داروی کلرفنیرامین Chlorphenamine یک آنتی هیستامین
یکی از دارو های ضد حساسیت در پزشکی و دامپزشکی داروی کلرفنیرامین می باشد. این دارو جزو آنتی هیستامی ن ها است و کاربردهای مختلف در علم پزشکی دارد. پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات بیشتر از این دارو با ما در ادامه ی این مطلب از سایت آسان طب همراه باشید.
مشخصات داروی کلرفنیرامین
داروی کلرفنیرامین یا کلرفنامین (Chlorphenamine) با نام های تجاری و به اختصار Piriton, Calimal در بازار موجود است. داروی کلرفنیرامین آنتی هیستامین (ضد حساسیت) است . میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد است و میزان وابستگی و اعتیاد به داروی کلرفنیرامین کم می باشد برای نوع تزریقی این دارو احتیاج به نسخه پزشک دارد اما نوع قرص و محلول دارو قابل استفاده برای عموم است. این دارو برای درمان حساسیت های ناشی از بیماری هایی هم چون، تب یونجه، حساسیت های مداوم، گلودرد، درمان گزیدگی نیش حشرات و همچنین حساسیت های ناشی از تورم پوست بدن بکه ار میرود. ضمنا در تسکین و کاهش حساسیت های پوستی مانند خارش، تورم پوست، قرمز شدن پوست، مؤثر است. علاوه بر این موجب کاهش خارش چشم و آبریزش ببینی و کاهش عطسه میگردد که ناشی از عوارض بیماری تب یونجه می باشند. همچنین برای درمان و کاهش حساسیت ناشی از انتقال خون، توسط پزشک تجویز می شود. زمان مصرف دارو در نوع قرص و محلول دارو: ۴ تا ۶ بار در روز و در نوع تزریقی دارو به اندازه احتیاج فرد ربط دارد. اندازه دوز مجاز مصرفی دارو در بزرگسالان : ۱۲ تا ۲۴ میلی گرم در روز (نوع خورا کی دارو) و ۴۰ میلی گرم در روز (نوع تزریقی دارو) اندازه دوز مصرفی داروی کلرفنیرامین در بچه ها مطابق وزن و سن آنها، کمتر از بزرگسالان استفاده کنند.
چگونگی تأثیر داروی کلرفنیرامین
اثرات نوع خوراکی این دارو ظرف ۶۰ دقیقه و اثرات نوع تزریقی آن ظرف ۲۰ دقیقه پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می شوند ضمنا این اثرات مدت ۲ تا ۶ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت. تاثیر آنتی هیستامین ها بدین صورت است که به رسپتورهای سلولی اتصال پیدا می کنند و مانع مجاورت آن ها به هیستامین ا می شوند و حالت های آلرزیک را از بین می برند. این دارو باید در یک محفظه سر بسته در جای خشک و خنک دور از دسترسی کودکان نگهداری شود.برای قطع داروی کلرفنیرامین به محض اینکه دیگر احتیاجی به استفاده از دارو نبود، می توان مصرف آن را قطع نمود.
عوارض جانبی مصرف داروی کلرفنیرامین :
تار شدن دید، معمول ترین عارضه مصرف داروی کلرفنیرامین می باشد. ضمنا ممکن است سرگیجه نیز حادث شود. همچنین به ندرت ممکن است عوارضی مانند خشکی دهان، کم شدن بینایی و مشکلات ادراری، بوجود بیایند. ضمنا مصرف این دارو توسط بچه ها موجب عصبانی شدن و تندخو گشتن آنها میگردد. اگر دچار عارضه جوش گشتید مصرف دارو را قطع کنید و سریعا پزشک را در جریان قرار دهید. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به امراض و دردهای زیر مبتلا هستید حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید.
* اگر به درد مزمن کبدی دچار می باشید.* اگر قبلا بیماری غش داشته اید.* اگر به بیماری آب سیاه چشم مبتلا می باشید.* اگر دچار مشکلات ادراری شده اید. * اگر داروهای دیگری مصرف می کنید.مصرف این دارو همراه با الکل و داروهای آرام بخش و خواب آور بسیار مخاطره آمیز است. مصرف دارو برای زنان حامله چون مفید بودن این دارو برای دوران حاملگی ثابت نشده است لذا بهتر است با پزشک مشورت شود، مصرف دارو برای زنان شیرده: چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکناست روی بچه تأثیر بگذارد لذا بهتر است اینگونه زنان با پزشک مشورت نمایند.
منبع: http://asanteb.com