اشنایی با علائم سرطان بیضه و درمان
سرطان بیضه به سرطانی در ناحیه بیضه ها گفته می شود که در یکی از این غدد جنسی مردانه و یا در هردوی آنها تشکیل می شود. بیضه هم به غده هایی می گویند که اسپرم و تستوسترون تولید می کند و در ناحیه تناسلی آقایان قرار دارد. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره سرطان بیضه اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
سرطان بیضه چیست ؟
سرطان بیضه، یکی از انواع سرطان است که بسیار نادر بوده و بیشتر در بین افراد 15 تا 34 ساله اتفاق می افتد. این سرطان حدود یک درصد از انواع سرطان بین مردان را شامل می شود. سرطان بیضه بسیار درمان پذیر است، به ویژه اگر در مراحل اولیه آن شناسایی شود.
بیضه ها یک بخش مرکزی از سیستم تناسلی مردانه هستند. هر بیضه جداگانه اسپرم تولید می کند و آن را در شبکه ای از لوله ها ذخیره می کند.
یاخته های جنسی با فرآیند تقسیم سلولی تکثیر می شوند. در شرایط طبیعی، تقسیم یاخته ها منظم است اما بنا به دلایل ناشناخته، گاهی یاخته های تناسلی به گونه ای غیرقابل کنترل تکثیر می شوند و بجای تولید اسپرم عملگر، رونوشتی از خود را تولید می کنند. هنگامی که این حالت رخ می دهد، یاخته ها تبدیل به یاخته هایی سرطانی می شوند.

علائم سرطان بیضه
سرطان بیضه علایم گوناگونی دارد. ولی از شایعترین علائم سرطان بیضه می تواند به موارد زیر اشاره کرد :
1- توده ها یا برآمدگی های سخت و یا تغییراتی در شکل ظاهری بیضه ها یا حسی که شخص از بیضه های خود دارد.
2- تورم در کیسه بیضه ها که البته گاهی در اثر جمع شدن اسپرم هم ایجاد می شود.
3- دردی کند در پایین شکم یا در کیسه بیضه ها.
4- درد یا ناراحتی و یا احساس سنگینی در کیسه بیضه ها.
5- بزرگ شدن سینه ها که توسط هورمون هایی ایجاد می شود که بوسیله تومور بیضه، رشد سینه ها را تحریک می کند.
برخی از موارد سرطان بیضه ابدا هیچ گونه نشانه ای ندارند. همچنین حالت هایی غیر سرطانی نیز وجود دارند که نشانه هایی مشابه بوجود می آورند، از قبیل زخم و التهاب در بیضه و نیز عفونت های ویروسی یا عفونت های در اثر یباکتری.
در هر شرایطی اگر شما علایم مشکوکی دیدید به پزشک مراجعه کنید تا از سلامت خود مطمئن شوید.

درمان سرطان بیضه
روشهای درمان سرطان بیضه به طور کلی به سه بخش جراحی سرطان بیضه ، شیمی درمانی سرطان بیضه و پرتو درمانی سرطان بیضه تقسیم می شود ؟
درمان سرطان بیضه با جراحی سرطان بیضه
روش های جراحی که برای درمان سرطان بیضه به کار می رود شامل:
جراحی برای برداشتن بیضه (رادیکال اینگوئینال ارکیکتومی) درمان اولیه و اصلی همه انواع سرطان بیضه در هر مرحله ای است. برای برداشتن بیضه، جراح یک برش در ناحیه کشاله ران ( که به آن ناحیه اینگوئینال می گویند ) ایجاد کرده و بیضه را از طریق شکاف بوجود آمده خارج می کند و در صورت تمایل شما می تواند یک بیضه مصنوعی جایگزین آن کند.
جراحی برای برداشتن غدد لنفاوی ( برداشتن غدد لنفاوی خلف صفاق یا RPLND )از طریق ایجاد برشی بر روی شکم انجام می شود. در این روش جراحی، جراح مراقب است تا از آسیب به عصب های اطراف غدد لنفاوی پرهیز کند، اما در برخی موارد آسیب به اعصاب اجتناب ناپذیر است. آسیب عصبی می تواند باعث بروز اشکال در انزال شود، اما در ایجاد نعوظ مشکلی رخ نمی دهد.
درمان سرطان بیضه با پرتو درمانی
در پرتودرمانی از پرتوهای با انرژی بالا مانند اشعه ایکس استفاده می شود تا سلول های سرطانی را بکشد. در طول پرتودرمانی، شما بر روی یک تخت خوابیده و یک ماشین بزرگ اطراف بدن شما حرکت می کند، و اشعه پرانرژی به طور دقیق به سمت بافت مورد نظر هدف گذاری می شود.
پرتودرمانی روشی است که در برخی بیماران با سرطان بیضه از نوع سمینوما انتخاب می شود. پرتو درمانی ممکن است بعد از برداشتن بیضه برای شما توصیه شود.
درمان سرطان بیضه با شیمی درمانی
در شیمی درمانی از داروها برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود. داروهای شیمی درمانی در تمام بدن منتشر شده تا سلول های سرطانی را که ممکن است از تومور اصلی به دیگر نقاط بدن مهاجرت کرده باشند از بین ببرد.
شیمی درمانی ممکن است تنها درمان انتخابی شما باشد یا اینکه ممکن است قبل یا بعد از جراحی برداشتن غدد لنفاوی ناحیه شکمی برای شما توصیه شود.