داروی کلستیرامین Colestyramine کاهنده چربی خون

امروزه افزایش چربی خون به دلیل تغذیه ناسالم و فست فود در بین انسان ها بسیار شایع شده است و همه به دنبال دارویی مناسب برای کاهش چربی خون هستند. ممکن است پزشک شما داروی کلستیرامین را برای شما تجویز کنند. پیشنهاد می شود در این مطلب از سایت آسان طب با ما همراه باشید.

 

مشخصات داروی کلستیرامین

داروی کلستیرامین

داروی کلستیرامین Colestyramine با نام های تجاری و اختصاری  Questran lights, Questran در بازار موجود می باشد. داروی کلستیرامین جزو دسته دارویی  کاهش دهنده چربی خون قرار می گیرد. میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  کم  است و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم است برای استفاده از داروی کلستیرامین احتیاج به نسخه پزشک است. داروی کلستیرامین صمغی، راه اسیدهای کیسه صفرا را به داخل روده مسدود می سازد و از جذب مجدد آنها جلوگیری می کند. چون کلسترول خون به طور طبیعی از اسیدهای صفرا ساخته می شود، لذا مصرف این دارو موجب پایین آوردن و کم کردن میزان کلسترول خون می شود. ضمنا برای کاهش چربی خون در افراد چاق، مورد استفاده قرار می گیرد. داروی کلستیرامین به شکل پودر برای ترکیب با آب یا آب میوه یا غذاهای مایع مورد استفاده قرار می گیرد.بهترین زمان مصرف دارو  ۱ تا ۴ بار در روز قبل از غذا و هنگام خواب  می باشد و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو  ۴ تا ۳۶ گرم در روز است.

 

چگونگی تاثیر داروی کلستیرامین

داروی کلستیرامین

اثرات کامل و مفید داروی کلستیرامین ممکن است چندین هفته پس از شروع درمان با این دارو، ظاهر شوند. ضمنا این اثرات مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی می مانند. بد نیست بدانید از این دارو به عنوان یک داروی ضد اسهال بعد از عمل های صفراوی نیز استفاده می شود. رژیم غذایی خاص هنگام مصرف دارو برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند بدین صورت است که  باید در طول درمان با این دارو، یک رژیم غذایی مبتنی بر کاهش وزن، اجرا نمایند. ضمنا چون مصرف این دارو موجب کاهش برخی از ویتامین های بدن می شود، لذا استفاده از مکمل ویتامین ها، ضروری است.  این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک، دور از دسترس اطفال نگهداری شود.  مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید.

 

عوارضں جانبی مصرف داروی کلستیرامین

داروی کلستیرامین

از عوارض معمول داروی کلستیرامین می توان به سوء هاضمه و ناراحتی های شکمی، اشاره نمود. ضمنا ممکن است عوارضی مانند تهوع، استفراغ و یبوست، نیز حادث شوند. استفاده از دوز بالای دارو، موجب اسهال می گردد. ضمنا برخی عوارض شدید مثل سوزش یا افزایش خونریزی، ناشی از کمبود ویتامین می باشند. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر دچار امراض و دردهای زیر می باشید، حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان بگذارید: * اگر دچار یرقان شده اید. * اگر هر نوع زخمگوارشی دارید. * اگر از بیماری بواسیر، رنج می برید. * اگر داروهای دیگری مصرف می کنید. مصرف دارو برای زنان حامله چون مفید بودن این دارو برای مصرف در دوران حاملگی، ثابت نشده است، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو ممکن است موجب کاهش و نقصان ویتامین، در بدن نوزاد گردد، لذا بهتر است با پزشک مشورت گردد.
مصرف دارو برای بچه ها و اطفال مصرف این دارو برای بچه های زیر ۶ سال مجاز نمی باشد. و بچه های بزرگتر باید دوز کمتری از دارو را مصرف نمایند.
مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال احتمال وقوع عوارض شدید می باشد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال چون استفاده طولانی مدت از این دارو، موجب کاهش ویتامین های بدن می گردد، لذا استفاده از مکمل های ویتامین D وA و K ضروری می باشد. ضمنا برای آگاهی از میزان کلسترول خون، باید در طول درمان با این دارو، بطور مرتب خون را کنترل نمود.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا