تعرق زیاد در هنگام تمرینات مفید است یا مضر؟

اگر بخواهید در قدرت چند ثانیه از مرحله استراحت کامل به سوی تلاش و کوشش فراوان حرکت کنید، ممکن است در جریان خون به قلب با شکست مواجه شوید و اگر قلب شما ضعیف باشد، ممکن است با خطراتی مواجه شوید و این عملی، خطراتی را برای سلامتی شما در بر داشته است. اما اگر بخواهید فعالیت های خویش را بتدریج انجام دهید و به اجرای بازی بپردازید که شدید نباشد، باید بگوئیم که عرق کردن، بی ثمر و بی استفاده خواهد بود و اگر نوع فعالیت بدنی شما از نوع استقامتی است، زیان آور نیز خواهد بود. تمرینات گرم کردن بدن برای قهرمانان دو سرعتی که می خواهند به اجرای تمرینات اولیه خویش بپردازند بسیار خوبست. هرگونه مهارت و فن گرم کردن بدن که از تمرینات گرم کردن تعرقی بدن، مشخص و متمایز باشد، بسیار خوبست.اما دوندگان مسافت به تمام انرژی که دارند، نیازمند خواهند بود و همچنین به این مسئله نیز نیازمند خواهند بود که تا آنجا که امکان دارد، بدن را سرد نگه دارند و زمانی که قطرات عرق نمایان می شود، دیگر همه چیز به پایان می رسد. دوندگان اصرار می کنند که همراه با پوشیدن لباسهای مخصوص مسابقه، بدن را گرم کنند. البته این لباس ها موجب ایجاد مزاحمت در اجرای تمرینات می شود. می دانیم که اگر بدن دوندگان سرد بماند و در مدت طولانی به اجرای تمرینات و عملیات خویش بپردازند، بهتر خواهد بود. یکی از گروههای متقابل از دوندگان دانش آموز قبل از اقدام به عملیات دویدن، به مدت ۱۰ دقیقه در زیردوش آب سرد ایستادند. این دانش آموزان در مقایسه با دوندگان بزرگسال عملیات خویش را به بهترین نحو اجرا کردند و حتی موفق به شکست آنان نیز شدند و پس از پایان مسابقه نیز احساس بهتری داشتند.۲ دلیل وجود دارد که چرا تمرینات گرم کردن بدن و کوشش زیاد تا مرحله تعرق بدنی، با یکدیگر ضدیت دارند و به ضرر بدن تمام می شود. این دو دلیل عبارتند از: این دو عمل موجب مصرف تمام ذخایر غذایی بدن می شود و گرمای بدنی که تولید میکنند نیز موجب تضعیف انرژی لازم برای کارهای مورد نظر می شود.

تعرق

آیا تعرق موجب سلامت و تندرستی میشود؟

زمانی که چنان گرمای بدنی را بدست می آورید. نمی توانید به اندازه کافی کار و تلاش کنید تا در وضعیت بدنی خوب قرار گیرید، در حالی که بدن سرد است. لباسهای لاستیکی ممکن است موجب انطباق و سازگاری بدنی شما با گرما شوند و اگر بخواهید در مناطق حاره، تنیس بازی کنید و یا در بیابانها و صحراها به نبرد بپردازید، می توانید از این شیوه استفاده کنید اما پوشاک لاستیکی نمی تواند کار دیگری را برای بدن انجام دهد و به راحتی می توانند زندگی شما را به خطر اندازد. (قانون اصلی) کار کردن تا مرحله از پای درآمدن بدن این است که در صورت امکان و در هرجا لازم باشد از ریزش عرق جلوگیری شود. از دست دادن گرمای بدن به انرژی نیاز دارد. این انرژی از فعالیت غدد عرق ناشی می شود و میلیونها غده عرق در زیر پوست وجود دارد که با استفاده از انرژی متابولیکی موجب تراوش و ترشح عرق می شوند. این انرژی از تمام انرژی که بدن در جهت انجام کارها تحت فرمان دارد، ناشی می شود.عضلات نیز باید در این انرژی سهیم شوند تا بتوانند بخوبی و به طرز مناسب، عمل کنند. اگر یک تقسیم نامتجانس و نامتناسب آن انرژی در جهت تراوشی  مورد استفاده قرار گیرد، باید بگوئیم که دیگر انرژی کافی برای اجرای سایر اعمال بدنی، باقی نخواهد ماند. زمانی که غدد عرق از انرژی استفاده می کنند، از مقدار کاری که میتوانید انجام دهید کاسته می شود زمانی که خسته میشوید غدد عرق از ترشح عرق بازمی ایستد و شما در معرض خطر ضربه گرمایی قرار می گیرید.

تعرق

هنگامی که میزان گرمای بدنی به بیش از حد لازم می رسد، دومین زیان انرژی، متوجه سیستم وابسته به قلب و عروق خونی خواهد بود. زمانی که پوست بدن گرم می شود، رگهای محیطی که به طرف پوست راه پیدا میکنند، بازمی شوند و قسمت اعظم خون به سوی سطح بدن، هجوم می برد. این عمل، موجب محرومیت عضلات از خون مورد نیاز می شود. در این میان قلب تلاش می کند تا به منظور جبران این کاهش خونی، سخت تر و بیشتر از قبلی تلمبه بزند. فشار ناشی از این عمل قلب، بقدری شدید می شود که اگر به مدت طولانی ادامه یابد، شما غش می کنید و ممکن است با خطر مرگ نیز مواجه شوید. بنابراین اگر بدن را وادار به تعرق کنید، خطرناک است و این عمل، هیچ همکاری با تناسبب جسمانی نمیکند. بهتر است که در حین اجرای تمرین در هوای گرم، هیچ پوشاکی بر تن نکنید. اگر در محیط سر بسته تمرین می کنید فقط به زیر پیراهنی اکتفا کنید. اگر در باغ تمرین و یا پیاده روی می کنید ویا به اجرای بازی تنیس می پردازید، باید از پوشاکی که بسیار سبک و دارای رنگ روشن است، استفاده کنید. تفاوت میان پیراهن تیره و پیراهن روشن به معنای تفاوت میان رنج و آسایش است.هنگامی که به سختی کار می کنید، هیچ خطری در مورد سرد بودن بدن، شما را تهدید نمیکند. هنگامی که بدن بطور غیر قابل تحملی گرم می شود، به شما آسیب می رسد و حتی هنگامی که می خوابید نیز زیان آور خواهد بود .

تاثیر تعرق در کار قلب

تعرق

به گزارش مجله پزشکی آسان طب تعرق موجب می شود که قلب سخت تر کار کند که این مطلب، هدف کار کردن تا از مرحله از پا در آمدن فرد است. اما قلب به طریق مخاطره آمیزی به انجام این عمل می پردازد. در حین اجرای تمرینات می توانید با توقف آنچه انجام می دهید، عمل تلمبه ای قلب را بسادگی تحت کنترل درآورید. اما هنگامی که با گرم کردن بیش از حد بدن، فشار بسیاری به قلب وارد می کنید هیچ طریقی برای توقف عمل قلب وجود ندارد مگر اینکه بدرون آب یخ شیرجه بروید.تعرق موجب سوختن کالری می شود، و کاهش کالری بدن، خطرناک است. برای اینکه تصویر این مطلب را در ذهن بگنجانید، می توانید به گورستان بروید و آن را بهتر درک کنید. بنابراین هرگز دست به آزمایش آن نزنید.نکته اصلی که باید بخاطر بسپارید، این است که :بدن، انرژی محدودی را در اختیار دارد. بدن برای از دست دادن گرمای بدن به انرژی بسیاری نیاز دارد. اگر انرژی بدن را از این طریق از دست دهید، دیگر انرژی برای انجام کاری را که موجب گرم شدن بدن میگردد، در اختیار نخواهید داشت. بنابراین فکر پوشیدن لباس ورزشی و نیم تنه های لاستیکی را از سر دور کنید

پوشیدن لباس گرم پس از تمرین

تعرق

عقیده نادرست فوق، جزء نصایح مادربزرگ هاست و هیچ معنا و مفهومی ندارد. هنگامی که پوشاک گرم بر تن می کنید بر مدت گرمای بدن می افزائید و هیچ دلیلی برای انجام این کار وجود ندارد. اگر این عقیده را بپذیریم که شما دچار سرماخوردگی می شوید، ممکن است که برخی از نقاط بدنی نظیر گردن، سفت و منقبض شوند اما با تغییر درجه حرارت، دچار زکام نمی شوید.پس از اجرای تمریناتی که منجر به تعرق بدن می شود. به بدن اجازه دهید که به حالت طبیعی خویش بازگردد و این کار را با در آوردن عرق گیر انجام دهید. زمانی که دیگر احساس گرما نکردید و مقدار ریزش عرق نیز کاهش یافت، عرقگیر را بر تن کنید تا مانع از سرد شدن بدن شود. بهتر است که بدن شما به مدت طولانی در گرمای بیش از حد بسر نبرد و با این مسئله احساس آرامش و راحتی بیشتری می نمائید.

منبع:https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا