تاثیرات دعا کردن از دیدگاه روانشناسی
تاثیرات دعا کردن موضوع این بخش از مجله پزشکی آسان طب است. جالب است بدانید دعا کردن علاوه بر پاداشی که از سمت خدا دارد و اینکه ما را به آرزویمان نزدیک تر میکند، از نظر روانشناسان برای سلامت روح و شادابی و آرامش ما هم مفید است. دعا کردن مانند یک قرص ضد استرس عمل کرده و ما را آرام تر می کند.
تاثیرات دعا کردن
از دیرباز مذاهب مختلف سراسر دنیا به درمان از راه دعا و عبادت اعتقادی راسخ داشته و مدعی بودند که دعا روی جسم و روح بشر تاثیر بسزایی دارد. از سوی دیگر پزشکان هنگام درمان بیمارانشان بارها شاهد معجزههای پزشکی بودند و حتی گاهی اوقات نمیتوانستند برای بهبود ناگهانی بیمارشان توضیح قانعکنندهای ارائه دهند. این مسائل دست به دست هم داد تا محققان درباره اثر دعا روی شفای بیماران به تحقیق و مطالعه بپردازند.
در واقع میتوان گفت در سراسر دنیا تاکنون چیزی بیش از پنج میلیون دلار برای این تحقیقات هزینه شده است.
اولین آزمایشها به سال 1872 به تحقیقات فرانسیس گالتون برمیگردد. او از آزمایشهایش نتیجهای نگرفت و سپس ـ البته با لحنی طنزآلود ـ گفت: اگر دعا اثربخش بود، پس عمر خانواده سلطنتی بریتانیا باید بسیار طولانی میشد، زیرا هر یکشنبه هزاران نفر از مردم برای طول عمرشان دعا میکنند!
سالها بعد وقتی دانشمندان به مطالعه ارتباط بین بدن و ذهن پرداختند، متوجه شدند که عمر افراد با ایمان، طولانیتر از دیگران است و درواقع جسمی سالمتر دارند و داشتن ضربان قلب منظم، فشار خون پایین و در نتیجه سیستم ایمنی قوی از نشانههای سلامتشان بود. بعدها محققان به این نتیجه رسیدند که افراد مذهبی نسبت به دیگران زندگی پاکتری دارند. آنها به سوی الکل، مواد مخدر و رفتارهای پرخطر جنسی نمیروند.
با فواید دعا کردن آشنا شوید
بنا به اعتقاد محققان موافق، دعا نهتنها میتواند در زمانهای بحرانی بهعنوان ابزاری شفابخش اثرات مثبتی داشته باشد، بلکه قادر است سلامت عمومی فرد را حفظ کند.
در تحقیقی که محققان دانشگاه ویرجینیا در ریچموند روی 1092 گروه از دوقلوها انجام دادند، مشخص شد دوقلوهایی که زندگی معنوی قویتری دارند نسبت به بقیه کمتر دچار افسردگی و بیماریهای مربوط به آن میشوند. هرچه کیفیت این دعا ها بالاتر و خالصانهتر باشد فواید بیشتری نصیب فرد میشود.
دکتر آلکسیس کارل، می گوید: نیایش اصولا کشش روح به سوی کانون غیرمادی جهان است. به طور معمول، نیایش عبارت است از تضرع و ناله مضطربانه و طلب یاری و استعانت، و گاهی یک حالت کشف و شهود روشن و آرام درونی ومستمر و دورتر از اقلیم همه محسوسات است. به عبارت دیگر می توان گفت که نیایش پرواز روح به سوی خداست و یا حالت پرستش عاشقانه ای نسبت به آن مبدائی است که معجزه حیات از او سر زده است و بالاخره نیایش، نمودار کوشش انسان است برای ارتباط با آن وجود نامرئی، آفریدگار همه هستی.
انسان به واسطه دعا و توجه به خدا، شایستگی بیشتری برای درک فیض خداوند پیدا می کند و در نتیجه تکیه گاهی برای برطرف کردن ناراحتی های خود پیدا می کند بنابراین دعا چراغ امید را در دل انسان روشن می نماید، جامعه و مردمی که دعا و نیایش را فراموش کنند، با عکس العمل های نامطلوب روانی و اجتماعی، مواجه خواهند شد و به تعبیر یکی از روانشناسان: فقدان نیایش در میان ملتی، برابر با سقوط آن ملت است، اجتماعی که احتیاج به نیایش را در خود کشته است معمولا از فساد و زوال، مصون نخواهد بود، البته نباید این مطلب را فراموش کرد که تنها صبح نیایش کردن و بقیه روز را همچون یک وحشی به سربردن بیهوده است باید نیایش را پیوسته انجام داد و در همه حال با توجه بود تا اثر عمیق خود را در انسان از دست ندهد.
به گزارش آسان طب نیایش در همین حال که آرامش را پدید می آورد، در فعالیت های مغزی انسان یک نوع شکفتگی و انبساط باطنی و گاهی روح قهرمانی و دلاوری را تحریک می کند، نیایش خصائص خویش را با علامات بسیار مشخص و منحصر به فردی نشان می دهد صفای نگاه، متانت رفتار، انبساط و شادی درونی، چهره پر از یقین، استعداد هدایت، و نیز استقبال از حوادث، اینهاست که از وجود یک گنجینه پنهان در عمق جسم و روح ما حکایت می کند.
بنابراین؛ دعا به انسان اعتماد به نفس داده و از یأس و ناامیدی بازداشته و به تلاش و کوشش بیشتر دعوت می نماید، و او را از نگرانی، خارج و آرامش را به او هدیه می کند. لذا دعا هنگام حوادث سخت و طاقت فرسا به انسان قدرت، نیرو و امیدواری و آرامش می بخشد و از نظر روانی، اثر غیرقابل انکاری دارد.
لطفا وقتی به درگاه خدا دعا میکنید برای همه کسانیکه التماس دعا دارند دعا کنید. ان شالله روزی برسه که هیچ مریضی در بستر بیماری نباشه.
و خدایا ظهور امام زمان عج را نزدیک بگردان. آمین
لطفا برای تمام جوانان بیکار مملکتمون دعا کنید.