داروی فلوکستین Fluoxetine ضد افسردگی
متاسفانه داروهای ضد افسردگی جزو بیشترین داروهای مصرفی در جوامع امروز شده است. دلیل این امر هم می تواند بدلیل سبک زندگی ماشینی و پراسترس و عوامل دیگری باشد. داروی فلوکستین نیز جزو این دسته از داروها می باشد . پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که با ما در این مطلب از سایت آسان طب همراه باشید و با مشخصات بیشتری از داروی فلوکستین آشنا بشوید.
مشخصات داروی فلوکستین
داروی فلوکستین (Fluoxetine) با نام تجارتی و اختصاری PrOZaC در داروخانه ها و بازار در دسترس مشتریان قرار دارد. داروی فلوکستین جزو طبقه بندی دارویی ضدافسردگی قرار می گیرد. شایان ذکر است که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد می باشد اما میزان وابستگی و اعتیاد به دارو ناچیز است. برای مصرف داروی فلوکستین حتما به تجویز پزشک نیاز می باشد و استفاده از این دارو برای عموم آزاد نمی باشد. این دارو موجب بالا بردن روحیه، افزایش فعالیت های جسمانی روزمره و ایجاد علاقه نسبت به فعالیت های روزانه می گردد. چون داروی فلوکستین به تدریج تجزیه می شود، لذا اثرات آن حتی چندین هفته پس از توقف مصرف دارو، در بدن باقی می مانند. ضمنا این دارو در درمان اختلالات و ناهنجاری های قبل از قاعدگی زنان نیز کاربرد دارد. داروی فلوکستیین به شکل قرص در دسترس قرار دارد. بهترین زمان استفاده از دارو یک بار در روز هنگام صبح می باشد و
اندازه دوز مجاز مصرفی دارو ۲۰ تا ۶۰ میلی گرم در روز است.
چگونگی تأثیر داروی فلوکستین
اثرات مثبت و مفید این دارو ممکن است حدود ۴ هفته پس از شروع درمان با دارو، ظاهر شوند. اثرات مفید دارو ممکن است حدود ۶ هفته پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی بمانند. ضمنا عوارض این دارو ممکن است در مدت چند روز از بین بروند. یادتان باشد که این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود. نکته مهم این جاست که هرگز مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. اما اگر دچار ظاهر شدن لکه های جوش گشتید مصرف دارو را قطع کرده و سریعا تحت نظر پزشک قرار بگیرید.
عوارض جانبی مصرف داروی فلوکستین
از عوارض معمول مصرف داروی فلوکستیین می توان به بی قراری، بی خوابی، سردرد، تهوع و اسهال، اشاره نمود. همچنین خواب آلودگی و اختلال توان جتسی، نیز ممکن است حادث شوند. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر دچار امراض و دردهای زیر هستید حتما قبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود را آگاه سازید. .اگر به دردهای مزمن کلیوی و کبدی دچار می باشید .اگر مشکلات قلبی دارید و یا به بیماری دیابت مبتلا هستید. اگر قبلا دچار بیماری صرع شده اید و یا نسبت به مصرف این دارو حساسیت داشته اید. اگر داروهای دیگری مصرف می کنید. مصرف دارو برای زنان حامله چون مفید بودن این دارو برای مصرف در دوران بارداری مشخص نیست از پزشک خود راهنمایی بگیرید. مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح می شود، لذا بهتر با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال مفید بودن یا تأثیر این دارو برای این گروه سنی، ثابت نشده است. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال چون دارو می تواند موجب خواب آلودگی شود و همچنین بر روی قوه تشخیص و تمیز افراد، تأثیر بگذارد، لذا کلیه رانندگان و کسانی که کارهای مخاطره آمیز انجام می دهند، باید هنگام مصرف این دارو از فعالیت های مربوطه دست یکشند.
منبع: https://mag.asanteb.com