درمان بیماری سوء هاضمه فقط با تغییر رژیم غذایی

بیماری سوء هاضمه یکی از مشکلات مربوط به روده و معده است که خیلی افراد دچار آن می شوند. برای درمان آن سبزی و پروتئین را فراموش نکنید. علت سوء هاضمه تغذیه نامناسب ، عادت بد غذایی ، عصبی شدن و … است.به بیماری سوء هاضمه ، سوزش سر دل هم می گویند. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب اطلاعاتی را درباره این بیماری تقدیم می کنیم.

بیماری سوء هاضمه
بیماری سوء هاضمه

بیماری سوء هاضمه

وقتی اسید معده، بخش بالایی دستگاه معده – روده ای را به هم میزند، بیماری سوءهاضمه و سوزش سردل ایجاد می شود. اسید معده عنصر مهمی در روند گوارش به شمار میرود و در عین حال بسیار قوی است و چنانچه بیش از حد، در جا و وقت نامناسب تولید شود – مثلا هنگام تنش عصبی یا در بین افراد سیگاری و کسانی که بیماری های خاصی دارند – موجب بروز علایم چشمگیری میگردد. رایح ترین نشانه ها، درد و سوزش بالای شکم غالبا پس از صرف غذا است.
به گزارش آسان طب سوزش سردل حالتی است که اسید معده به مری بازمیگردد، در بعضی افراد تاثیر می گذارد و ممکن است همراه با ورم شکمی، نفخ، بادگلو و حالت تهوع نیز باشد. اکثر افراد گاهگاهی دچار بیماری سوء هاضمه میشوند که ناراحت کننده است، اما معمولاً موجب ضعف نمی شود.

بیماری سوء هاضمه
بیماری سوء هاضمه

آگاهی علمی در مورد بیماری سوء هاضمه 

بیماری سوء هاضمه و سوزش سردل دلایل متفاوت زیادی از جمله نقص دریچهٔ ما بین معده و مری دارد. سوزش سردل و التهاب معده به دلیل نقص همین دریچه است که باعث زخم معده و بعضی سوءهاضمه ها می شود و ممکن است به خاطر عادت غذایی، تنش عصبی، مصرف فراورده های الکلی، مصرف دخانیات و نوعی باکتری باشد. سنگ کیسهٔ صفرا (ریگ هایی که مثل رسوب در کیسهٔ صفرا شکل می گیرند) نیز ممکن است. موجب نوعی سوءهاضمه یا درد در بالای شکم شود که گاهی به غلط سوء هاضمه تعبیر می شود. گاهی حتی موضوعی ساده، مثل بلعیدن با عجلهٔ غذا، مشکلات اسیدی فراهم می آورد و اضافه وزن ,هم شک را بیشتر می کند.

خوردنی های مفید برای بیماری سوء هاضمه

پروتئین بخورید – خوراکیهای گیاهی همچون انواع حبوبات، خمیر سویا، انواع مغز و دانهٔ میوهها و خوراکی های حیوانی مثل تخم مرغ، گوشت، قرمز و سفید- چون موجب فعال شدن کیسهٔ صفرا میگردد و برای هضم غذا در روده کوچک،صفرا دفع کند.

انواع فلفل های تند حاوی ماده ای هست که به خلاص شدن از شر اسید معده کمک می کنند. در واقع مقادیر کم و مرتب غذاهای تند سوزش سردل را بهبود می بخشند، البته در مجموع مصرف آنها برای بیماری سوء هاضمه پیشنهاد نمیشود.

هضم سبزیجات خام که برای بدن دشوار است فشار بسیار زیادی بر دستگاه گوارش میاورد و شاید نتوان مواد مغذی موجود در آنها را به اندازهٔ کافی کسب کرد، اما وقتی علایم بیماری بهبود یابد می توان مصرف آن را از سر گرفت.
سبزیجات خام حاوی مواد مغذی مثل ویتامین C، فولیت و بتاکرو تن است که هر نوع آسیبی را به گلو و حلق خنثی می کنند.

خوردنیهای قابل پرهیز بیماری سوء هاضمه

سوسن عنبر (نوعى پونه)، الکل، نوشابه های گازدار و چربیها باعث شست شدن ما هیچه های دریچهٔ مابین معده و مری می گردند و به اسید معده امکان میدهند تا به طرف بالا جریان پیدا کند.

پنیر کره و گوشتهای چربی دار، حاوی چربی اشباع شدهٔ زیادی هستند که تخلیهٔ معده را آهسته می کنند و موجب سوء هاضمه و سوزش سردل میشوند. این خوراکی ها را باید به اندازه و در حد تعادل مصرف نمایید.

مصرف مرکبات ، محرکی برای پنجاه درصد مبتلایان به سوزش سردل است.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا