نارسایی‌های کلیوی و ارتباط آن با مشکل کمبود ویتامین D

تحقیقاتی که اخیرا توسط تعدادی از دانشمندان در دانشکده پزشکی Johns Hopkins انجام شده است، نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D در افراد مبتلا به لوپوس بسیار خطرناک بوده و آن‌ها در معرض خطر آسیب اندام‌ها و نارسایی‌های کلیوی می‌باشند، همچنین لازم است بدانید که بیماری لوپوس درحقیقت یک بیماری خود ایمنی است.

نارسایی‌های کلیوی و بررسی آن

علاقه‌مندان به مجله پزشکی آسان طب؛ نویسنده اصلی این مطالعات، دکتر Michelle A. Petri، مدیر مرکز Hopkins Lupus می‌باشد. در نظر داشته باشید که لوپوس یک بیماری خود ایمنی بوده که التهاب آن در سراسر بدن به چشم می‌خورد، زیرا در این بیماری بدن بافت خود را تشخیص نداده و به آن‌ها حمله خواهد کرد.

نارسایی‌های کلیوی

این بیماری می‌تواند بر سیستم‌های مختلفی از بدن انسان همانند سیستم اعصاب، سیستم‌های قلبی عروقی و سیستم ایمنی بدن تا اندام‌های حیاتی مانند ریه‌ها و کلیه‌ها تاثیر بگذارد.

همانطور که دکتر Petri و همکارانش در مقاله خود نوشتند، میزان ویتامین D در بیماران مبتلا به لوپوس کم است، بنابراین این تیم تصمیم به بررسی نقش ویتامین D در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمی (SLE) که شایع‌ترین شکل این بیماری می‌باشد، گرفتند.

بررسی میزان ویتامین D در بیماران لوپوس

دکتر Petri و تیم او اطلاعات بالینی موجود در بدن 3982 بیمار مبتلا به لوپوس را، مورد بررسی قرار دادند که 92 درصد از آن‌ها، زن بوده و به طور متوسط سن آن‌ها 47 سال بود. محققان در هنگام ملاقات با دکتر و همچنین وضعیت ارگان‌ها و بافت‌های موجود در طی پیگیری‌هایی که انجام دادند، به میزان ویتامین D بیماران دسترسی پیدا کرده و سطح ویتامین‌ها را با استفاده از 25 هیدروکسی از ویتامین D مورد ارزیابی قرار دادند، که این شیوه یک روش رایج و دقیق برای تعیین ویتامین D می‌باشد.

بر اساس اولین اندازه‌گیری‌های ویتامین D، بیمارانی که کمتر از 20 نانوگرم در هر میلی‌لیتر از 25 هیدروکسی ویتامین D برخوردار بودند، از بیمارانی که بیشتر از 20 نانوگرم در میلی‌لیتر از این ویتامین در بدن آن‌ها موجود بود، مجزا شدند. جالب است بدانید؛ طبق آمار، در مجموع 27.3 درصد از بیماران دچار کمبود ویتامین D بودند.

محققان با استفاده از شاخص‌های آسیب شناسی کالج روماتولوژی آمریکا (SLICC / ACR) توسط Systemic Lupus International Collaborating Clinics، «خطر آسیب زیستی در طول عمر» را ارزیابی کردند. سیستم‌های بدن شامل سلول‌های عصبی، ریه، قلب و عروق، دستگاه گوارش و سیستم عضلانی اسکلتی بوده که محققان این خطر را برای سن، جنسیت و پیشینه نژادی تنظیم کرده‌اند.

نارسایی‌های کلیوی

کمبود ویتامین D و نارسایی‌های کلیوی

مطالعات موجود بیانگر این است که بیماران مبتلا به لوپوس که دچار کمبود ویتامین D می‌باشند، دارای بیشترین خطر نسبی نارسایی‌های کلیوی خواهند بود، همچنین این بیماران در معرض خطر آسیب‌های پوستی نیز هستند و آن‌ها هیچگونه ارتباطی با آسیب‌های احتمالی ارگان‌های دیگر نیافتند.

نویسنده اصلی این مطالعه اشاره می‌کند که مکمل‌های ویتامین D ممکن است یک راه معتبر برای جلوگیری از نارسایی‌های کلیوی در لوپوس باشند. ویتامین ‌D همچنین، نقش مهمی در جلوگیری از لخته شدن خون و بیماری‌های قلبی عروقی دارد. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، لوپوس در هر جای دنیا بین 161،000 تا 000،322 آمریکایی تأثیر گذاشته و طبق آمارهای موجود، زنان بیشتر از مردان آسیب می‌بینند.

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا