چای سیاه و بررسی اثرات آن بر روی بیماری‌های مختلف

دومین نوشیدنی در سرتاسر دنیا بعد از آب، چای سیاه است. تمام چای از گیاه Camellia Sinensis بوده ولی روش‌های برداشت و پردازش آن متفاوت است. برای ساخت چای سیاه برگ‌ها را خرد، کبود و کاملا اکسید خواهند کرد. جالب است بدانید که چای سیاه 75 درصد از چای مصرفی در جهان را تشکیل می‌دهد.

چای سیاه و بررسی آن

علاقه‌مندان به مجله پزشکی آسان طب؛ اکسیداسیون زمانی اتفاق خواهد افتاد که برگ در معرض هوا برای یک مدت زمان طولانی قرار گیرد، آنزیم مواد شیمیایی در برگ را از بین برده و رنگ و بوی آن را دچار دگرگونی خواهد کرد.

چای سیاه

در مقابل اما چای سبز از برگ‌های اکسید نشده به دست خواهد آمد. اکسیداسیون ممکن است مزایای چای سیاه نسبت به چای سبز را بالاتر ببرد، مزایایی همچون کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های چندگانه، محافظت از قلب در برابر آترواسکلروز و حفظ فشار خون سالم که همگی برای انسان مفید هستند.

در این مقاله قصد داریم تا به مطالب زیر بپردازیم.

مطالب این مقاله عبارتند از:

تجزیه تغذیه‌ای از چای سیاه

مزایای سلامتی

روش مصرف چای

خطرات بهداشتی بالقوه

تجزیه تغذیه‌ای از چای سیاه

با توجه به مطالب منتشر شده از موسسه سرطان، چای حاوی:

آلکالوئیدها (کافئین، تئوفیلین و تئوبرومین)

آمینواسید

کربوهیدرات

پروتئین

کلروفیل

فلوراید

آلومینیوم

مواد معدنی و عناصر کمیاب

ترکیبات آلی فرار که به عطر و طعم آن کمک خواهد کرد

جالب است بدانید که چای سیاه دارای پلی فنل بوده که سبب حفظ افراد در برابر اشعه ماوراء بنفش و یا بیماری‌های مضر خواهد شد. فلاونوئیدها نوعی پلی فنول هستند. هنگامی که انسان چای سیاه را مصرف می‌کند، پلی فنول که دارای اثرات آنتی اکسیدانی است وارد بدن شده و در برابر فعالیت‌های رادیکال‌های آزاد خواهد ایستاد، همانطور که استحضار دارید رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سلامتی و حتی سلول‌های سالم بدن نیز آسیب زده و از کار بیندازند.

لازم به ذکر است که رادیکال‌های آزاد در ایجاد بسیاری از بیماری‌ها همانند آترواسکلروز و برخی از سرطان‌ها بسیار موثر عمل خواهند کرد.

مزایای سلامتی مصرف چای

بیشتر مطالعات در مورد مزایای بالقوه چای، بر روی چای سبز معطوف گشته است. با این حال با توجه به فرآیند اکسیداسیون چای سیاه، هم اکنون وقت آن رسیده تا به مزایای این نوع از چای نیز پرداخته شود. توجه داشته باشید که شرکت‌های تولید‌کننده یقینا مانور زیادی را بر روی آنتی اکسیدان این محصول و همچنین جلوگیری از بیماری‌هایی همچون سرطان خواهند پرداخت، زیرا یقینا فروش خوبی را خواهند داشت.

آترواسکلروز

این مورد سبب ایجاد پلاک در دیواره‌های شریانی بدن است. این مسئله ممکن است منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین بیماری‌های مزمن گردد، نکته جالب آنجاست که رادیکال‌های آزاد به این مشکل دامن خواهند زد.

دقت داشته باشید که طبق آزمایشات انجام شده می‌توان تخمین زد که مصرف سه فنجان چای سیاه در طول روز خطر آترواسکلروز را تا 11 درصد کاهش خواهد داد. بر اساس تحقیقاتی که در مجله بالینی تغذیه منتشر شده است، نوشیدن سه فنجان چای سیاه در طول روز ممکن است در مقابل بیماری‌های قلبی و عروقی به انسان کمک نماید.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

همراهان آسان طب؛ بر اساس یافته‌های موسسه سرطان، پلی فونل‌های چای سبب کاهش رشد تومور خواهند شد. آزمایشات آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی بیانگر آن هستند که این ماده خواهد توانست در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماوراء بنفش از خود مقاومت نشان دهند.

مطالعات و تحقیقات همچنین نشان داده است که چای سیاه ممکن است تاثیرات مثبتی بر روی سرطان مثانه، ریه و پروستات داشته باشد. جالب است بدانید که برخی از تحقیقات منتشر شده حاکی از آن است که مصرف چای سیاه می‌تواند حساسیت سلول‌ها را به شیمی درمانی کم نماید و این یک راه‌حل برای مقاومت افراد مبتلا به سرطان در برابر این روش‌های درمانی خواهد بود.

چای سیاه

بد نیست بدانید که هنوز محققان نتوانسته‌اند پاسخ مناسبی را برای چگونگی ارتباط و تاثیرگذاری آنتی اکسیدان‌ها جهت درمان سلول‌های سرطانی بیابند. با تمام این تفاسیر، یک تیم از محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه شش فنجان چای سیاه می‌تواند مقدار این آنتی اکسیدان‌ها را افزایش دهد.

