عوامل مهم در درمان افسردگی سالمندان

همه ی ما در طول زندگی خود با مشکلات شخصی و اجتماعی رو به رو می شویم که ممکن است باعث ایجاد تنش های عصبی بسیاری در ما شوند که همین تنشهای عصبی می توانند پایه و اساس افسردگی انسان در دوران سالمندی شوند. البته عوامل بسیاری در شیوع عارضه ی افسردگی سالمندان موثر است مثل وراثت و یا جنسیت. موضوع این مطلب از سایت به درمان افسردگی سالمندان و چگونگی آن اختصاص دارد و به دلیل اهمیت آن امیدواریم که با دقت مطلب را مطالعه فرمایید.

علائم و درمان افسردگی سالمندان

درمان افسردگی سالمنداناگر علائم بیماری افسردگی که در جلوتر ذکر می کنم در فرد به مدت طولانی دیده شود، افسردگی در فرد ایجاد شده است. علایم بیماری افسردگی سالمندان عبارتند از:

– کاهش سطح احساسات، هیجانات و از بین رفتن لذتها و داشتن غم و اندوه، احساسی پوچی و بی ارزشی، حس خود کم بینی و گوشه گیری و تحریکپذیری و حساس شدن، گریه کردن و عصبانیت.

– بی قراری، کم خوابی، اختلال درخواب، کسلی و خستگی و بدبینی، احساس گناه، نامیدی و منفی گرایی، اضطراب و اشتهای زیاد، پرخوری، کاهش اشتها، کاهش وزن و از دست دادن انرژی، بی حالی، کم حوصلگی، کم شدن احساسات از دیگر عوامل است که برای درمان افسردگی سالمندان بررسی آنها ضروری است.

– تمایل به مُردن، حتی اقدام به خودکشی و از دست دادن تمرکز، فراموشی، از دست دادن قدرت تصمیم گیری و حس سردرد، دردهای مزمن و اختلالات گوارشی، اختلالات جنسی نیز ممکن است در فرد مبتلا دیده شود و برای درمان افسردگی سالمندان مورد بررسی قرار گیرد.

-فرد مبتلا به افسردگی سالمندان معمولاً ناراحت و عبوس است، کمتر صحبت میکند و افکارش سرشار از بدبینی و یأس است، همین امر باعث زودرنجی و عصبانیت وی می شود.

-به همه مسائل بی علاقه است و رغبتی برای زندگی ندارد، برای موضوعات بسیار کوچک و پیش پا افتاده نگران و مضطرب میشود. چون تمرکزش را از دست داده قدرت تصمیم گیری ندارد. گاهی ممکن است لبخند بزند، ولی لبخندش عاری از احساس است. این خصوصیات، او را از دوستان و نزدیکان جدا می کند و وی را به شخصی تنها و غیراجتماعی تبدیل میسازد و همین امر افسردگی بیشتری را برای او به دنبال خواهد داشت.

درمان افسردگی سالمندان

درمان افسردگی سالمندانیکی از مهمترین راه ها در درمان افسردگی سالمندان نیز شامل درمان دارویی و روان درمانی است. درمان افسردگی سالمندان زمان بر است اما حتی شدیدترین نوع آن نیز به درمان پاسخ خواهد داد. متاسفانه خیلی از افراد این بیماری را فرایند عادی سالخوردگی تلقی میکنند و به دنبال درمان افسردگی سالمندان نیستند و سعی می کنند با آن مدارا کنند. در صورتی که این چنین نیست. با یک آزمایش تشخیص و ارزیابی روانشناسی می توان نوع و شدت بیماری را تشخیص داد و به درمان افسردگی سالمندان پرداخت. دارو درمانی رایج ترین شیوه درمانی است. درمان گیاهی و روان درمانی هم از جمله راههای درمانی میباشد. بیمار باید به وسیله پزشک متخصصی مورد معاینه قرار گیرد تا علت بیماری افسردگی مشخص گردد.

انزوای اجتماعی علت شایع افسردگی سالمندان است بنابراین شرکت در کارهای اجتماعی در درمان افسردگی سالمندان مفید است. فقط باید توجه داشت که سالمندان به علت سن و تجربه بالا از پذیرش توصیه مستقیم و کمک آشکار از سوی دیگران ولو افراد خانواده خود دچار احساس ناخوشایندی می شوند که خود افسردگی را تشدید می کند. ممکن است رفع علت، سبب بهبود بیماری شود. در بیمارانی که مدت زمانی است به دلیل اختلال بیماری مزمن، تحت درمان دارویی قرار دارند و افسرده شده اند، تشخیص و تغییر داروی قبلی میتواند باعث بهبود بیماری شود. در موارد شدید بیماری، داروهای ضدافسردگی استفاده می شود که مواد شیمیایی خاصی را در مغز تنظیم می نماید و برای تسریع در درمان دارویی از روش های مختلف روان درمانی هم استفاده میشود. گیاه درمانی و تغذیه نیز به این درمان کمک میکند. عدم درمان صحیح و به موقع این بیماری، خطراتی از قبیل خودکشی و یا دیگر کشی را به دنبال خواهد داشت، بنابراین باید بیماری جدی گرفته شود و درمان آغازگردد.

البته در موارد خفیف بیماری نیاز به درمان دارویی نیست، روان درمانی و افزایش ارتباطات اجتماعی و حمایت خانواده کافی است. سرگرم شدن این افراد به بعضی از علایق زندگی مانند خواندن، نوشتن، پرداختن به اعتقادات مذهبی یا حتی مراقبت از فرزندان و نوه ها و به طور کلی خود را برای خانواده و جامعه مفید و مؤثر دانستن از افسردگی میکاهد. درمانهای مختلف دیگر، شامل رژیم غذایی مناسب، داروهای ضد درد، فیزیوتراپی، مراقبت های بهداشتی متناسب سالمندان به درمان اصلی کمک میکند. همیاری و کمک گرفتن از فرزندان و اعضای خانواده و توجه اجتماعی استفاده از درمانهای دارویی و روان درمانی صحیح نتیجه بسیار خوبی خواهد داشت.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا