متیل سلولز Methylcoellulose یک مسهل کم ضرر

یبوست یکی از گرفتاری های دستگاه گوارش است که به دلایل مختلفی همچون نوع تغذیه, کم تحرکی, کمبود آب و مصرف برخی داروها, همه ی ما به نوعی آن را تجربه کرده ایم. از آن جایی که عارضه ی یبوست و دفع دردناک در پی بروز خود مشکلات بسیاری را برای ارگان های دیگر بدن به همراه دارد مححقان برای رفع این مشکل داروهایی مانند متیل سلولز را کشف و عرضه کرده اند. به طور کلی متیل سلولز یک ماده ی محلول در آب است که به رفع یبوست کمک می کند اما از این ماده استفاده های دیگری نیز می شود که در ادامه ی مطلب سعی بر توضیح آنها داریم.

مشخصات متیل سلولز

متیل سلولزمتیل سلولز یک نوع پلیمر محلول در آب است که از سلولز ساخته شده که به طور کلی علاوه بر درمان یبوست و اسهال از آن در صنعت به عنوان چسب, غلیظ کننده, امولیسیون کننده, پایدار کننده و کنترل کننده ی جریان یافتگی محلول های شیمیایی استفاده می شود. متیل سلولز به دلیل بی خطر بودن در سیستم های خوراکی و آرایشی و دارویی به شکل گسترده ای کاربرد دارد. در علم پزشکی از میتل سلولز بعنوان مسهل برای درمان یبوست و همچنین درمان سوزش روده، استفاده می شود. شایان ذکر است که بگویم نوع خوراکی این دارو جذب خون نمی شود، بلکه در روده باقی می ماند و میزان چسبندگی و سفتی مدفوع را افزایش داده و بدین ترتیب برای درمان اسهال شدید نیز، کاربرد دارد.

بنا بر گفته ی پزشکان داروی متیل سلولز (Methylcoellulose) که به شکل قرص و با نام تجارتی و اختصاری Celevac در داروخانه ها موجود است دارای خطرات کمی در  هنگام مصرف بیش از حد دوز دارو است و همچنین میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم اعلام شده است. جالب است بدانید که به دلیل کم خطر بودن متیل سلولز برای دریافت این دارو از داروخانه نیازی به نسخه پزشک خود ندارید و قابل خریداری برای عموم می باشد. با تحقیقاتی که من کرده ام  بهترین زمان مصرف دارو ۱ تا ۲ بار در روز توسط متخصصان اعلام شده است و ضمنا اگر بعنوان مسهل از آن استفاده می شود باید همراه یک لیوان کامل آب، مصرف شود در ادامه نیز اندازه دوز مجاز مصرفی دارو ۱/۵ تا ۶ گرم در روز تائید شده است.

چگونگی تأثیر متیل سلولز

متیل سلولزمدارک دقیقی از مکانیسم اثر این دارو ارائه نشده است اما میدانیم که اثرات این دارو، ظرف ۲۴ ساعت پس از شروع درمان با دارو، ظاهر و این اثرات مدت ۳ روز پس از قطع مصرف هر دوز دارو، دربدن دوام خواهند داشت. توجه داشته باشید که اگر از این دارو بعنوان مسهل استفاده می شود ، نوشیدن حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب و مایعات، ضروری می باشد و به محض اینکه احساس بهبودی کردید می توانید بدون مشکلی مصرف متیل سلولز را قطع کنید. یادتان باشد که همانند بسیاری از داروهای شیمیایی دیگر  ین دارو نیز باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود. 

عوارض جانبی مصرف متیل سلولز

 

متیل سلولزهمراهان عزیز آسان طب: متیل سلولز نیز با اینکه در ابتدای مطلب گفتیم داروی بسیار کم ضرری است اما دارویی شیمیایی است پس دارای عوارض خاص به خود نیز می باشد مثلا نوع خوراکی این دارو، ممکن است موجب رها شدن باد از مقعد گردد. ضمنا ناکافی بودن میزان آب بدن، ممکن است سبب انسداد حلق یا روده  نیز شود, ضمنا اگر پس از ۲ روز مصرف دارو دچار شکم درد یا عدم تحرک روده گشتید، سریعا با پزشک مشورت نمایید.

نکات احتیاطی مهم در مصرف متیل سلولز

متیل سلولز

اگر به امراض و بیماری های زیر مبتلا می باشید حتما قبل از مصرف دارو پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.

اگر دچار یبوست شدید می اشد و یا به شکم درد مبتلا هستید.

اگر دچار خونریزی غیر منتظره در ناحیه مقعد گشته اید. 

اگر حالت استفراغ دارید و با در بلع غذا دچار مشکل می باشید.

اگر داروهای دیگری مصرف می نمایید.

نکته: مصرف دارو برای زنان حامله اگر چه خطری برای رشد نوزاد ندارد، ولی بهتر است با پزشک مشورت شود. اما در بانوان شیرده مصرف متیل سلولز بلامانع است و مشکلی ایجاد نمی کند.

مصرف دارو برای بچه ها و اطفال با کاهش دوز مصرفی مجاز دارو، ضروری می باشد.

مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫1/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا