عوارض مصرف حشیش را بشناسید؛ 3 ویدیو را حتما ببینید
حشیش از گیاه شاهدانه به دست میآید و با ماری جوانا متفاوت است. ماری جوانا از برگ و گل خشک شده گیاه شاهدانه تولید میشود، این در حالی است که حشیش از شیره گیاه شاهدانه؛ یعنی قسمتی که بیشترین مقدار THC در آن وجود دارد، تهیه میشود. به طور کلی، غلظت THC در حشیش بیشتر از ماری جوانا است و در این میان روغن حشیش بیشترین درصد THC را به خود اختصاص داده است. بیشتر افراد، حشیش را به دلیل رسیدن به آرامش درونی انتخاب میکنند، اما از عوارض مصرف آن مطلع نیستند. هدف ما از نوشتن این مقاله، پرداختن به عوارض مصرف حشیش میباشد.
دو دسته مهم عوارض مصرف گل و حشیش
مهمترین عوارض مصرف حشیش
مضرات مهم حشیش بر مغز
عوارض مصرف حشیش چیست؟
حشیش در واقع صمغ چسبندهای بوده که از گیاه شاهدانه به دست آمده و به صورت قالبی از آن خارج میشود. رنگ این ماده از خاکستری تا قهوهای متمایل به سبز متغیر است. زمانی که حشیش کشیده میشود، از راه ریه وارد خون شده و به تدریج به تمامی نقاط بدن میرسد. به گزارش مجله پزشکی آسان طب مواد شیمیایی موجود در حشیش به نواحی از مغز که با حافظه، تمرکز، تفکر، لذت و آگاهی مرتبط هستند، چسبیده و منجر به بروز مشکل میشوند. دو نوع اصلی از مواد شیمیایی در حشیش وجود دارد که در این قسمت به آنها اشاره خواهیم کرد:
کانابینوئیدها: این گروه از مواد، گیرندههایی هستند که ظاهرا به افراد احساس آرامش، شادی، وضوح رنگها، خواب آلودگی و لذت را هدیه میدهند، اما در واقعیت اصلا این طور نیست.
THC: تترا هیدرو کانابیس یا THC مادهای مخدر و سمی بوده که در حشیش وجود دارد و موجب بروز توهم، اضطراب و سوء ظن شدید میشود.
حشیش تا چند هفته در سیستم بدن باقی میماند و شامل عوارض زیر میگردد:
1. افسردگی و اضطراب
استفاده از حشیش میتواند در افراد، منجر به افسردگی و اضطراب شود. افرادی که حشیش مصرف میکنند به شدت دچار افسردگی شده و علائمی مانند گیجی، عدم تمرکز و حملات وحشت زده را تجربه میکنند.
مطالعه مطلب سیگار و نوجوانان ، سیگار ابتدای اعتیاد جوانان برای شما مفید خواه بود.
2. جنون
مصرف حشیش میتواند در افراد منجر به جنون شود. این وضعیت بیشتر در نوجوانان مبتلا به مصرف حشیش رخ داده و اثر بسیار بدی بر روی مغز آنها میگذارد. یکی از دلایل بروز این شرایط، ممکن است این باشد که هنوز مغز آنها در حال رشد است.
3. اختلال در مغز و حافظه
افرادی که حشیش میکشند پس از گذشت مدتی، قدرت یادگیری و حافظهشان دچار اختلال شده و تاثیر منفی بر مغز میگذارد.
4. سرطان ریه
کسانی که حشیش مصرف میکنند، معمولا دچار تنگی نفس میشوند و بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار دارند.
کاربران محترم، برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطلب پنج علت سرطان ریه را مطالعه نمایید.
5. فشار خون غیرطبیعی
افزایش یا کاهش فشار خون یکی دیگر از عوارض مصرف حشیش است که میتواند بسیار خطرناک باشد.
6. گیجی و بیتوجهی
مصرف حشیش افراد را دچار گیجی کرده و آنها معمولا نسبت به اتفاقات محیط اطراف خود بیتوجه هستند.
عوارض شایع دیگری از مصرف حشیش وجود دارند که ما در اینجا به صورت لیستوار به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
- قرمزی چشم
- افزایش ضربان قلب
- کاهش فشار خون در افرادی که دوز بالایی از حشیش را مصرف میکنند
- افزایش اشتها
- خشکی دهان
- حالت تهوع و استفراغ
- گرفتگی عضلات شکم
- مشکلات قلبی عروقی و حمله قلبی
- تغییر در ادراک، رنگ و صداها
- تاری دید
- کاهش آب بدن
- افزایش درجه حرارت بدن
- نارسایی کلیوی
- آسیب کبدی
یک عدد پیشنهاد:
مطالعه مطلب عوارض مصرف شیره تریاک به دو روش کشیدن و خوراکی به شما پیشنهاد میشود.
علائم مربوط به مصرف حشیش در افراد
افرادی که حشیش میکشند، معمولا دارای علائم نامبرده شده زیر میباشند:
- قرمز شدن سفیدی چشم
- خیره شدن به یک محل یا شی تا مدتها
- خندههای بیمورد و بیدلیل در زمان نشئگی
عوارض بلند مدت مصرف حشیش
عوارض مصرف حشیش بسیار است و برای فرد مشکلات متعددی را به وجود میآورد. در این قسمت از مقاله به معرفی عوارض بلند مدت مصرف حشیش خواهیم پرداخت:
- آتروفی بافت مغزی
- تشنج
- آسیب ژنتیکی که فرزندان فرد را مبتلا به ناهنجاریهای مادرزادی میکنند
- اختلال در فعالیت ایمنی بدن
- تغییر غلظت هورمونهای جنسی مردانه و زنانه مانند بی نظمی در قاعدگی زنان
- اختلالات اضطرابی، توهم، هذیان و دیوانگی
- استعداد ابتلا به سرطان ریه که به علت وجود هیدروکربنهای سرطانزا در دود آن میباشد
- فقدان انگیزه در فرد برای استمرار کارهای روزمره به طوری که فرد مصرف کننده فاقد نیرو بوده و بیحال میباشد
بهتر است بدانید؛ افرادی که حشیش مصرف میکنند، استعداد اعتیاد به سایر مواد روان گردان در آنها بیشتر است. در صورتی که درباره این مقاله نظری دارید، لطفا در قسمت دیدگاه نظر خود را برای ما ارسال نمایید.
چگونه فرد مبتلا به حشیش را ترک دهیم؟
مصرف حشیش امکان بروز یا تشدید حالات جنون را زیاد کرده که در این شرایط باید فرد را به یک متخصص روانپزشک ارجاع داد. پزشک باید به بیمار اطمینان دهد که علائم تحریک پذیری، بیحالی و اختلال الگوی خواب، پس از خروج ماده مخدر از بدن، برطرف خواهند شد. فرد باید در صورت تجویز دارو توسط پزشک، به طور مرتب آنها را مصرف کند. حشیش در چبی حل میشود و همین مسئله موجب میشود که تا یک ماه پس از مصرف، وجود آن در ادرار قابل تشخیص باشد. مصرف مداوم حشیش موجب وابستگی میشود، بنابراین برای ترک آن باید صبور بود. از نشانههای ترک ماده حشیش در فرد میتوان به اضطراب، عصبانیت، از دست دادن اشتها و بیخوابی اشاره کرد. حشیش به راحتی در دسترس بوده و قیمت آن ارزان است، به همین علت اولین ماده مصرفی در سنین پایین با این مواد آغاز شده و نوجوانان بیشترین مصرف کننده حشیش هستند، بنابراین والدین باید بیشتر بر فرزندان خود نظارت داشته باشند.
کاربران گرامی، در صورتی که عوارض دیگری از مصرف حشیش میشناسید، لطفا آن را در قسمت دیدگاه برای ما ارسال نمایید. برای انجام این کار، شما میتوانید به انتهای مقاله رفته و اگر با موبایل و تبلت هستید، نظر، نام و ایمیل را یادداشت کرده و با زدن تیک I’m not a robot پیام خود را ارسال کنید و چنانچه با کامپیوتر و یا لپ تاپ هستید در قسمت دیدگاه (انتهای صفحه) نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: https://mag.asanteb.com