رفع سوءهاضمه با مصرف گیاه هلیله سیاه
گیاه هلیله سیاه طبیعت گرم و خشک دارد و درخت گیاه هلیله سیاه تقریباً طولش سه الی چهار متر است و در آغاز بهار برگ می دهد برگ های آن بیضی کشیده نوک تیز هستند. این درخت پر شاخه برگ ها به رنگ سبز تیره شامل دم برگی که تا روی برگ صاف پشت برگ اندکی کرک دار خاکستری در اوایل اردیبهشت گل می کند و گل های گیاه هلیله سیاه کوچک پنج پر نازک به رنگ صورتی مایل به سفید به صورت خوشه ای این گل ها تا اوایل خرداد پرشاخه ها دوام دارند بعد تبدیل به میوه می شوند. در این مطلب تلاش بر این است که اطلاعات مفیدی از مشخصات و خواص گیاه هلیله سیاه در اختیار شما عزیزان قرار گیرد.
گیاه هلیله سیاه
همراهان عزیز آسان طب: میوه ی گیاه هلیله سیاه اندکی دراز و نوک تیز اول به رنگ سبز به مرور تبدیل به قرمز می گردد و در آخر مردادماه به طور کامل می رسد و تغییر رنگ می دهد که همه قهوه ای سیر مایل به سیاه آن را در اوایل شهریور از درخت می چینند در آفتاب پهن می کنند تا خشک شود. در اثر خشک شدن به طور کلی تغییر رنگ می دهد به رنگ سیاه تبدیل می گردد و آماده برای بازار صادرات می شود. بهترین نوع آن بی دانه سفت بدون پوسیدگی کوچک با رنگ سیاه می باشد. بد نیست که بدانید این درخت بومی هندوستان است اما در بنگلادش و پاکستان هم وجود دارد.
شرایط محیط رشد گیاه هلیله سیاه
گیاه هلیله سیاه می تواند در رنج وسیعی از خاک ها از لومی تا رسوبی با مواد غذایی متوسط رشد داشته باشد و خاک گیاه هلیله سیاه باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد و غرقاب نگردد. متوسط رنج دمای آب و هوای نیمه گرمسیری برای رشد آن مناسب است و مکان های جنگلی با رطوبت تقریبا زیاد بهترین شرایط برای گیاه هلیله است. یاداور می شوم که این گیاه باید در نور کامل و آفتاب باشد و به سایه مقاومت ندارد.
نحوه تکثیر گیاه هلیله سیاه
برای ازدیاد هلیله سیاه می توان بذور را در زمین اصلی کشت کرد. همچنین می توان بذر را در شاسی کاشت و پس از رسیدن با اندازه مناسب آن را به بستر اصلی انتقال داد. جوانه زنی بذر این گیاه پایین است چراکه بذر ها پوشش محکمی دارند و باید برای جوانه زنی بهتز از تیمارهای جوانه زنی کمک گرفت. در روش دیگر با قلمه گیری از ریشه و نیز شاخه ها می توان هلیله را تکثیر کرد.
خواص درمانی گیاه هلیله سیاه
۱. طبع آن سرد و خشک است.
۲. تقویت کننده حافظه میباشد روزی یک عدد مصرف شود.
۳. برای تقویت بینایی روزی یک عدد میل شود.
۴. برای درمان جذام مفید میباشد.
۵. تقویت معده میباشد.
۶. گیاه هلیله سیاه ضد سودا میباشد.
۷. برای جلوگیری از سفیدشدن مو به مدت یک سال روزی یک عدد کوبیده با کمی آب میل شود یا این که روزی یک عدد داخل دهان گذاشته بمکید.
۸. برای رفع سوءهاضمه هر شب یک عدد میل شود.
۹. برای درمان بواسیر و یبوست شب قبل از خواب یک کپسول از پودر آن میل شود.
۱۰. مصرف زیاد آن باعث زردی چهره و تورم غدد لنفاوی میگردد.
۱۱. برای رفع سوءهاضمه به مدت چهل شب هر شب یک عدد هلیله سیاه میل شود.
۱۲. برای تقویت نیروی جنسی: کندر، پوست گیاه هلیله سیاه، بلوط و مغز قرص کمر همه را ساییده با زرده تخممرغ مخلوط کرده سپس بر روی یک پارچه آب ندیده بریزید به پشت و کمر ببندید و بگذارید به مدت ۳ روز به همین حال بماند.
۱۳. برای درمان مالیخولیا ۲۰ روز هر روز یک عدد هلیله سیاه میل شود.
۱۴. گیاه هلیله سیاه برای سردردهای ناشی از صفرا نیز مفید میباشد هر شب یک گرم میل شود.
۱۵. برای سردردهای کهنه هلیه سیاه ۲۰ گرم و زعفران یک گرم را خوب ساییده در روغن کنجد مخلوط نموده به شقیقهها و فرق سر بمالند.
۱۶. برای تقویت نور چشم چهل شب هر شب ۲ گرم هلیله سیاه با یک لیوان آب هویج میل شود.
۱۷. برای جمع شدن پوست یک قاشق چایخوری پودر هلیله سیاه را در ۳۰ سیسی گلاب حل کرده حدود یک ساعت بگذارید بماند سپس خوب هم بزنید صاف نموده به پوست بمالید.
۱۸. برای برطرف کردن سیاهی دور چشم هلیله سیاه را با کف دریا مخلوط کرده با گلاب به صورت خمیر در آورده ابتدا پوست دور چشم را با صابون شسته سپس خمیر را اطراف چشم به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید.
۱۹. هلیله زرد و سیاه، کمی سنا، کمی کشمش سرخ را مخلوط کرده سپس هر روز صبح یک قاشق کوچک چایخوری بخورید، این فرمول برای امراضی چون لکههای سفید بدن، برص، جذام، دیوانگی، فلج و لقوه خوب است.
۲۰. هر که بخواهد عقلش زیاد شود روزی یک دانه گیاه هلیله سیاه بخورد.
۲۱. برای سفید شدن دندانها و جلادادن به آن هلیله را با آرد عدس مخلوط کرده دندانها را مسواک کنید.
۲۲. برای درمان تکرار ادرار مخصوصاً در افرد مسن که به وجود میآید هلیله سیاه و زرد، بلوط، قرص کمر و کُندر از هر کدام ۱۰ گرم کوبیده با زرده تخممرغ مخلوط کرده با پارچه آب ندیده پهن کرده به مدت ۳ روز به کمر ببندید.
۲۳. یک مسهل قوی برای کسانی که یبوست دارند هلیله سیاه، آمله، سیاه دانه از هر کدام ۱۰ گرم کوبیده سپس هر شب ۳ گرم و صبح ۳ گرم میل شود در صورت احساس گرماکردن به خاطر گرم بودنش عرق کاسنی میل شود.
۲۴. برای درمان برص سیاه از فرمول بالا میتوان استفاده کرد.
۲۵. برای درمان اگزما اگر خفیف باشد هلیله سیاه را پودر کرده با کمی سرکه مخلوط کرده به صورت ضماد بگذارید.
۲۶. برای درمان زگیل هلیله و آمله را کوبیده با سرکه مخلوط کرده بر زگیل بگذارید.
۲۷. اگر پشت سر، درد کرد از مربای گیاه هلیله سیاه استفاده شود.
۲۸. حضرت رسول(ص) فرمودهاند: هلیله سیاه از درختان بهشتی است و بر شما باد از آن استفاده کنید زیرا در آن شفای بسیار است.
۲۹. برای سردرد ناشی از سوء هاضمه کمی هلیله سیاه با ماست خورده شود.
۳۰. کسانی که گوششان صدا میکند شبی یک عدد گیاه هلیله سیاه میل کنند.
۳۱. نامهای دیگر آن: اهلیج، هلج، هلیله کابلی، هلیله سبز، هلیله زیره ای، هلیله جوی، هلیله هندی، هلیله چینی و هلیله اصفر میباشد.
منبع: https://mag.asanteb.com