کاهش فشار خون

بر اساس مطالعات انجام شده دانشگاه استرالیای غربی در سال 2012 نشان داده شد که چای سیاه سبب کاهش فشار خون دیاستولیک و سیستولیک خواهد شد. همچنین تاثیر غذای با چربی بالا بر روی سطح فشار خون را نیز از بین برد.

نکته جالب در رابطه با این آزمایش آنجا است که حامی مالی این آزمایش یک شرکت تولیدکننده چای بوده است، شاید این موضوع در نتیجه آن بی‌تاثیر نبوده باشد، باید در برابر چنین نتایج آزمایشاتی با احتیاط برخورد کرد.

روش‌های مصرف چای

اگر به دنبال افزایش مصرف کافئین روزانه خود هستید، چای سیاه گزینه خوبی به حساب خواهد آمد. همانطور که استحضار دارید، کافئین یک محرک است که می‌تواند تمرکز و انرژی روزانه شما را تا حد زیادی افزایش دهد. مردم می‌توانند چای سیاه را مصرف کرده که یقینا یکی از بهترین نوشیدنی‌های کافئین‌دار نیز به حساب خواهد آمد و تاثیرات مثبتی نیز بر روی جسم انسان خواهد داشت.

نکاتی جهت استفاده از چای:

در اینجا قصد اریم تا 4 نکته را جهت استفاده از چای در غذاهای جامد را برایتان مطرح نماییم.

نکته اول

استفاده از چای سیاه در سوپ با گوشت قرمز و قارچ که سبب ایجاد یک عطر و طعم خوبی خواهد شد.

نکته دوم

چای را برای رقیق کردن مایعات به آن‌ها اضفه نمایید.

نکته سوم

تعویض آب برای چای هنگام پخ و پز که سبب ایجاد یک طعم و مزه خوب خواهد شد.

نکته چهارم

می‌توان از عطر و طعم چای در شیر گرم و همچنین پودینگ‌ها اضفه کرد، حتی کیک‌های شکلاتی که قطعا نتایج مثبتی را در پی خواهد داشت.

خطرات بهداشتی بالقوه

عناصر سمی

تمام چای دم شده حاوی مواد معدنی بوده که وجود مقدار زیاد آن می‌تواند ایجاد مسمویت را به دنبال داشته باشد. توجه داشته باشید که در چای سرب و آلومینیوم وجود داشته و این فلزات سنگین در دوزهای زیاد می‌توانند برای انسان سمی باشند. آثار منفی آرسنیک و کادمیوم نیز در برخی از چای‌ها یافت شده اما در این مقادیر مشکل‌ساز نخواهد بود.

بد نیست بدانید که چای سیاه دارای سطوح منگنز خاصی بوده که بیش از حد سمی است. سعی نمایید مراحل دم کردن چای تا سه دقیقه باشد. لازم به ذکر است که بسته به مکان‌های مختلف کشت این محصول، ممکن است بر روی چای آفت‌کش‌ها نیز وجود داشته باشند، بنابراین حداکثر 10 فنجان چای در طول روز توصیه می‌شود.

اثرات کافئین

چای سیاه حاوی 2 تا 4 درصد کافئین است، افرادی که به کافئین حساس هستند یقینا با مصرف چای در مقادیر زیاد بی‌خوابی، اضطراب، تحریک‌پذیری یا ناراحتی معده را تجربه خواهند کرد.

مصرف بیش از حد کافئین و عوارض آن:

ضربان قلب نامنظم

اسهال و سندرم روده تحریک‌پذیر

فشار چشمو گلوکوم

قند خون و دیابت بالقوه

فشار خون بالا

افزایش غلظت کلسیم در ادرار و در نتیجه تضعیف و پوکی استخوان

مصرف‌کنندگان چای که هر کدام از علائم بالا را تجربه می‌کنند باید میزان چای سیاه مصرفی خود را کاهش دهند، در صورت تداوم این علائم باید بدون معطلی و لحظه‌ای درنگ به پزشک مراجعه نمایند.

کم خونی

همواره دقت داشته باشید که در هنگام صرف غذا به هیچ وجه بلافاصله بعد یا قبل از آن چای مصرف نکنید زیرا جلوی جذب آهن غذا را خواهد گرفت و در نتیجه فرد دچار کم خونی خواهد شد. این فاصله زمانی حداقل باید یک ساعت باشد.

تعامل با مواد مخدر و مکمل‌ها

چای سیاه معروف به تعامل با طیف وسیعی از دارو ها و مکمل‌ها می‌باشد. این داروها شامل موارد زیر هستند:

چای سیاه

مهارکننده MAO، مورد استفاده جهت درمان افسردگی

محرک‌هایی همانند ریتالین

داروهای ضد آریتیم، بی‌خوابی، سوزش سر دل، زخم و یا اضطراب

اسید فولیک

توجه داشته باشید که چای در صورتی که با سایر محرک‌ها مصرف گردد می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و ضربان قلب شود. دقت داشته باشید که اضافه کردن قند به چای می‌تواند مزایای سلامتی را کاهش دهد.

بد نیست بدانید که در شمال کشور ایران و به خصوص استان گیلان بزرگترین و بهترین تولیدات چای توسط کشاورزان این خطه صورت می‌گیرد. اما جمله آخر، در صورتی که چای سیاه یکی از مصرفی‌های هر روزه شما بوده و آن را در مقادیر زیاد استفاده می‌کنید، حتما به یک پزشک مراجعه نمایید تا مشکلاتی برای سلامتی شما ایجاد نگردد.

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا