاد می کند. این مولکول باعث تسکین درد می شود. در صورتی که فرد دیر به خواب رفته باشد این مرحله آزادسازی را نخواهد داشت و در نتیجه درد بیشتری احساس می کند.
مناسبترین ساعت برای خوابیدن چیست؟
ساعت 21 الی 23 شب زمانی است برای از بین بردن مواد سمی و غیر ضرورری که این عملیات توسط آنتی اکسیدان ها انجام می گیرد و در این ساعات بهتر است بدن در حال آرامش باشد در غیر این صورت بر سلامتی بدن خود اثر منفی گذاشته اید.» ساعت 23 تا ۱ بامداد عملیات از بین بردن مواد سمی در کبد ادامه دارد در خواب عمیق باشید و از ساعت ۱ تا ۳ بامداد عملیات سم زدایی در کیسه صفرا در طی یک خواب عمیق به طور مناسب انجام می گیرد. عوارض دیر خوابیدن
همچنین از نیمه های شب تا ۴ صبح مغز استخوان ها عملیات خونسازی را انجام می دهند.» ساعت ۳ تا ۵ صبح عملیات سم زدایی در ریه ها اتفاق می افتد و برخی مواقع دیده شده که افراد در این دوران سرفه شدید یا عطسه می کنند.
در ساعت ۵ تا ۷ صبح عملیات سم زدایی در روده بزرگ صورت می گیرد لذا می توانید آن را دفع کنید و باید گفت ساعت ۷ تا ۹ صبح جذب مواد مغذی صورت می گیرد بنابراین بهتر است صبحانه را در این ساعت میل کنید و افرادی که بیمار هستند بهتر است صبحانه را در ساعت شش و نیم صبح میل کنند و افرادی که اصلا صبحانه نمی خورند بایستی عادت خود را تغییر داده و در ساعت ۹ تا ۱۰ صبح صبحانه میل کنند.» دیر خوابیدن و دیر بلند شدن از خواب باعث می شود مواد سمی از بدن به موقع و کامل دفع نشود و بازسازی و آمادگی جسمی و مغزی دچار کاستی گردد.
بسیاری از افراد درایام تعطیل تا دیروقت بیدار می مانند و تمام روز را صرف استراحت می نمایند که چنین افرادی بعد از اتمام تعطیلات خود به جای کسب طراوت و تمدد اعصاب با خستگی و دلمردگی بر سر کار خود باز می گردند چرا که اعمال بدن آنها دچار سردرگمی در ابعاد مختلفی گردیده است.»
نکات یادآوری شده در این مقاله از آسان طب را جدی بگیرید ، زندگی چشم اندازی از فرداهاست ، نباید با عادات نامناسب فرداهایمان را تیره کنیم.
عوارض دیر خوابیدن موضوع این بخش بود. با دیر خوابیدن هم بیماری های روحی و جسمی سراغ ما می اید و هم برنامه ریزی مان جابجا می شود.