داروی نیکوتین موثر در کاهش و ترک سیگار

ما در طول روز و در جامعه با افراد بسیاری مواجه می‌شویم که در حال سیگار کشیدن هستند، خود و دیگران را آزار می دهند و هزاران بار این جمله را از این افراد شنیده‌ایم که تمایل به ترک سیگار دارند اما توانایی انجام آن را ندارند و به طور عامیانه به سیگار عادت کرده‌اند. افراد به دلیل وجود نیکوتین موجود در سیگار است که به این عامل مضر سلامتی عادت می‌کنند. بد نیست بدانید که نیکوتین یک ترکیب آلی و نیتروژن دار است و به صورت طبیعی و زیاد در تنباکو وجود دارد البته در گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و فلفل سبز هم مقدار کمی نیکوتین وجود دارد. امروزه برای کمک به ترک سیگار از داروی نیکوتین استفاده می‌شود که به دلیل داشتن نیکوتین طبیعی نیاز انسان به نیکوتین موجود در سیگار را کم کم از بین می‌برد. اگر شما هم تمایل به ترک سیگار دارید داروی نیکوتین یک گزینه‌ی موقتی و مناسب برای شما عزیزان است. در ادامه‌ی مطلب به توضیح بیشتر مکانیسم اثر داروی نیکوتین در بدن می‌پردازیم.

داروی نیکوتین

مشخصات داروی نیکوتین

داروی نیکوتین (Nicotine) که با نام های اختصاری و تجاری Nicotinell ،Nicorette ،Boots Nicotine GUM در داروخانه ها و بازار آزاد دارو به فروش می رسد را می توان جزء طبقه بندی دارویی بازدارنده و ترک سیگار جای داد و طبق گفته ی متخصصین میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم اعلام شده است. داروی نیکوتین به شکل های قرص، قرص های لوزی شکل، مالیدنی های پوستی، اسپری بینی، وسیله استنشاقی و آدامس جویدنی و بدون نیاز به نسخه پزشک به مصرف کنندگان فروخته می شود. استعمال دخانیات و به خصوص سیگار و توتون، عادتی است که ترک آن مشکل به نظر می رسد اما این دارو در انواع مختلف، به سیگاری ها کمک می کند تا در ترک سیگار موفق باشند.

نحوه‌ی صحیح مصرف داروی نیکوتین

به توصیه مجله پزشکی آسان طب و به نقل از پزشکان، بهترین زمان مصرف دارو در شکل قرص، قرص های لوزی شکل (ساعتی یک بار)، در گونه ی مالیدنی های پوستی (۲۴ ساعت یکبار) و در آدامس جویدنی، وسیله استنشاقی (هر موقع میل به کشیدن سیگار احساس شود) می باشد. اندازه دوز مجاز مصرفی دارو نیز بستگی به میزان عادت فرد سیگاری به کشیدن سیگار دارد. البته با اینکه این دارو بدون نیاز به نسخه پزشک عرضه می شود اما بهتر است اگر قصد ترک سیگار و استفاده از داروی نیکوتین را دارید برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب تر با یک پزشک مشورت کنید.

چگونگی تأثیر داروی نیکوتین

داروی نیکوتین

داروی نیکوتین به عنوان داروی آگونیست روی گیرنده‌های نیکوتینی در عقده‌های عصبی خودکار، غده فوق کلیوی، محل اتصال عصب- عضله و مغز عمل می‌کند. اثرات نوع مالیدنی پوستی این دارو ظرف چند ساعت و اثرات انواع دیگر دارو ظرف ۳۰ دقیقه پس از شروع درمان با دارو ظاهر می شوند، ضمنا این اثرات مدت ۲۴ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو در بدن دوام خواهند داشت. به خاطر داشته باشید که حتما برای قطع این دارو دوز مصرفی خود را به تدریج کاهش دهید زیرا با قطع ناگهانی این دارو امکان بازگشت شما به سمت سیگار بسیار زیاد است. داروی نیکوتین را در جای خشک و خنک و به دور از دسترس کودکان قرار دهید.

عوارض جانبی مصرف داروی نیکوتین

در طول زمان مصرف این دارو فرد علاوه بر حس بیحالی و عصبانیت ناشی از ترک سیگار، با عوارض خود داروی نیکوتین نیز ممکن است مواجه شود. از عوارض معمول مصرف دارو می توان به سردرد، سرگیجه، تهوع، سوءهاضمه و بیخوابی اشاره نمود، ضمنا نوع پماد پوستی این دارو ایجاد حساسیت پوستی و اسپری بینی و نوع آدامس جویدنی دارو سوزش موضعی، سوزش گلو و بینی و افزایش بزاق را ایجاد می کند. البته باید گفت که این عوارض ممکن است در فردی اصلا به چشم نخورد و در بقیه افراد هم شدت متفاوت دارد.

نکات احتیاطی مهم در خصوص مصرف داروی نیکوتین

داروی نیکوتین

اگر به امراض و دردهای زیر مبتلا می باشید، قبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.

 اگر به دردهای مزمن کلیوی و کبدی دچار می باشید.

 √ اگر بیماری دیابت دارید.

√ اگر مشکلات گردش خون دارید و یا به بیماری غده تیروئید مبتلا هستید.

√ اگر دچار بیماری های پوستی می باشید و یا داروهای دیگری را مصرف می نمایید.

√ مصرف دارو برای زنان حامله: استفاده از نیکوتین به هر شکل در دوران حاملگی مجاز نمی باشد.

√ مصرف دارو برای زنان شیرده: مصرف نیکوتین به هر نوع برای زنان شیرده توصیه نمی شود.

√ مصرف دارو برای کودکان و اطفال: مجاز نمی باشد و توصیه نمی شود.

√ مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: اشکالی ندارد.

√ نکته: طول زمان استفاده از این دارو حداکثر ۳ ماه می باشد.

√ نکته: ۱۵ دقیقه پیش از مصرف این دارو از غذا یا نوشیدنی استفاده کنید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا