روش از شیر گرفتن کودک و بهترین زمان
از شیر گرفتن کودک دغدغه بسیاری از مادران عزیز است. خب اکثرا بهترین زمان از شیرگرفتن کودک را دو سالگی می دانند. یاد اوری می کنیم از شیر گرفتن کودک نمیتواند یک روزه انجام شود و باید این کار را تدریجی و پله پله انجام دهید. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب اطلاعاتی را درباره از شیر گرفتن کودک در اختیارتان می گذاریم. امیدواریم که بهره کافی را ببرید.
این مطلب از سایت آسان طب asanteb.com کپی شده است.
روش از شیر گرفتن کودک
+ براي كودك 6 ماهه شيردهي حدودا باید هر چهار ساعت يك بار انجام شود . همچنین از 6 ماهگی به بعد کم کم غذای کمکی را شروع کنید .غذای کمکی کودک اول از همه باید فرنی باشد. سپس کم کم سوپ، زردهتخممرغ، ماست و میوه و … را هم در وعده های غذایی او بگنجانید. با این کار کودک شما بعد از یکسالگی کم کم میتواند اکثر مواد غذایی را بخورد.
+خب مسلما وقتی هم که بچه بتواند اکثر غذا ها را بخورد میتوان کم کم او را از شیر گرفت . البته وقتی هم که کودک را از شیر گرفتید باید شیر پاستوریزه را تا اخر عمر به او بدهید.
+نکته : به کودکان زیر یکسال شیرگاو- سفیده تخم مرغ- انواع توت ها- کیوی- گیلاس- آلبالو- بادام زمینی- پنیر- شکلات- میگو- فلفل- ادویه- ترشی- نمک . نوشابه های رنگی گازدار- لپه و نخود- عسل- اسفناج- کلم- قهوه و چای- آجیل- سوسیس- ذرت- دانه انگور . دانه کشمش ندهید.
+به گزارش آسان طب اکثرا زمان از شیر گرفتن کودک را دو سالگی میدانند. ولی خب به دلایلی مثل شاغل بودن مادر مجبور است کودک را زودتر از شیر بگیرد. همانطور که گفتیم هر وقت مطمین شدید کودکتان بدون شیر شما هم سیر می شود میتوانید این کار را انجام دهید. اما اگر شاغل نیستید سعی کنید حتما تا دو سالگی شیر خود را هم در کنار دیگر خوراکی ها به او بدهید.
+پیشنهاد میکنیم برای اینکه کودک را از شیر بگیرید . شروع به دادن مايعات در ليوان مخصوص كودك و يا با قاشق ، بغل كردن عروسك .خرس كوچولو يا قطعات پارچه اي ديگر را برای کاهش دلبستگي كودک به شير مادر امتحان کنید.
بیشتر بدانید : آشنایی با نحوه تعیین جنسیت
+ همچنین سعی کنید زمان شیردهی و فواصل شیردهی تان را مشخص کنید. وقتي فواصل شيردهي معلوم گردد مادر مي تواند کم کم میزان وعده های شیر را کم کند. پس همانطور که گفتیم نباید ناگهانی شیر مادر را کم کنید. بلکه هربار میزان وعده های شیر دهی را کم کنید تا به صفر برسد.
+ سعی کنید از روشهایی مثل فلفل تند زدن و … پرهیز کنید.
برخی دیگر از نکات برای از شیر گرفتن کودک
+ بدگفتن از شیر را فراموش نکنید . بهتر است مادر به تدریج به بدگویی از شیر و شیرخوارگی بپردازد تا به لحاظ روانی، کودک از شیرخوردن بدش بیاید.
+ به گزارش آسان طب غذاهایی مانند سوپ های رقیق، گوشت های سهل الهضم، شیربرنج . حلیم و هریسه و فرنی … برای از شیر گرفتن کودک مناسبند.
+ در مدت از شير گرفتن كودك، شبها وقتي كه كودك خواب است . يكي دو نوبت به او شير بدهيد تا كمي سينه تخليه شود.
+برای از شیر گرفتن کودک مادر راههای مختلفی دارد و حق انتخاب با او می باشد.
بعضي ها ابتدا حذف شبانه را در نظر مي گيرند ،
برخي ترجيح مي دهند ، شير دادن وقت ناهار را اول قطع كنند . چون اطمينان دارند كودك به جاي شير ، غذاي كافي براي خوردن دارد .
اما اغلب بهتر است مادر بعد از خوردن يك غذاي سفت ، يعني زماني كه كودك سير است به او شير بدهد .
اين مسأله مهم است كه وقتي يك نوبت شير دادن حذف شد . مجدداً در لحظه هاي بي تابي كودك برقرار نشود .
+ مطمین باشید برای از شیر گرفتن کودک با اعتراض و ناله او مواجه می شوید . ولی باید قوی باشد و برنامه ریزی تان را خراب نکنید. فقط مراقب باشید کودک با غذاهای دیگر سیر شود.
بیشتر بدانید : فواید خاک بازی کودکان و گل بازی کودکان
+ به گزارش آسان طب تغذيه قبل از خواب و يا هنگام صبح آخرين وعده هایی است که در شیر دهی باید حذف شود.
+طبق بررسی های بدست امده برای از شیر گرفتن کودک نارس بايد ديرتر از كودك عادي و سالم انجام پذیرد.
+ سعی کنید براي حذف هر وعده شير خوردن كودك ، يك هفته به او وقت بدهید.
+با بیرون رفتن و سرگرم کردن او نق زدن کودک را گرم کنید . با او زیاد بازی کنید تا حواسش پرت شود.
+ برای از شیر گرفتن کودک این نکته را یاداوری میکنیم .که از شیرگیری باید زمانی انجام شود که کودک، بیمار نباشد؛ به خصوص بیماری های گوارشی و ازجمله سوء هضم یا اسهال نداشته باشد .
+ برخی ها میگویند یک راه برای از شیر گرفتن کودک این است .که برخی روزها مطلقا شیر داده نشود و تنها در شب شیر داده شود . و گاهی عکس این کار انجام شود.
10 نکته برای از شیر گرفتن کودک
-برای از شیر گرفتن کودک صبر را فراموش نکنید. در هر حال شما یک مادر هستید و سعی کنید نمونه باشید.
– پیش از آن که کودک را از شیر بگیرید . او را به غذا خوردن و نوشیدن مایعات با لیوان عادت دهید
– برای از شیر گرفتن کودک به تدریج فاصله زمانی شیر دادنها را بیشتر کنید
– اگر شاغل هستید و کودکتان عادت کرده است که در زمان و مکان خاصی شیر بخورد . باید حواستان به زمان باشد
– در برنامههای روزانهی او تغییرهایی به وجود اورید
– از همسرتان کمک بگیرید
– اگر امکان دارد، او را با پدر و مادربزرگش یا یکی از اعضای خانواده که با او صمیمیت بیشتری دارد .، به مسافرت بفرستید
– برای از شیر گرفتن کودک در روز وقت بیشتری به کودکتان اختصاص دهید
– در روشهای سنتی، مادران موادی مانند فلفل را به نوک سینه خود میزدند . تا کودک از خوردن شیر امتناع کند
– سعی نکنید خود را بیمار و سینهتان را زخمی نشان دهید
امیدواریم از اطلاعاتی که در سایت آسان طب asanteb.com درباره راههای از شیر گرفتن کودک در اختیارتان گذاشتیم بهره کافی را برده باشید. لطفا اگر تجربه ای در این زمینه دارید در قسمت نظرات در سایت آسان طب انها را بیان کنید تا مادران دیگر از ان استفاده کنند.