فارنژیت در کودکان را با جراحی نمی توان درمان کرد!

فارنژیت در کودکان یک نوع عفونت گلو همراه با گلودرد در کودکان است که نشانه های گوناگونی دارد و باید سریع درمان شود. استفراغ، خودداری از غذا خوردن، سوزش و درد گلو هنگام بلعیدن غذا و … از علایم بیماری فارنژیت در کودکان است. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره فارنژیت در کودکان اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

فارنژیت در کودکان

فارنژیت در کودکان

فارنژیت ( عفونت گلو ) و تونسیلیت ( تورم لوزه ها ) تا یک سال پس از تولد نادر می باشد. این بیماری ها به طور معمول در کودکان بزرگتر از پنج سال که به مدرسه می روند دیده می شود، اما عفونت های مجاری فوقانی تنفسی در هر سنی روی می دهد و موجب التهاب (سرخی و تورم) گلو و لوزه ها می شود. این بیماری نیز برای کودکان بسیار ناراحت کننده است. لوزه ها، توده هایی بیضوی هستند که در دو طرف حلق قرار گرفته و جزء سیستم لمفاوی بدن به شمار می آیند. لوزه ها قادر هستند پادتن و گویچه های سفید خون (لفوسیت ها) را تولید نمایند.

وظیفه لمفوسیت ها 

لمفوسیت ها وظیفه دارند با بسیاری از باکتری ها و ویروس هایی که وارد دهان و بینی و حلق می شوند مبارزه کنند. لوزه ها به طور معمول از دوران کودکی تا دوران بلوغ رشد کرده و سپس تحلیل می روند. جراحی لوزه ها در بسیاری از موارد، نمی تواند مشکل کودکانی را که دچار متورم شدن پیاپی لوزه ها هستند، برطرف نماید. لوزه های بزرگ نیز بسیار کم مورد جراحی قرار می گیرند مگر این که بر سر راه تنفس و بلع مشکلی ایجاد کنند. پژوهش های مجله پزشکی آسان طب نشان داده است جراحی لوزه ها نمی تواند تأثیری در کاهش ابتلا به گلو درد داشته باشد.

علت بیماری فارنژیت در کودکان

باکتری ها و ویروس های گوناگونی باعث بروز بیماری گلو درد و تورم لوزه ها می شوند. عفونت های باکتریایی و یا ویروسی لوزه ها و یا گلو، اغلب از نظر پزشکان یکسان تلقی می شوند، از این رو نمونه گیری از گلو برای تشخیص عامل بیماری امری ضروری به شمار می آید. پزشک ممکن است همزمان با انتظار برای دریافت پاسخ آزمایش کشت نمونه از گلو برای درمان بیمار، نسبت به تجویز آنتی بیوتیک اقدام کند. پس از مشاهدهٔ نتایج آزمایش، ممکن است مصرف همان آنتی بیوتیک را ادامه داده یا نوع آن را تغییر دهد یا در صورت ویروسی بودن عفونت، مصرف آنتی بیوتیک را متوقف کند.

نشانه های بیماری فارنژیت در کودکان

فارنژیت و تونسلیت در کودکان به طور معمول بر اثر تماس با فردی که مبتلا به عفونت باکتریایی و ویروسی ناحیهٔ حلق و بینی است بیمار می شوند. هر چه تماس نزدیک تر باشد.

احتمال واگیری بیماری بیشتر است. خطر آلودگی به بیماری در داخل منزل بیش از فضای باز است زیرا پنجره ها در فصل های سرد سال بسته بوده و هوای تازه وارد اتاق نمی شود. بنابراین عامل بیماری در هوای اتاق باقی می ماند و افراد را آلوده می سازد.

بیماری فارنژیت باعث می شون که شخص به هنگام بلع در ناحیهٔ گلو احساس درد کند. نوزادان اغلب قادر نیستند ناراحتی خود را نشان دهند. ولی بروز علائمی چون خودداری از غذاخوردن، استفراغ و تب ۳۸/۵ تا ۴۰ درجه، باید توجه والدین را به وجود این بیماری ها جلب نماید. کودکان پنج ساله ممکن است به جای گلو درد از دل درد شکایت کنند. کودکان دبستانی نیز امکان دارد ابتدا دچار تب و سردرد شده و روز بعد احساس گلو درد کنند. هنگامی که عمل بلع انجام نمی شود، دردی که گاه شدید و گاهی خفیف است، در ناحیهٔ گردن بیمار ایجاد می شود.

مشکلات بیماری فارنژیت در کودکان

باکتری های استرپتوکوک همولیتیک به طور معمول باعث شدیدترین نوع عفونت های گلو می شوند که استریپ گلو نامیده می شود. این عارضه در هر سنی روی می دهد ولی در میان کودکان دبستانی شیوع بیشتری دارد و غالباً از طریق تماس با فرد بیمار انتقال می یابد. پس از گذشت دو تا پنج روز ابتلاء به بیماری، نشانه های آن آشکار می شود.

ابتدا تب خفیف و آبریزش از بینی و گاه بی اشتهایی که ممکن است که با تب نیز همراه شود.

استرپ گلو 

استرپ گلو باید هرچه زودتر از طریق کشت دادن نمونه تشخیص داده شود و به وسیله پنیسیلین و در صورت وجود حساسیت، با یکی از انواع مختلف آنتی بیوتیک ها درمان شود. طول دورهٔ درمان این بیماری ده روز است. بی توجهی در درمان این بیماری ممکن است به عوارضی چون تب رماتیسمی همراه با بیماری های قلب و مفاصل و یا التهاب کلیه ها ختم شود.

مصرف دارو 

کودک ۲۴ ساعت پس از آغاز مصرف انتی بیوتیک می تواند به مدرسه برود و با دوستانش بازی کند زیرا بیماری دیگر واگیر دار نخواهد بود اما برای پیشگیری از بازگشت دوبارهٔ آن، حتماً مصرف آنتی بیوتیک را تا پایان ده روز ادامه دهید. تب مخملک (تب سرخ) نوعی از استرپ گلو است که با جوش های ریز و قرمز در نواحی زیر بغل کودک، تناسلی و گردن همراه است. این جوش ها دارای خارش بوده و سپس به سایر نقاط بدن گسترش می یابند. زمان ظهور جوش ها، دو روز پس از آغاز گلو درد است که پس از چند روز بهبود می یابد و یک هفته بعد ریزش پوست آغاز می شود. نحوهٔ درمان این بیماری نیز مانند سایر استراپ های گلو است.

نقش والدین در مقابله با این بیماری

چنانچه کودک گلو درد داشته باشد، تشخیص سرخی یا التهابی بودن آن برای والدین دشوار خواهد بود. مگر این که تجربه داشته باشند، از این رو بهتر است برای تشخیص به دکتر کودکان مراجعه شود، به ویژه آن که امکان دارد به آزمایش کشت نمونه از گلو نیاز باشد.

هرگاه گلو درد با تب همراه بود، طی ۲۴ ساعت کودک را نزد پزشک ببرید.

اگر کودک دارای گلودرد یا تورم لوزه ها بود، از پزشک او سؤال کنید که چه زمانی می تواند به مدرسه برود.

در صورت تجویز پنیسیلین یا سایر آنتی بیوتیک ها مدت مصرف آن را ده روز به طور کامل رعایت نمایید.

تجویز پزشک درباره فارنژیت در کودکان

گرفتن نمونه از گلو.

تجویز آنتی بیوتیک همزمان با نمونه گیری از گلو.

توصیه به نوشیدن مایعات خنک و غذا های نرم که خوردن آن ها آسان باشد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا