دارو بوپروپیون Bupropion برای ترک سیگار

در این مطلب از سایت آسان طب می خواهیم از دارو بوپروپیون برای شما صحبت کنیم. دارو بوپروپیون در واقع یک داروی ضد افسردگی است که امروزه از آن به عنوان داروی ترک سیگار و نیکوتین نیز استفاده می شود. اگر تمایل به ترک سیگار دارید و به دنبال اطلاعات بیشتری از دارو بوپروپیون هستید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.

 

مشخصات اصلی دارو بوپروپیون

دارو بوپروپیون

دارو بوپروپیون Bupropion  با نام تجارتی: Zyban در داروخانه ها موجود می باشد. این دارو جزو داروی ترک نیکوتین و سیگار به حساب می آید. میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  بسیار زیاد است و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم می باشد. دارو بوپروپیون به نسخه پزشک احتیاج دارد و قابل استفاده برای عموم نمی باشد. این دارو اساسا یک داروی ضد افسردگی میباشد، اما ترکیب شیمیایی آن با دیگر داروهای ضد افسردگی چندان مرتبط نیست. اگر چه این دارو برای درمان افسردگی بکار می رود ولی گاهی نیز به عنوان یک داروی ترک نیکوتین و سیگار مورد استفاده قرار میگیرد. افرادی که دچار بیماریهای گوارشی هستند و کسانی که از خوردن داروهای بنزودیازپاستان منع شده اند، نباید این دارو را مصرف کنند. این دارو به شکل قرص های si  موجود می باشد. برای تاثیر بهتر دارو مدت زمان مصرف آن ۱ تا ۲ بار  در روز است و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو  ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم در روز  می باشد. تاثیرات کامل دارو حدود 4 هفته پس از شروع نشان داده می شود.

چگونگی تأثیر دارو بوپروپیون

دارو بوپروپیون

اثرات کامل دارو بوپروپیون حدود 4 هفته بعد از شروع پیدا می شود و  این اثرات مدت ۱۲ ساعت پس از قطع دوز مصرفی دارو در بدن  باقی می مانند. برای نگهداری دارو باید  این دارو باید دری فظا ی سر بسته در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.مکانیسم دقیق این دارو شناخته نشده است اما به طور کلی جزو داروهای باز جذب سروتونین و دوپامین می باشد. این دارو از دستگاه گوارش به راحتی جذب می شود. این دارو از طریق ادرار دفع می شود و زنان شیرده که از این دارو استفاده می کنند باید بدانند دارو در شیر آنها وجود دارد.

 

عوارضں جانبی مصرف دارو بوپروپیون

دارو بوپروپیون

عوارض معمول مصرف این دارو عبارتند از: بی خوابی، کم شدن تمرکز حواس، سردرد و سرگیجه، لرزش بدن، تهوع و استفراغ ضمنا ممکن است تب و افسردگی نیز حادث شود. در صورت بروز این عوارض، باید پزشک را در جریان قرار داد. برخی از این عوارض نتیجه ترک سیگار و نیکوتین می باشند و ربطی به مصرف دارو ندارند. علاوه بر این اگر دچار ارتعاش بدن اضطراب یا گرفتگی گشتید، سریعا تحت نظر پزشک قرار بگیرید . مصرف این دارو را بدون مشورت پزشک نباید قطع کنید.

نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو بوپروپیون

دارو بوپروپیون

اگر دچار امراض و دردهایی که می گوییم هستید، قبل از مصرف دارو، پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید.  اگر اخیرا دچارزخم سر شده اید یا بطور مزمن گرفتگی عضلات دارید.  اگر به هر نوع بیماری گوارشی مبتلا می باشید.  اگرد چار سرطان سلسله اعصاب می باشید.  اگر بیماری دیابت (بیماری قند خون) دارید.  اگر دچار هر نوع افسردگی و بیماری روانی هستید.  اگر دردهای کلیوی و کبدی دارید.  گر در حال ترک اعتیاد الکل و یا ترک داروهای بنزودیازپاین می باشید.  اگر داروهای دیگری مصرف می کنید. –

مصرف دارو برای زنان حامله به گونه ای است که مفید بودن این دارو برای دوران حاملگی ثابت نشده است لذا اگر اینگونه زنان قصد ترک سیگار و نیکوتین را دارند، بهتر است بدون استفاده از این دارو به این کار مبادرت ورزند. مصرف دارو برای زنان شیرده  چون دارو در شیر مادر یافت می شود و ممکن است روی بچه تأثیر منفی بگذارد لذا بهتر است این دارو را مصرف نکنند. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال به علت احتمال افزایش عوارض کاهش دوز مصرفی دارو ضرورت دارد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال  چون این دارو میتواند موجب کم شدن تمرکز حواس و ایجاد سرگیجه شود لذا کلیه رانندگان و افرادی که کارهای پرمخاطره انجام می دهند بهتر است هنگام مصرف این دارو از فعالیت های مربوطه دست بشکند.

نکته: حداکثر مدت استفاده از این دارو برای ترک نیکوتین و سیگار، ۹ هفته میباشد.

 

منبع:http://asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا