گیاه جنورا ،گیاهی از هندوستان

گیاه جنورا گیاهی است علفی از خانواده کمپوزیته و زادگاه آن هندوستان است، زیبایی فوق العاده گیاه جنورا به خاطر پوشش خز مانند و پرزهای بنفش رنگ روی برگها و ساقه های گیاه جنورا  است که در هیچ یک از گیاهان زینتی دیگر مشاهد نمی شود و تماشای ان از زاویه مخصوص با نور خورشید لذت بخش است. برگها دندانه دار و به صورت نامنظم روی ساقه ها می روید، گیاه تزئینی مناسبی برای کاشت گروهی به خصوص با گیاهان برگ سبز بوده و استفاده از ان در سبد اویزان و یا جامهای شیشه ای هم رایج است. نگهداری ان ساده و در صورت حذف هر شش ماه یکبار جوانه های انتهایی گیاه حالت پرپشت به خود می گیرد،گلهای ریز زرد رنگ ان کمی بی بوست و به محض مشاهده قبل از باز شدن باید حذف شوند. گیاه جنورا  معمولا با عنوان “عشق بنفش” نیز شناخته شده است چرا که دارای برگ های بنفش رنگ مخمل نما می باشد.

شرایط نگهداری گیاه جنورا 

گیاه جنورانور: جهت نمایان شدن بهتر و بیشتر رنگ ها در برگ نیاز به نور قوی دارد، پشت پنجره پرنور بهترین مکان است ولی باید مواظب اشعه مستقیم افتاب بود.

دما:اگر چه در زمستان درجه حرارت ۱۳ را تحمل میکند، ولی درجه حرارت مطلوب در این فصل ۱۵ درجه است،حداکثر درجه حرارت در تابستان ۲۱ درجه است.

آبیاری:در تابستان ابیاری روزانه و در زمستان هفته ای یکبار پیشنهاد میشود، اگر درجه حرارت پائین تر از ۱۳ درجه سانتی گراد است، ابیاری را متوقف کنید، پس از ابیاری برگها را تکان دهید تا قطرات اب از روی برگها بریزند.

رطوبت:غبارپاشی هفته ای یکبار به خصوص در تابستان رطوبت مورد نیاز را تامین میکند، ولی برای رسیدن به یک رطوبت پایدار باید زیرگلدانی سنگ ریزه  دار را پر از اب نمود، توجه کنید که انتهای گلدان با سنگریزه در ارتباط باشد نه آب.

تغذیه:کمبود مواد غذایی و عناصر لازم برای رشد را با اضافه نمودن کودهای مایع با جامد محلول در اب مخصوص گلهای زینتی طبق دستور هر ماه یکبار جبران کنید.

 خاک:بهترین خاک مخلوط ۱ قسمت خاک باغچه ،۱ قسمت شن درشت و ۱ قسمت تورب مرطوب یا هوموس می باشد.

تمیز نمودن برگها:غبارپاشی برای تامین رطوبت برگها را نیز تمیز میکند،نیازی به تمیز کردن با اسفنج و پارچه یا مواد شیمیایی نیست.

تعویض گلدان:در صورتی که از ساقه های بزرگ جهت قلمه گیری استفاده نشده است،در اوایل سال سوم رشد خود احتیاج به تعویض گلدان دارد.

تکثیر گیاه جنورا

گیاه جنوراریشه دار نمودن قلمه های سبز گیاه جنورا: الف: از ساقه های سالم گیاه جنورا قلمه هایی تهیه کنید که حداقل ۲ جفت برگ داشته باشد.

ب.:یک جفت برگ پائینی را قطع و ساقه را طوری در خاک کاشت کنید که جفت باقیمانده درست در سطح خاک باشد، بعد آبیاری کنید و سه هفته اول گلدان گیاه جنورا را با چادر پلاستیکی بپوشاند،هر روز به مدت ۵ دقیقه چادر پلاستیکی را بردارید.

بیماری ها و درمان گیاه جنورا

گیاه جنوراهمراهان عزیز آسان طب:  اگر برگهای جدید ریز و ساقه گل دهنده آشکار شده است: گل را قطع کنید تا قدرت گیاه متوجه تولید برگ شود.

اگر لکه های سوخته روی برگهاست: اگر مربوط به غبارپاشی در آفتاب نباشد،عامل آن مواد براق کننده شیمیایی است،ازآنها استفاده نکنید.

اگر ساقه پوسیده و گیاه جنورا در حال تلف شدن است: دو حالت دارد،یا هوا خیلی سرد است که گلدان گیاه جنورا را به محل گرمتری منتقل کنید، یا افراط در ابیاری عامل ان است،سوراخ ته گلدان را بازدید و اجازه دهید سطح خاک خشک شود،سپس ابیاری را با میزان کمتری شروع کنید.

اگر برگها بد شکل و حشرات چسبنده سبز رنگ روی آنها به چشم میخورد: با سم حشره کش نفوذی،طبق دستور هر دو هفته یکبار سمپاشی کنید تاعلائم از بین بروند.

اگر برگها و ساقه های گیاه جنورا پژمرده میشوند: دو حالت دارد،یا گیاه تشنه است،گلدان را به مدت ۵ دقیقه درون تشت پر از آب قرار دهید وآبیاری های بعدی را تنظیم کنید،چنانچه آبیاری مرتب باشد ولی گیاه جنورا در حال تلف شدن است،ریشه ها را بازدید کنید،در صورت متراکم بودن انها نیاز به تعویض گلدان با یک اندازه بزرگتر دارد.

اگر شاخه ها منحرف و دراز بیش از اندازه است و فاصله برگها زیاد است: نیاز به تغذیه مصنوعی دارد،طبق دستور گیاه جنورا را تغذیه کنید،در صورتی که گیاه شما بیش از ۳ سال عمر دارد،از ساقه های آن به عنوان قلمه استفاده کنید.

اگر برگها، رنگ زیبای بنفش را از دست داده و به سبز شدن تمایل پیدا میکند: بدانید نور کافی نیست، گلدان را به محل روشنتری منتقل نمائید ولی مواظب اشعه مستقیم آفتاب باشید.

بیشتر بدانیم: چگونگی پرورش گیاه آزالیا را اینجا بخوانید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

یک دیدگاه

  1. سلام
    برگ ها زرد شدن و کم کم دارن از بین میرن،و لکه های زرد روی برگ های دیگست و برگهایی که جدید به وجود میاد سبز روشن است علتش چیه؟ و باید چیکار کنم؟ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا